Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Strach

24. 09. 2009
3
38
1630

Hodil jsem to do "Blbůstek", takže tohle "dílo" prostě berte prosím hodně s nadsázkou :D :)

 

 

Uvězněn v napětí odvěkém

potřu své tělo jen česnekem

(chtěli by ať vyjdu, já nepudu)

vylezou až nahoru, na půdu?

 

Snad zůstanou někde v půli

zatím naostřím dubové kůly

abych předešel všemožné škodě

utopím celý byt v svěcené vodě

 

Na dveře připravím magická znamení

pro bitvu zbude tu hromada kamení

nemám strach z upírů, vážně ne

jsou horší děsy a míň vzdálené

 

Zbytky másla nebo Ramy

pokreslím se pentagramy

neb drží se mě jako hlen

chorobný strach ze všech žen

38 názorů

Jsem poctěn - ale myslím, že zrovna skvěle nechutnám :) Takže jen na vlastní nebezpečí :D

Metta
28. 09. 2009
Dát tip
jo, jo, jo! Hned bych se do te zakousl(a)

avox
27. 09. 2009
Dát tip
"nemám strach z upírů, vážně ne jsou horší děsy a míň vzdálené" ani blbůstka neznamená jen zrýmované ptákoviny a tohle (podle mne) blbůstku převyšuje... čtenář se zastaví a zamyslí, než se z pokračování doví...:-)

Původně tohle bylo ve "Vázaných verších", tam mi bylo dáváno najevo, že je to moc recesivní (kromě rytmické nevyváženosti :D), tak jsem to hodil sem právě s tímhle prologem :D S tím dvojverším se nechám podat... za které to je? :)

avox
26. 09. 2009
Dát tip
nač ten prolog? ... nepodceňuj své čtenáře :-)) za jedno dvojverší tip... víš za které? */

Bíša
26. 09. 2009
Dát tip
:-))

dík, písničku jsem hodil z váz. veršu do textů... tak tohle hodim teď do blbůstek :D jj, je to recese... jasný, zatím se měj! :)

martinez
24. 09. 2009
Dát tip
bezva (ta nežluť :o) a nedala - protože od vázaných veršů čekám něco jinýho - originální rýmy třeba - a pak tu cítím moc recese - v kategorii "blbůstky" třeba bych to vnímala jinak a mizím za domácími pracemi - ahoj příště ps. ta písnička se mi zdá o něco lepší

Žádná žlutá!!!! :) :D

Nežluť? Já ani nevim, že to jde jinak! :D Možná teď... uvidíme :) no, já tam taky dal smajlíky - tzn. taky to nebylo myšleno vážně :) V rozhovoru z očí do očí by to asi vypadalo tak, že se oba smějeme a kecáme co slina na jazyk přinese, chceš-li :D Btw. mám to chápat tak, že bys mi tip nedala tak jako tak? :D :)

martinez
24. 09. 2009
Dát tip
a nežluť pořád, to se nedělá dyž jen plkáme :o)

martinez
24. 09. 2009
Dát tip
včil avízko přilítlo... a proč ti přijde že sem nepochopila a nemám smysl pro humor? uřechtanější smajlíka neumím - tož poraď, hmm? :o) tobě přijde věta: ...slizkým vykačům tipy nedávám... jako seriózní prohlášení? tož to si musím dávat bacha teda :o)

martinez, teď jsi zase připadám já nepochopen :D asi také nemáš smysl pro humor :D :D jinak díky za radu, v avízech na dotyčná jména klikám pořád, ale asi to dělám špatně :D :)

martinez
24. 09. 2009
Dát tip
Ingeborgu, slizkým vykačům tipy nedávám - přišel si zbytečně o tip - příště víc rozvahy při investování :oD a dyž někomu odpovídáš, musíš na něj kliknout v avízech (esi více najednou, tož musíš podržet ctrl u klikání)

Jo, je zbytečný, ale má to takové slizké kouzlo :D

Eddie, to že to dělají všichni, neznamená, že musím i já... když vykám, (slovy klasika) připadám si jako takový "Übermensch" a ostatní kolem mě jsou pak "Untermensch"(nezavírejte mě za to, to je předělaná hláška z Alles Gute! :D) Nehledě na to, že působím jako debil, to je vedlejší :D :D Pro martinez: dal jsem typ Vaší básni "samota", nechcete mi dát typ taky? :D :D

Halcyon
24. 09. 2009
Dát tip
Tak to budu zvědavej :-) Myslím, že to vykání je opravdu zbytečný, u (tebe) jsem ho tu viděl poprvý a dost mě zarazilo.

martinez
24. 09. 2009
Dát tip
tak tak edíku.. a ty se Ingeborgu nedej zmást altery :o)

Už jsem se úplně ztratil v těch alterech, takže k tomu radši nic neříkám :D (kromě prohlášení, že s tím nemám nic společnýho) Amen jj, díky, měla být prostě srandovní - nic velkého... Ano, s těmi většími grády se nechtě překvapit - četl jste ten komentář s předčasnou ejakualcí? Prostě si nechci hned vystřílet náboje - takže v příštích dnech a týdnech bude následovat pomalé pokračování :) :D

Halcyon
24. 09. 2009
Dát tip
Hmm, po troše rozkoukávání aby už byl člověk ze všech těch alterů tady pomalu taky paranoidní, ale asi je lepší jenom se tak bavit pod více jmény bez větší námahy, než se snažit o nějakou osobní autenticitu, o které kdekdo prohlásí, že takový kýč v životě neviděli. Jinak básnička srandovní, ale velkolepý nick Ingeborg Platypus určitě slibuje větší grády.

martinez
24. 09. 2009
Dát tip
ne Eddieku - jména tam chybí další dvě :o) a na Eddieho buď klidně hnusnej, autore - on se v tom rochní :o) k bodu 5 - netipuju všechny kdo tipujou mne a netipujou mě všichni koho tipuju já

Díky za rady... 5 - dávej tipy a budeš je dostávat, ať už napíšeš cokoliv já si všim, že kdo je tu zaběhnutej, tak mu to tam hned skáče líp... :D a teď asi začnu "bořit" i ty básně, kde mám dokonalý rytmus, čistě proto, bych těm lidem lez krkem :D a 8... svatá právda - několik bodů v Tvejch radách dokázalo, že život (potažmo literární server) smysl opravdu nemá :D Jo a nevím jak je to možný, ale jsi mi sympatickej, tak jsem přešel na tykání - nevím, jestli se Ti to zdá jako plus, ale bez ohledu na Tvoje pocity, to jen konstatuju :)

martinez
24. 09. 2009
Dát tip
ano, potvrzuju - v rozkroku se cítím skvěle :oD líbí se mi: nemám strach z upírů, vážně ne jsou horší děsy... míň vzdálené bod č. 6 není úplný

Alter? Co to je? :D Jako někdo známej na tomhle serveru pod novym jménem? nn, to vážně ne... Já jsem tady terpve druhej den - a defakto jen zkoušim, co tady z toho vyleze - takže jsem házim nějaký ty práce (viz výšší přízpěvek) a prostě jen čekám na reakce :) A bavím se

Všeho do času :) Já toho mám spoustu v zásobě, ale nechci to sem naházet hned (to by bylo jako předčasná ejakulace)... Takže teď to sem házim postupně a střídám to dle principu "nová sra*ka" - "starší sra*ka"... Takže do měsíce tu bude už pořádně nas*áno, jestli chápeš moji metaforu... Dá-li Bůh od všeho trochu :D Jo, dejme tomu, že máš s ženama pravdu, ale verze s upírama je přístupnější dětem :D

Ano, a pro pořádek - jak jsem napsal "krásný námět", tak to "krásný" bylo ironické... ale snad vám to došlo :)

A tohle je positivní, krásné, milé a rozkošné? :D Když už se stavíte do této role, mohl byste ocenit to srovnání žen s upíry :) Jinak ano, je to psáno "stylem" ala základní škola, ale to schválně... aby to pochopil každý idiot :) (pokud nevěříte, že to bylo záměrem, bude mi ctí Vám v budoucnu dokázat, že zvládnu i "složitější" a nepochybně i lepší kousky)

Ano, verš by určitě šel vyladit, to by viděl i slepý... ale tady ustupuje verš tomu krásnému námětu :D btw. co je pro Vás ještě kýč? Ať vím na čem jsem? Máte-li nějaké další příklady?

Nemáte smysl pro humor, Eddie :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru