Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čekání

22. 08. 2009
6
17
1853
Autor
Natasha_
Konvice plná naděje na čaj
Stráň vysušená bezdeštěm

Za plotem čekání

Možná skrz vrátka oprýskaná nepříchody
Přijdeš přece jen
Na sítko

Sypaný

Právě včas

17 názorů

Mně se to zas tak často nestává. Jednou, asi před deseti lety, jsem se takhle nalokal sbírky Holý bílý kmen a potom napsal sérii básniček. A podruhý, to sem zas v hlavě nosil kolovrátek R. Malýho a říkal si, že tak bych to spíchnul taky. - Teď už je těch básniček taky víc. Sem zvědavej, jak dlouho to vydrží.

Natasha_
11. 05. 2010
Dát tip
Taky se mi to stává.

těžko říct. jistý je jen to, že sem ji napsal během (stále ještě) tohoto týdne a že sem tenhle tvůj text znal. - tak půl napůl. vtělil i nechal se podnítit.

Natasha_
09. 05. 2010
Dát tip
Tu jsi do té souvislosti vtělil - a nebo jsi ji přímo, snad inspirován, napsal?

Penelopé Smrt v tvých očích papírový oharek připálená slanina sýkorky nahýbající si z plastových krmítek Chtěl jsem skákat zavřít za vším oči odkládaná komedie na pozadí tragédie nehty povolovaly Lépe než sníh lanovky z lékárenských strání promiň, že jsem se rozpustil začal doutnat Aby tě pálilo v nose buď s kouřem měj kouřové děti na fotkách dlouho jsi čekala

Halcyon
23. 08. 2009
Dát tip
Pozdě jsem teď osypaný, že mě varná pohltí -že já blbec pod tou strání neodprejsknul ze sítí ! (neboj, přesahy se najdou všude :-)

Fouraix
23. 08. 2009
Dát tip
konvice plná naděje na čaj

Rajmund
23. 08. 2009
Dát tip
Letiště vrže na stole párek s křenem- dožeru to pak

Háber
22. 08. 2009
Dát tip
voňava* má* atmošku*

nedávno mi vyčítali že ujíždím na čaji, tématicky - a to se mi objevil asi jen ve třech dílkách za sebou... horka čaji nepřejou asi :o) moc se mi líbí stráň vysušená bezdeštěm a vrátka oprýskaná nepříchody

Natasha_
22. 08. 2009
Dát tip
Světnice plná naděje na karí Patro vysušené anýzem Za plotnou čekání Možná skrz pánev oprýskanou nekvalitním olejem Přijdeš přece jen Na vindaloo Pálivý Právě včas :-)

Natasha_
22. 08. 2009
Dát tip
Nemusí jít vždycky o život. Kdybys řekl "pop", kývla bych - a snad to tak myslíš. "Disco" už je pojem poněkud nehorázný, vůči tomu se samozřejmě ohrazuji. Pokud jde o Tvoje podivínství, projevuje se sympaticky, zájmem o možnosti textu. To není zájem vůbec samozřejmý - ani tady - takže ho vítám.

Rajmund
22. 08. 2009
Dát tip
Kdy už konečně někdo dá místo kávy a čaje na tapetu třeba koření kari-směs.

Fouckault
22. 08. 2009
Dát tip
nojo, fakt mi to přijde nějak triviální čaj=on, zabaleno do čajového komparzu.. kde je přesah, překvapení a potrefení čtenáře z osobního uchopení?.. je to takové disco trochu pro mne, ale uznávám že jsem podivín :-)

Natasha_
22. 08. 2009
Dát tip
To je dobré - chybí tam tedy vlastně to, co vytýkám já Tobě. Jediné dobré na tom je to, že tím pádem jsme oba v rámci svých konceptů konzistentní :-)

Fouckault
22. 08. 2009
Dát tip
přijde mi ta metafora čaje do té míry "otrocky" popisná, že už jen velmi chabě a dětsky nese jiné významy.. mě tam chybí více prostoru, odvaha jít na hranu sdělitelnosti.. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru