Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

_ _ _ _ _?

25. 09. 2009
0
8
1085
Autor
Saintzero

Hádanka má dvě různá řešení, přičemš to druhé vysvětluje všelijaké situace v rámci _ _ _ _ _? , Nejdříve si ji přečtěte a nechte pracovat fantazii, až vám dojde, prohlédněte si řešení, které jsem pro jistotu napsal bílým písmen, aby vás nelákalo. Pro zviditelnění označte myší.

 
S bezmocí otroků a vůlí svých pánů
hrajeme roli pěšáků,
zatímco dáma v černobílém plášti
hraje si na bílých a černých polích.
 
 
Řešení: válka,život „s bezmocí otroků“=naše mysl„a vůlí svých pánu“=naše povaha platí to i naopak.
Náš celý život jsou různé situace a rozhodnutí, která jsou v danou chvíli ovlivněna naší myslí a povahou.
.např. Chceme-li si něco koupit co se nám líbí, ale zároveň víme, že nám pak můžou scházet peníze na něco užitečnějšího..Někdy rozhodne touha mít to, jindy zase rozum. To znamená, že někdy je naše mysl otrokem srdce, jindy je zase naše srdce otrokem mysli.
 
„Hrajeme roli pěšáků“ můžeme být géniové a mít srdce na dlani, ale nakonec stejně všechno v celém životě  , je ovlivněno lidmi a prostředím, ve kterém žijeme.Většinou vše je produktem lidské činnosti.
dáma v černobílém plášti“= Smrt, která je někdy pro nás vykoupením, jindy zas tragédií.
 
„hraje si“= různé druhy smrti.
 
„na černých a bílých polích= Smrt si nevybírá, umře jak grázl tak i hodný člověk. 
 

8 názorů

Petrusha1
25. 09. 2009
Dát tip
ja si to tiež chápem ako chcem, len proste neodkážem vnímať tvoj text v tvojom čiernom bielom podaní nič viacej ... moje vnímanie na to nie je nastavené :) díky moc

Saintzero
25. 09. 2009
Dát tip
Já nedávám dobro a zlo jako úhel pohledu, jenom jako všudypřítomné v životě. Pokud chceš tak tu poslední větu můžeš chápat pouze jako smrt,když ti dělají problém ostatní iterpretace. Přeju pěkný den.

Petrusha1
25. 09. 2009
Dát tip
vidím, že nechápeš, čo ti hovorím, ale to nič :) pekný deň želám

Saintzero
25. 09. 2009
Dát tip
no tyď o to jde né, já nikomu nevysvětluji, že tohle je pro tebe dobrý nebo špatný, každý to vnímá jinak, ale přesto každý z nás ví, že je něco v životě dobré a něco špatné. Nebo to taky můžeš chápat Jako bůh a peklo, když ti to pomůže.

Petrusha1
25. 09. 2009
Dát tip
ja to chápem, ale proste svet a život a všetko naokolo vnímam trochu inak ... nič nie je biele ani čierne, ani to zlo, či dobro .... pretože to, čo je zlé pre teba, nemusí byť zlé pre druhého, to, čo je dobré teda, môže škodiť inému a navyše sa ešte hovorí, že všetko zlé je na niečo dobré a to je pravda a je biela a či čierna? napríklad

Saintzero
25. 09. 2009
Dát tip
asi jsem to měl líp vysvětlit. černá, bílá např dobro a zlo, sny atd nechte pracovat fantazii.

Petrusha1
25. 09. 2009
Dát tip
trochu nesúhlasím, pretože život ani smrť, ani žiadna z našich volieb - nie sú čiernobiele

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru