Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sladké Ňadérko

29. 09. 2001
3
0
1382
Autor
kosa

Tohle nemá s ňadry nic společnýho, menuje se to vlastně Matador, jenom se sprostě snažím přitáhnout pozornost.

Zvykem převtělen

v mír matadora,

zvykem rozdělen,

zvyk je noční můra

závějů rzi,

v nichž proklatý mnich

v mrákotách sní,

že všude je sníh -

- prochází stále

peklem své noci,

možná nechápe,

že zvyk je jen pocit.


navážeč
15. 07. 2004
Dát tip
dobrej hlod, ten názeff. ještě raz neodolám a zaavi

Kittie
05. 10. 2001
Dát tip
Mnoo, jsi pekna podvodnice ;o)))) Jinak basen celkem v pohode, celkem se mi libi, i kdyz mi na ni neco nesedi, snad ten krapitek kostrbatosti.

Wopi
29. 09. 2001
Dát tip
:)) dobrej trik :)) *

zoo
29. 09. 2001
Dát tip
Dokonce i na babáče to zabírá. :-)))

Astalavista
29. 09. 2001
Dát tip
....hm, a já se tak těšil :)))

Diana
29. 09. 2001
Dát tip
Já to zas málem kvůli názvu neotevřela - a byla by to škoda. Nejradši bych ti dala tipy dva, za báseň a za ten prolog. *!

JiKo
29. 09. 2001
Dát tip
Tady je pánové vidět jací ste zvrhlíci...:-))))))))))) a reakce na dílo je kde? :-)))) Tedy řekněme, že se to jmenuje Matador...četl jsem to několikrát a zdá se mi, že ústřední postavou není matador, ale mnich. Báseň má dva motivy a zdají se býti oddělenými. V básni jsou spojeny násilně vypuštěním "grafického odřádkování". Od jednoho motivu k druhému básník přechází náhle a nepochopitelně. Jaký mnich ptá se čtenář. Pak se s mnichem spokojí a dočte báseň a zjišťuje, že báseň není ani o Ňadérkách s velkým eŇ ani o Matadoru, ale že ústřední motiv je vystižení pojmu "zvyk". Z kontextu bych vytrhl pár drobností: "mír matadora" - představu matadora máme spojenu s bojem s býky, proto se domnívám, že mír matadora by mohl znamenat pouze jediné - jeho smrt ovšem to do básně moc nezapadá (?) A za bé bych vypíchl ne zrovna moc povedený rým stále - nechápe. Myslím, že báseň nevznikla pohromadě, že prvoplán byl až po noční můru a zbytek dodělán dodatečně - aspoň to na mne tak působí. Přejmenuj to na Zvyk rozděl na 3 sloky a dám ti typa

Falka
29. 09. 2001
Dát tip
:o))) taky jsem to otevřela spíš názvu navzdory... jsi legrační a to se mi moc líbí... ;o))) A báseň... není z nejdokonalejších, no a co, myslím, že mi nese důležité poselství... zvyk je jen pocit... zvyk je jen... jasně, děkuju! :o)

Bezejmenny
29. 09. 2001
Dát tip
Jinak řečeno, nikdo neví, co si o tom myslet. Nicméně účel to splnilo, ne? Obávám se, že pokud se tohle zavede, budeme zaplaveni reklamními názvy jak vysílání Novy.

Dani
29. 09. 2001
Dát tip
tak pozornost se ti zjevně přitáhnout podařilo, leč nebylo proč ji přitahovat, viz Falka, báseň opravdu není z nejdokonalejších, ....ale která je?....

Mahoney
29. 09. 2001
Dát tip
já jsem se k básni nevyjádřil, protože srozumitelnost pro mě končí u prologu... a ten se mi moc líbí :)))

Cavalera
29. 09. 2001
Dát tip
ť

Mahoney
28. 09. 2001
Dát tip
ten prolog :)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru