Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsem si prdnul v tramvaji

01. 09. 2009
0
80
3857
Autor
Saintzero
 
Teď modlím se k Bohu
ať udržet ho mohu
a jestli svěrač povolí
ať nikdo se to nedoví
 
snad dneska bere telefon
snad funguje mu mikrofon
hlas boha nikdo neslyší
snad moji prosbu vyslyší
 
prd má totiž dvě vlastnosti
co nejsou žádný přednosti
když se zvukem projeví
pak jste prostě v prd…
když nezaujme uši
do nosu často buší
 
né už už povolí
„Bože"!!! „ať nikdo se to nedoví"
 
to není  jako pohádka
kde odemykaj kůzlátka
když prd zaklepe na vrátka
 
sakra!!! tak to není  klepání
teď zní to jako bouchání
 
prd má šikovný ručičky
a hlavně rychlý nožičky
už vyrábí si klíč
už chce bejt rychle pryč
 
zvuk klíče strach mi nahání
už slyším v zámku rachtlání
tak potom jak mám ve zvyku
se prostě zapřu o kliku
 
když prd na páku vyhrává
to potom člověk nadává
tak prostě pouštím kliku
„tak prde“!!!!!
„bez pachu a hlavně v tichu“
 
když potom poznal svobodu
hned   pustil se do závodu 
když první kroky udělal
hned první dojem  podě...
 
a pak mi rychle oznámil
že už se s někým seznámil
a co pak ještě dokázal?
ten haj.. !!  na mě ukázal
 
„tak teda dík Bože“
„za co“? „cože“?
 
 
 
 

80 názorů

sucre
19. 09. 2009
Dát tip
Zasmála jsem se.. a to je tak vše.

Tak to je dost dobrý:DDDDD

Saintzero
15. 09. 2009
Dát tip
Dík pořád se hledám snažím se najít nějaký univerzální recept, něco co by zaujalo skoro každýho.Takže zkouším různé experimenty.

Alojs
15. 09. 2009
Dát tip
mezi námi (na veřejném plácku): taky jsem takto debatoval. a dneska právě váhám: mám psát pro sebe, nebo pro ostatní? on je to docela zásadní rozdíl. ... je fajn, že si uvědomuješ své přešlapy. ono to člověka posléze dostihne. tak jak se to stávalo mě. pak jsem měl sto chutí mazat vlastní příspěvky. což však nešlo :) ... držím palce do další tvorby. málokdo se tady prosadí hned ze startu. pohlavky schytává každý :)

Saintzero
15. 09. 2009
Dát tip
tvých názorů si cením dík, máš samozřejmě pravdu, tohle konkrétně byl pokus, jestli absurdita myšlenky básně může zvítězit nad vším ostatním,jinak ta báseň nestojí za nic.

Alojs
15. 09. 2009
Dát tip
když si tak pročítám diskuse pod tvými texty, problém bude v tom, že těžko přijímáš názor jiného, odlišný smysl pro humor, všeobecně jiné vnímání. předlouhé diskuse (a kolikrát o prdu) nikam nevedou. ... "navíc si taky musíš uvědomit, že to je báseň s vázaným veršem, a pokud chceš zachovat určitou myšlenku, pak to musí být logicky na úkor kvality veršů." ... a tady si všeobecně podrážíš nohy. ono je to tak nějak známo, ale nikdo se k tomu nepřiznává pod svým textem. ... přiznám se: považuju vázaný verš za těžké téma. forma je kolikrát líbivá jen tehdy, když se vypne mozek. U volného verše naopak. Ale jak kdy. ... Obsahově mě to příliš neoslovuje (nejlehčí je úvod, pak to těžkne). I když... v minulosti jsem také psával o podobných šílenostech... o "šílenostech" v uvozovkách :) ... resumé: debata je nutná, ale nikoliv s nožek u krku. a ty stejně časem zjistíš, které cesty jsou fajn a které ne. A je otázkou, jestli se vůbec budeš chtít zavděčit někomu jinému.

Toscana
07. 09. 2009
Dát tip
Myslím, že to je podnětný příspěvek do kategorie tzv. fekální poezie. Autor se s tím fakt neprdí! (P)

Saintzero
02. 09. 2009
Dát tip
to bylo jenom, že s tebou souhlasím, to nebyla kritika na tebe, asi jsem to špatně napsal omlouvám se.

Saintzero
02. 09. 2009
Dát tip
VT Marvin: chtěl bych tě jenom doplnit názor,ještě bych chtěl poznamenat,k té básni o podzimu,podle mě když si někdo přečte báseň pak by aspoň měl zhruba poznat o čem je, a poznat to pouze podle toho, že mě podzim vezme za ruku je dost chabý.

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
Bohužel musím do práce tak se tady všichni mějte, děkuji za vaše názory,které se stanou inspirací pro moje další básně,které můžeme spolu opět rozebírat,doufám,že si pak společně uděláme názor na to,jak lépe pochopit autory básní a naopak co vylepšit, aby naše díla lépe zaujali čtenáře.

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
Kvůli tobě jsem si přečtel ještě jednou tu básničku.Jediný co sem v tom našel, že tě podzim chytne za ruku(docela slabá metafora) a pak už jenom chabej popis,toho co je na podzim.Já takový básničky neodsuzuju,pokud ale jsou delší,protože pak čtenáři,můžou lépe nastínit atmosféru podzimu.A když se s nějakou takovouto básničkou setkám,tak to taky píšu, do kritiky.Co tebe konktrétně zaujalo?

raja
01. 09. 2009
Dát tip
Protože tvůj pojem "debilní," podle mě, básnička jjj, nenaplňuje. Použila jsem tedy stejně extrémní, opačný výraz v očekávání, že Ti dojdou i jiné možnosti hodnocení toho díla. Jistěže má smysl se bavit jen o tom co řekl StvN. Takže neřeknu, že sem neřekla, že básnička jjj, je excelentní. Řeknu, že básnička jjj, NENÍ excelentní, ale zároveň není ani debilni. Bavíme se tedy v rovině, co jsem řekla. To, co jsem původně neřekla, odvolávám. Debata o prdu.

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
Belgie:Já myslím,že todle bude odpověd na obě možnosti:jde mi v podstatě o to jestli báseň může být úspěšná na základě absurdity myšlenky, kterou sem, myslím si vcelku povedeně vystihnul.Všechno ostatní je průměrné, ale tak to prostě chodí,když chceš něco extra vypíchnout, pak musíš logicky potlačit všechno ostatní,protože vázanými verši nejde dokonale vystihnout každou myšlenku,když se ti to musí rýmovat,pak se ty verše zdaj samozřejmě debi...

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
Belgie: s tou národkou sem to nějak nepochopil jako,že si dost věřím v tom co píšu nebo že sem úplnej deb..

StvN
01. 09. 2009
Dát tip
Určitě jsi neřekla víc věcí, než jsi řekla. Má smysl se bavit o tom, co někdo neřekl? Třeba o tom, že já jsem neřekl, že tys řekla, že je excelentní? Proč sem vůbec taháš nový pojem?

raja
01. 09. 2009
Dát tip
já neřekla že je excelentní StvNe.

StvN
01. 09. 2009
Dát tip
raja, básnička jjj debilní je jak obsahem, tak formou, kterou vlastně ani nemá. Skutečnost, že ti to zůstává skryto, je smutná, ale určitě není důvodem pro tebe pořád někde exhibovat a upozorňovat na to, že vlastně ničemu nerozumíš. Co kdybys psala, až budeš mít co říct?

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
Á další slovo do pranice,já myslím, že se to dokonce líbilo i kritikovi

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
no kde nejsou koule, je smysl pro cit, proto jsou názory žen v tomto směru nepostradatelné.

raja
01. 09. 2009
Dát tip
jóžika glaza! A mám vystaráno. Sem tele.

katugiro
01. 09. 2009
Dát tip
StvN: jen jsem si dovolil použít ten neprůstřelný styl, zapomeň na to raja: si můžeš pomoct rusismem... zraky ježka!

raja
01. 09. 2009
Dát tip
odkazovaná básnička jjj, nedosahuje zdaleka tohoto. A debilní mi taky dvakrát nepříjde. Proto do ní nejdu rejpat. Koule, pravda, nemám.

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
StvN: tak to se omlouvám to sem asi špatně pochopil

raja
01. 09. 2009
Dát tip
už zas?!:) Ježkovy zraky!

StvN
01. 09. 2009
Dát tip
katugiro - Reagoval jsi na mě a použil jsi slovo argumentovat. Nevyplývá z toho, že bys mluvil o někom jiném. Ale možná jsem to jenom nedokonale přečetl. saintzero - já neříkám, co je horší a co lepší, já si obecně myslím, že kvalita básní na Písmáku je bídná.

katugiro
01. 09. 2009
Dát tip
a co teprv ježkovy!

raja
01. 09. 2009
Dát tip
Ježkovi oči!

to se nedá vysvětlit, to se musí zažít :o)

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
todle radši rozebírat nebudu, protože bych tím s poustu lidí nasral.Ale četl sem tady hodně básní a některé byly fakt kraviny,když jsem na ně psal negativní kritiky, tak byly všechny ostatní více méně taky negativní.Ale pak byly případy,že jsem narazil na stejné kraviny, a když jsem psal negativní kritiky,tak skoro nikdo neměl stejnej názor jako já,ale taky se mě ho nikdo nepokusil vyvrátit všude byly jenom ****** Může mi někdo vysvětlit čím to je? Nebo už fakt asi nedokážu posoudit úplnou blbost.

kdo dal tipy si můžeš prohlédnout sám, jednotlivé autory pak taky, u jejichděl jsou taky tipy, z toho si uděláš obrázek o kámoších...dá to trochu práce, ale aspoň vystřízlivíš z naivních představ o kvalitě písmáka...

katugiro
01. 09. 2009
Dát tip
StvN: já jsem řekl, žes argumentoval? A kde jsem tak učinil, či jak jsi na to přišel, smím-li být seznámen s tvou dedukcí? Saintzero: kategorie lepší/horší jsou poněkud ošemetné, je to trochu jako srovnávat jabka a buřty. Ale není pochyb o tom, že popularita té druhé je záležitostí kamarádství - a co?

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
Ale takže tu báseň,kterou tady StvN uved považuješ za lepší? A proč? má nějaký tipy takže seš určitě názoru, že je lepší,určitě by sis netroufal říct,že dostala tipy jenom proto,že ti co to četli byly zrovna kámoši.

StvN
01. 09. 2009
Dát tip
Já jsem argumentoval? A co jsem svým argumentem podporoval či vyvracel, smím být seznámen s tvou dedukcí?

katugiro
01. 09. 2009
Dát tip
(nicméně argumentovat stylem "ten druhý píše taky blbě" je - příznačně - naprd. jjjové, Háberové, Bivojové a Jarmily tady tvoří vlastní biotop, na který mi přijde v současné době úplně zbytečné reagovat. nemám sílu.)

StvN
01. 09. 2009
Dát tip
Jako hříčka to je vtipné. I ten vázaný verš je zvládnutý vcelku obstojně. Si dovolím rýpnout, ale já osobně nevidím veliký rozdíl mezi touto kupříkladu touto básničkou. Ta druhá je snad ještě debilnější. Proč nejdete rýpat do jjj? Bych řekl, že na to nemáte koule.

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
tak ti děkuji za názor,já jsem myslel, že to bude aspoň vtipný, když si člověk tu absurditu představý,ale asi to na kvalitu díla nestačí,takže příště zkusím zpracovat báseň trochu jinak .Aspoň sem získal další zkušenost.Teď už vím, že absurdní zpracování nemůže zvítězit.

katugiro
01. 09. 2009
Dát tip
Co tady mám rozsuzovat? Několik lidí ti různými slovy dalo najevo, že to dílo za moc nestojí, ale ty jsi přesvědčený o něčem jiném, tak nevím... Báseň nedrží rytmus a hemží se gramatickými rýmy, takže po formální stránce zrovna nenadchne, a obsahové zpracování je při nejlepší vůli neoriginální. Chceš si prdnout a opíšeš to příběhem, ve kterém se přetahuješ s prdem o kliku, hm... neboj se, že by tě nikdo nepochopil, jen to asi většině čtenářů přijde banální. Příště můžeš psát o tom, jak sis mazal chleba a on ti spadnul na zem. Když to vtěsnáš do dvou až čtyř veršů, může to být úderné a vtipné, když to natáhneš na deset slok a budeš popisovat, jak se chleba převrací, jak se přitom modlíš k bohu, jak se ti před očima promítne celý tvůj život a jak nakonec chleba dopadne namazanou stranou dolů, tak s tím těžko zaboduješ.

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
Tak tohle napsala Raja na druhé stránce:Já pod dojmem nedávné mé návštěvy propasti Macocha a tamních jeskyní, nemohu /P neudělit. Kdosi přede mnou...lidi, v té jeskyni se nedalo vydržet. Ručičkama mě chytl za nos a nožičkama mě do něj nakop. Klika nikde. Prdózní dílo:) a když si přečteš co napsala teď, tak se to docela liší né

místo aby tě potěšilo, kolikrát byla tahle báseň přečtená, napíšeš "no jo, kamarádi se scházej"...

raja
01. 09. 2009
Dát tip
Nojo, no, stupid liga:)

o.k. :o)

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
tak koukám, že kamarádi se scházej

raja
01. 09. 2009
Dát tip
Jo a když to nejde...jde to vždycky:)))I kdyby jednoho měla frizůra postihnout:D já musím pryč odsaď, už mě bere křeč do huby:D

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
Jde o to, že lidi jako ty viděj jenom to, že je to báseň o prdu, ale kdyby ses zamyslel nad tím, jak je to zpracovaný, pak by si to možná pochopil, ale jestli nemáš fantazii a něco si nepochopil, pak to není můj problém, ale tvůj.

raja
01. 09. 2009
Dát tip
>>>nebo že v zadku jsou nějaký dveře na který prd klepe, když chce ven a pak si nakonec vyrobí klíč, když to jinak nejde, mně to teda připadá vtipný, ale asi seš člověk co nemá fantazii,já tě za to neodsuzuji, ale pak nepiš takový blbosti. >>>Jen aby ta Tvá fantazie, nevycházela ze známé říkanky "v prdeli je tma, nejsou tam okna, je tam malý okýnečko, kudy leze ho...atd" Ale třeba ji opravdu neznáš, a pak je Tvůj nápad vskutku originální. Vidíš sám.

tvůj záměr je snadné pochopit: chceš nám sdělit své pocity při prdění. O tom, jak se ti to povedlo, se dočteš v komentářích. Kde je chyba? :o)

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
tak tos uved asi trochu blbej příklad nemyslíš? V křivej zdi asi nikdo logiku hledat nebude.Místo zdi si měl uvíst obraz.Protože pak sem toho názoru ,že pokud člověk chce pochopit záměr pak je nejlepší když je co nejvíc duší malířem.

jo, takže když budeš chtít vyjádřit názor na křivou zeď, musíš nejdřív sám být dobrým zedníkem? :o)

klidně piš komentáře k mým dílům, ať tu neplácáme jen tak obecně :o)

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
je rozdíl smát se ubohosti a dokonalosti a myslím ,že tys byl rozhodně ten druhej případ,takže než budeš něco kritizovat tak si zameť před vlastním prahem.

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
Já sem to nemyslel na tebe jako kritiku to bylo na toho aleše já sem chtěl aby si mně dal za pravdu,ale ted už to asi nepude co

vždyť to říkám, že moje jsou nejdokonalejší a nejvtipnější :o)

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
no nejdřív by ses měl kouknout na svý básně možná by jsme se asi hodně zasmáli já sem se teda dost smál

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
je vidět, že máš zkreslenej pohled,někdy to prostě nejde, můžeš mít geniální myšlenku, ale prostě když se ti na to nic nerýmuje, tak s tím nic neuděláš,takže pokud chceš mít myšlenkou kvalitní báseň, pak ji logicky musíš ochudit na verších, nebo snad chceš tvrdit,že by měli přestat existovat básně s vázaným veršem.

píšu to tady často: každému připadají vlastní básně vtipné a celkově dokonalé.

když chceš psát vázaně, musíš l o g i c k y dbát i na kvalitu :o)

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
no například,mně docelá připadá vtipný,že se člověk modlí k bohu,jenom proto,že si nechce prdnout,nebo že v zadku jsou nějaký dveře na který prd klepe, když chce ven a pak si nakonec vyrobí klíč, když to jinak nejde, mně to teda připadá vtipný, ale asi seš člověk co nemá fantazii,já tě za to neodsuzuji, ale pak nepiš takový blbosti.

raja
01. 09. 2009
Dát tip
Já pod dojmem nedávné mé návštěvy propasti Macocha a tamních jeskyní, nemohu /P neudělit. Kdosi přede mnou...lidi, v té jeskyni se nedalo vydržet. Ručičkama mě chytl za nos a nožičkama mě do něj nakop. Klika nikde. Prdózní dílo:)

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
navíc si taky musíš uvědomit, že to je báseň s vázaným veršem, a pokud chceš zachovat určitou myšlenku, pak to musí být logicky na úkor kvality veršů.

a co je tam netradičního? :o)

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
já netvrdím,že verše jsou úplně dokonalé,spíš jde o to co v nich chceš vyjádřit, o metafory netradiční vyjádření,zkus si chvíli těsně před prdnutím vyjádřit takhle,nebo seš typ člověka,který kouká pouze na to, jak vypadá báseň opticky, bez toho aniž by ses zamyslel nad obsahem, pak by si radši neměl psát kritiky.

no, po třinácti jo. To je celý svět jedna báseň...

Rozmilý Saintzero. Povšimni si, že nikoho neuráží obsah básně. Pouze její forma. Takto hloupoučkou veršovánku nelze považovat za báseň ani po třinácti Fernetech.

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
Moc ti děkuji,za tvůj názor nevím proč to všichni odsujou,to co jsi napsal o tom rozmlouvání, to je taky, to co jsem chtěl netradičně vyjádřit, ale lidi asi prostě odrazuje to, že je to o prdu.

o.k.

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
chci jenom dokázat, že i když je zvolená jednoduchá myšlenka, může být i její zpracování zajímavé, když se na to zaměří člověk trochu jinak.

však tě nikdo nenutil :o)

Saintzero
01. 09. 2009
Dát tip
zkus si mistře napsat celou báseň o tom,že se ti chce prdnout a ty prostě nechceš,rád si ji pak přečtu

problematika odvzdušňování člověka na veřejnosti je tak velmi choulostivé téma, že jen málokdo najde odvahu se k němu přihlásit i v písemném projevu. Jestliže autor dokáže udržet téma dokonce několik slok, aniž by dílo ztratilo atmosféru přátelského rozhovoru se svým druhým já, nelze než smeknout. Lakonické shrnutí tématu: s prdy je to jako s dětmi.každý snáší jen ty své...(p)

Dokonce i ve srovnání s podobnými poklesky neobstojí. Viz: http://www.tentoweb.unas.cz/view.php?cisloclanku=2005062301 http://tichacek.neco.cz/balada_o_prdu.php (P)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru