Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O čem není nutno pochybovat?

22. 09. 2009
2
143
3155
Autor
Ezechian

Dubito, ergo cogito, ergo sum - Pochybuji, tedy myslím, tedy jsem.

Řekněte, o čem na tomto světě není nutno pochybovat?

143 názorů

A.S.Puškin
26. 10. 2009
Dát tip
Určtě o tom, že bolševici jsou kurvy....! Saša

A.H.
09. 10. 2009
Dát tip
Nemyslel si to s tím Bohem ve své kritice vážně, že ne?!

A.H.
09. 10. 2009
Dát tip
Na to jsi prisel sam.? Proboha...

já bych o tom mém I fakt nepochiboval....

Ezechian
03. 10. 2009
Dát tip
Děkuji.

brokolice!

Narvah
29. 09. 2009
Dát tip
hehe. to je zábava

papouch
29. 09. 2009
Dát tip
.......KDYŽ JÁ TU BROKOLICI FAKT NEMŮŽU ANI VIDĚT..!

Požaduji zbavení Papoucha funkce admina, pokud do dnešní půlnoci neobnoví smazané úterní kritiky a pokud nepřestane mazat příspěvky o brokolici

Narvah
29. 09. 2009
Dát tip
respektive to stále pokračuje. mně se dneska stálo o postiženým klukovi. řídil lokomotivu. druhej postiženej kluk mu přikládal do kotle uhlí, aby to jelo. koleje byly hozený do kruhu. to kluci nevěděli.

katugiro
29. 09. 2009
Dát tip
jak můžeme vědět že začíná? dneska se mi zdálo, že mi zmizely všechny úterní kritiky z roku 2003. kde to skončí?

Narvah
29. 09. 2009
Dát tip
to bych rád. začíná to tu být zase děsná fízlárna

katugiro
29. 09. 2009
Dát tip
Já nevím. Nedá se někde na Písmáku objednat písemné vyúčtování smazaných kritik?

Narvah
29. 09. 2009
Dát tip
hehe

Papouch je děsnej. Za dnešní den mi smazal tři příspěvky ve znění "Narvah je kokot", osm příspěvků "Nechovej se jako Narvah, autore, nebo tě budu mít za blbce" a, považte, celý jeden tucet příspěvků obsahujících brokolici. Papouch asi brokolici nerad.

Narvah
29. 09. 2009
Dát tip
Taky vám papouch maže vaše příspěvky v diskusi?

Induan
29. 09. 2009
Dát tip
to John Dragonfly Pochybuji, že se slovo pochibuji píše s měkkým i :D (A to Ti říkám jako dyslektik! :D Ovšem nic Ti nevyčítám, jedině opravdový dyslektik (jako jsem i já :) ) dokáže napsat v českém slově měkké I po CH nebo tvrdé Y po Ř :D) Ale pro jistotu: H,CH,K,R,D,T,N!!!!! :D

raja
28. 09. 2009
Dát tip
nejen podobně skvělý, nýbrž žádný

Induan
26. 09. 2009
Dát tip
O tom, že skupina "No doubt", další podobně skvělý hit, jako bylo "Don't speak", už asi nesloží? :D

Induan
26. 09. 2009
Dát tip
O tom, že skupina "No doubt", další podobně skvělý hit, jako bylo "Don't speak", už asi nesloží? :D

tak až teď.

Já taky.

Děkuji za avízo, vracím nepoužité, v původním obalu.

Viď? Krom angažovaného občana jsem též zapálený ekolog.

raja
25. 09. 2009
Dát tip
a přitom by si na tu zastávku mohl dojet autem

pochibuji, tedy jsem

nepochybuji že se dá neustále pochybovbat. ale až vás někdo přetáhně dlažební kostkou po hlavě.... nepochybujte.

Původně jsem chtěl skromně mlčet, ale když už to ten drobný škudlil papouch nakousl, slyšte tedy pravdu: Ano, skutečně jezdím tramvají jedenáctkou do hospody, a to tak, že vyjdu z domu, jdu 100 metrů proti směru na zastávku, tam čekám 20 minut na tramvaj, která je přecpaná tak, že se do ní nedostanu, naštěstí hned za ní jedou dvě další, takže do té třetí se vejdu, lokty si vybojuju uprostřed vozu místo k sezení, pak jedu 10 minut přískokem 300 metrů jednu zastávku, opět se probojuju ven a jdu 100 metrů opět proti směru do hospody - ale tam nenadávám (jak lživě uvádí inženýr papouch), ale právě naopak oddávám se libému pocitu z dobrého skutku. Celá popisovaná anabáze jest mnou podstupována z jediného prostého důvodu. Coby angažovaný občan chci přispívat na MHD stejnou měrou, jako ti, kteří mají do hospody daleko. Proto si vždycky koupím lístek a jedu jak výše uvedeno. Jsem totiž vlastenec, ba přímo městenec. Což hrabivý balík typu pana inženýra nikdy nemůže pochopit.

Papouch nemluví pravdu! Do hospody jezdím, tramvají já, Pišta chodí s vlkem pěšky!

papouch
24. 09. 2009
Dát tip
Původně jsem to chtěl zachovat v tajnosti, ale nyní vidím, že musím veřejnost seznámit s holou pravdou. Ten pražák, co má 100 metrů do hospody, ale jezdí tam tramvají, přičemž ujde metrů 200, je Pišta_Hufnágl. A takovýhle člověk se zde opovažuje moralizovat, kázat o Derou a osočovat někoho ze zkázy serveru. Navíc chce topit avíza! Je to vrah!!!

Ono je to tak i tak. Ale já to mám víc na ostudu, kdežto papouch víc na zkázu. Prostě Dynamik!

Už ztrácím přehled, kdo je zkáza a kdo ostuda!

Opět jsi jen potvrdil, že jsi zkáza tohoto serveru. Jen pokračuj, ať si to uvědomí i ostatní.

papouch
24. 09. 2009
Dát tip
Smazal jsem odsud několik vulgárních příspěvků Pišty_Hufnágla. Hnusným způsobem napadal ostatní uživatele tohoto serveru, šířil o nich pomluvy, vyhrožoval násilím, šířil nenávist vůči nepražákům a má zcela mylnou představu o Dubito, ergo cogito, ergo sum. Nechal jsem tu jen ten jediný, aby bylo zřejmo, co je to za člověka.

Derou je původně z Brna, papouchu. Lžeš a překrucuješ fakta.

katugiro
24. 09. 2009
Dát tip
a jéje, papouchovi se zase zdálo o pražském metru... hned ráno se musel třikrát projet po eskalátoru ve Vaňkovce, aby se uklidnil :)))

papouch
24. 09. 2009
Dát tip
nevím, sám to neumím, zkus se zeptat někoho v metru ... ... znal jsem jednoho pražáka, který jezdil tramvají jedenáctkou do hospody, a to tak, že vyšel z domu, šel 100 metrů proti směru na zastávku, tam čekal 20 minut na tramvaj, která byla přecpaná tak, že se do ní nedostal, naštěstí hned za ní jely dvě další, takže do té třetí se vešel, lokty si vybojoval uprostřed vozu místo k sezení, pak jel 10 minut přískokem 300 metrů jednu zastávku, opět se probojoval ven a šel 100 metrů opět proti směru do hospody, kde vydržel první čtyři piva nadávat na pražskou hromadnou dopravu... ... to je tak vše zásadní, co jsem chtěl vyjádřiti k problému Dubito, ergo cogito, ergo sum. :-))

Delahaye
24. 09. 2009
Dát tip
papouchu, jak se to dělá "tvářit se tlustě" ? :-)))))

papouch
24. 09. 2009
Dát tip
Furt je tu úroveň vystupování lepší, než v pražském metru. Tam se při vystupování derou nejvíc ti, co jsou nejvíc vzadu, ti, co stojí u dveří neuhnou a neuhnou a tváří se tlustě, nastupující jsou přesvědčeni, že se musí nacpat dovnitř dřív, než vystupující ven, do toho řve tlampač Ukončete výstup a nástup, matky s dětmi padají do kolejiště, dispečerka ječí Co mi lezete za tu čáru, babo jedna!, ze stropu kape krev, sprejeři malují policajtům na záda hipísácké znaky, voda stoupá do výše vstupního schodiště, Krokodýl Dundee se ohání mačetou, tunelem z krypty kostela Karla Boromejského (dnes Cyrila a Metoděje) se prokopal parašutista s Bin Ladinem v patách, všude je slyšet střelba, smrad síry pekelné se šíří všemi směry... Fakt, úroveň vystupování tu není moc vysoká. :-)

StvN
24. 09. 2009
Dát tip
Máš pravdu, že úroveň vystupování tu není moc vysoká.

Nicollette
24. 09. 2009
Dát tip
aby ses nezavzdušnil, inteligente

To je hned, díky za info :-) A já už propadal trudnomyslnosti :-)

papouch
24. 09. 2009
Dát tip
ňo, o vteřinku jsem se netrefil, no :)

papouch
24. 09. 2009
Dát tip
Ale neboj, Armine, to uběhne jako voda. Už jenom patnáct let, deset dnů, dvacet jedna hodin, čtyřicet sedm minut a padesát jedna vteřin

Patnáct let, dva měsíce, jedenáct dnů a šest a půl hodiny. K čemu ti taková informace bude, Arméne?

Jak dlouho se ještě budou tyhle debilní diskuze tolerovat ?

papouch
23. 09. 2009
Dát tip
kdybys byl moorgane jen kapičku vnímavý, tak by sis toho čísla všmnul

moorgaan
23. 09. 2009
Dát tip
kolikátý že to je číslo papouchu?

S těmi avízy by se dalo topit... Tedy kdyby se s nimi dalo topit.

Narvah
23. 09. 2009
Dát tip
nepochybuju o tom, že s písmáčkem to jde poslední dobou z kopce. nějaké dřevomorky ho napadly a rozežíraj zevnitř

Duchové
23. 09. 2009
Dát tip
pap: ano, ono hovno se hodí :)

StvN má pravdu..když tolik autor chce diskutovat o dané problematice, tak proč sám nezačne hodnotit a komentovat příspěvky k tématu diskuze? :-) P.S. Neviděli jste někdo pronicka? Se fláká a přitom tohle je jak dělané pro něj :-D bez avi, aby se někdo nenaštval :-)

StvN
23. 09. 2009
Dát tip
Wiski - promiň, ale mně osobně to přijde jako klasický postoj člověka, kterého přijali na nějakou humanitní školu a on odchází zcela pohlcen z první přednášky o filozofii. Na to, co tu před nás položil, stačí obyčejný selský rozum. Já bych z toho teda nějakou velkou filozofii nedělal. To mi přijde trochu jako snobismus.

papouch
23. 09. 2009
Dát tip
no... chroust to právě řekl. .-)))

papouch
23. 09. 2009
Dát tip
Duši.. ano, zde šlápl, ale nesouhlasím s tím vosím hnízdem. Vosí hnízdo tak nesmrdí. .-))

Duchové
23. 09. 2009
Dát tip
Ezechiane, možná by tvoje filosofická otázka okouzlila přiopilou slečnu v parku pod hvězdami. Tady si šlápl do vosího hnízda ... :-)

Narvah
23. 09. 2009
Dát tip
proč avi, norsko? na něco jsi přišel?

Norsko 1
23. 09. 2009
Dát tip
Není to jedno, hoši ?

papouch
23. 09. 2009
Dát tip
to by zajímalo hodně chlapů :-))

Garth
23. 09. 2009
Dát tip
Hehe dobrej výpis her. Taky jsem některý prosmažil. Jinak souhlasím s Chroustem. Je to trochu jako hádanky typu - jaký je rozdím mezi hitlerem a šestou smaženkou zleva v pochybném bufetu u D1 :-)

saša_gr
23. 09. 2009
Dát tip
Není nutno pochybovat o ničem, naopak, věřme všemu. Pochybování je jen zábava na dlouhé zimní večery, která k ničemu podstatnému nevede. Je to jako hrát videohru na Didaktiku Gama v roce 1989. Dnes se ohlédnete a řeknete si: Sakra co jsem to jen v tom revolučním roce dělal? Už vím, seděl jsem do tří každý večer před barevnou televizí Selena a smažil: R-type Manic miner Myth Nether earth Saboteur Exolon Elite Laser squad Renegade 2 Bomb Jack Renegade Commando Bruce Lee Dizzy 5 Starquake Tetris 2 Saboteur 2 ATV (all terain vehicle) Last ninja 2 Robocop Green beret Knight Lore Jetpac Tomahawk Cyclone Dizzy 3 Great Escape, The Highway Encounter Jet set Willy Robin of the wood Sentinel Lemmings Lords of chaos Sabre wulf Silkworm Dizzy 2 Dizzy 4 Exploding fist Dan Dare 3 Sir Fred Dizzy 6 Kenny Dalglish Soccer Manager KoKotoni Wilf Cybernoid 2 Quazatron Underwurdle Action force II Antiriad Fred Boulder Dash A co z toho dneska mám?

Nicollette
22. 09. 2009
Dát tip
Jináč, ta hysterie, která se kolem Tebe, Ezechiane, strhla, mě fascinuje... To si musím ještě párkrát pročíst.

Nicollette
22. 09. 2009
Dát tip
Není nutno pochybovat o tom, že jedno by nemohlo být bez druhého. Jako tu ukážeš, že jsi filosofem, přijdou druzí a udělají z Tebe blbce. No - ale bez blbců by nebylo moudrých, že? A bez ničeho by nebylo něco... Takže, kde si nechal hlavu, když si tohle psal??

Fouckault
22. 09. 2009
Dát tip
o tom zda není nutno pochybovat

Tragicus
22. 09. 2009
Dát tip
O vsem je nutno pochybovat, ke vsemu pristupovat kriticky.

Narvah
22. 09. 2009
Dát tip
já jsem přece psal, papouchu, že seš nejlepší admin a pišta nejlepší kritik. neví, co ti na to vadí. nic sprostýho to přece není.

Oldjerry
22. 09. 2009
Dát tip
DNH - čtenář jistěpochpil, že to značí Diskuze Na Hovno

Oldjerry
22. 09. 2009
Dát tip
Sakra - teď to vypadá jako moje blitina ... ale ne, to je citace úryvků z klávesnice nasraného autora DNH č. 8790 (číselná řada Papouchova s odpuštěním použita pro velkou vypovídací schopnost)

Oldjerry
22. 09. 2009
Dát tip
se Vám všem z hloubi své duše omlouvám Descartes by z Vás blil. Co chcete víc?

Prosecký
22. 09. 2009
Dát tip
Diskuse na Písmáku má být buď věcná nebo legrační. Tato zatím nenaplňuje ani jeden požadavek. Upozorňuji, že můj zásadní názor, "kdy má vůbec smysl pochybivat, k čemu je to dobré" ušel, jako všechny geniální myšlenky pozornosti.

Příští diskusi bys mohl založit na téma nesmrtelnosti chrousta. Minimálně jednomu zdejšímu uživateli tím alespoň uděláš radost.

Příští diskusi bys mohl založit na téma nesmrtelnosti chrousta. Minimálně jednomu zdejšímu uživateli tím alespoň uděláš radost.

StvN
22. 09. 2009
Dát tip
Mohl by ses prosím vyjádřit k věci?

Norsko 1
22. 09. 2009
Dát tip
Jenom toho víc zažili, milý ezechiane, tudíž je jenom těžko může něco překvapit

Ezechian
22. 09. 2009
Dát tip
Asi takto. Jediné. čehož jsem žádal, bylo poznat názory druhých na mou tezi a s ní související otázku, nic víc, nic míň. Přijde li vám to blbé, magorovité, mimoňovité, nesmyslné, nerozumné atd, chodit a přispívat vůbec nemusíte. Možná, že jsem vskutku ten inteligentně se tvářící magor, ale co jste potom vy, když sem přijdete, navezete kolečko hnoje a se vší pompou odejdete s pocitem, že jste zase jednou nějakýmu dementovi(kterýho stejně ani neznáte) ukázali, že vy jste ti kingové? A že toto není a ani na servru nejsou dobrý diskuze? Co si proboha o sobě myslíte, že toto soudíte? Nepříjdete si jako nadlidi, náhodou? S lidmi, kteří mají o tuto ,,věc" zájem, si velmi rád popovídám, ale s těmi, kteří na to kašlou, nikoli. Klidně si tuto diskuzi smažte, pokud to ukojí váš pocit onoho božího hodnotitele dobrých diskuzí a těch, které za nic nestojí.

Ezechian
22. 09. 2009
Dát tip
Děkuji za kritiku ;-)

Norsko 1
22. 09. 2009
Dát tip
Vyřídím

Norsko 1
22. 09. 2009
Dát tip
prvním je octopus

papouch
22. 09. 2009
Dát tip
Nenapsal jsem, že jsi mimoň. Napsal jsem, že toto je mimoňovitá rádobydiskuse. Aspoň čti pořádně :-P

Jojo, jde to fofrem.

StvN
22. 09. 2009
Dát tip
Pochop, že někdo třeba nechce smolit esej aby vyvrátil něco, co je totální blbost už od začátku. Podle toho, jak jsi formuloval svou otázku pochybuji, že jsi pana D. vůbec pochopil. Jo a nauč se posílat avíza.

Ezechian
22. 09. 2009
Dát tip
To experimentátor: Ano, tohle jsem chtěl :-) Tedy, že Tvůj názor je podpořen argumenty! To VT Marvin: Možná, že se nesnažim bouřit emoce..možná, že se snažim ptát se na názory... To papouch: Toho debila ze sebe děláš akorát tak ty. Takže, když nezpívám tvou písničku, nejsem free, cool, in, že se snažim jít trochu jinym směrem, že se ptám na první pohled jasné věci, že ti nejsem po chuti, znamená, že jsem mimoň? Ano, jsem. A nestydím se za to. To StvN: Pokud mi to dokáží, budou používat argumenty, budu tomu jedině rád.

orinoko.a
22. 09. 2009
Dát tip
ale klidně o tom pochybovat můžem.P pochybovat se dá o všem o tom se dá taky pochybovat.P

orinoko.a
22. 09. 2009
Dát tip
o smrti :P

StvN
22. 09. 2009
Dát tip
Možná se ti tu někdo snažil ukázat, že tvá dedukce pochybování=bytí => nepochybování=nebytí je chybná, co myslíš?

papouch
22. 09. 2009
Dát tip
aha... čili jen další Pan Moudrý, který sem plácne nějakou blbost jen proto, aby nám mohl ukázat, jací jsme všichni debilové a jak on nás převyšuje... :-)) Přitom vůbec nepochopil, že si z něho a z jeho zde naprosto mimoňovité rádobydiskuse tropíme šašky .-) Simtě, Ezechian, smaž to, fakt to sem nepatří.

A co jsi chtěl slyšet? Sám nastíníš jeden úhel pohledu, při kterém Descartes došel k nezpochybnitelné pravdě vlastní existence, a chceš, abychom zde začali hluboce filozofovat nad tím, co je nezpochybnitelné? Tedy dobrá, nezpochybnitelný je Bůh, protože by svět nemohl bez něho vzniknout, On jediný je zárukou smyslu všech věcí. Nebo ne? Nezpochybnitelná je pouze a právě má vlastní existence, kterou si uvědomuji, ale vše ostatní já pouze výplodem mého Já, které to stvořilo, aby se nenudilo, protože Já je tyzí činnost. Nebo ne? nezpochybnitelné jsou pouze myšlenky a vědomí je jejich souborem, ony jediné dávají všemu smysl a narozdíl od hmoty, která objektivně existuje jsou, jsou věčné a dokonalé. Nebo ne? Tak co tedy chceš? :-D

romale
22. 09. 2009
Dát tip
šmarjá

Petrusha
22. 09. 2009
Dát tip
ak kráčaš medzi ľudí, nečakaj viacej ako ľudí ...

Ezechian
22. 09. 2009
Dát tip
V tom případě se Vám všem z hloubi své duše omlouvám, že jsem si dovolil rozvinout filosofickou diskuzi, čímž jsem způsobil maření Vašeho předrahého času. A to vše díky tomu, že jsem věřil v existenci rozumu na tomto serveru. Ráčejte tedy prominout hloupému, ó slovutní. Doufám, že již budete svoji pozornost věnovat důležitějším tématům a příspěvkům, tedy produktům lidských myšlenek, kterým jsou víceméně tyto stránky zasvěceny. Jak je z Vašeho jednání evidentní, má otázka pravděpodobně se mezi ony myšlenky zařadit nedá. Těm, kteří se snažili mi odpovědět, děkuji. Vážím si toho. Těm, kteří opovrhují, vzkazuji toto: Descartes by z Vás blil.

o tom, že se nám sešli 3 "inteligentní" diskuze na hlavní straně, které jsou pro nás všechny bez přínosu :-) papouchu, proč je nepřesuneš všechny? (nevím, jestli by někdo něco namítal)

moorgaan
22. 09. 2009
Dát tip
pochybuji o tom, ze toto patri na hlavni stranku!

papouch
22. 09. 2009
Dát tip
narvahu, mažu ti (a nejen tobě) všechny sprosťárny, když se do někoho bezdůvodně navážíš, urážky a podobné prasárny, které jsi opět začal vyvádět a budu je mazat tak dlouho, dokud se neuklidníš a nezačneš se chovat slušně, jako naprostá většina uživatelů tohoto serveru

Narvah
22. 09. 2009
Dát tip
o tom že papouch mi maže příspěvky

nevím jestli si to dobře pamatuju... de omnibus est dubitandum

Ezechian
22. 09. 2009
Dát tip
Děkuji za reakce, nicméně, žádná z Vašich odpovědí nezahrnuje podpůrné argumenty pro Vaše tvrzení, tedy, o Vašich odpovědích se dá (s úspěchem) pochybovat. :-))

Prosecký
22. 09. 2009
Dát tip
Můžeme se také ptát, kdy pochybovat? Když nemám nic lepčího na práci? Nebo slovy mikroekonomické teorie, když mezní užitek další jednotky pochybování je větší než mezní užitek jiné činnosti.

Garth
22. 09. 2009
Dát tip
O tom, co chroust řekne. Co věta, to axiom, který nemá nejmenší smysl snažit se dokazovat. :)

O tom, že nebude trvat dlouho a vznikne nějaká podobná diskuse č.8993.

Petrusha
22. 09. 2009
Dát tip
o pochybnostiach

papouch
22. 09. 2009
Dát tip
jediná věc, o které pochybovat nelze, je
8 9 9 2

Rajmund
22. 09. 2009
Dát tip
Napřed bych kladl dvě jednodušší otázky: 1.zda je neb není nutno 2.zda má myšlení vždy vyúsťovat v řečené

raja
22. 09. 2009
Dát tip
O kvalitě vlastních děl, pochopitelně.

Štěpota
22. 09. 2009
Dát tip
O ničem není nutno pochybovat, přestože o všem pochybovat lze.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru