Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rendez-vous

01. 10. 2001
1
0
1795
Autor
Harold

    Ten večer jsem konečně dočetl Kavkův Zámek. Ráno mi trochu trvalo, než jsem se probral, ale musel jsem do banky. Dorazil jsem tam v půl deváté, postavil se do fronty a porozhlédl se kolem. Přede mnou stála docela slušná kost. Tohle byla jedna z těch lásek “na první pohled”...

    “Také jste, slečno, byla na střední škole zamilována do svého třídního učitele ?” Výraz “profesor” jsem nepoužil záměrně, abych ji zmátl. Že je to skutečně Francouzka jsem se přesvědčil hned poté, co jsem jí otázku třikrát zopakoval. Uklonil jsem se a nesměle jsem zařval:

    “Grüß Gott, Herman !” To mě dodalo odvahy, ale vzápětí jsem znejistěl, protože jsem si uvědomil, že ona dívka teď již ví, že se jmenuje Herman, čímž byla oproti mě ve výhodě.

    “Wie geht es mit unserem Führer, Liebe dich ?”, pohodil jsem konspirativně očkem na schody do prvního patra.

    “Čtvrt na dvě, vole !”, ozvalo se za mnou. Okamžitě jsem zaregistroval charakteristický kapsář s pantoflemi, zavěšený na stánku s občerstvením... Slečna mezitím vypnula walkmana a postoupila o pět polí vpřed. To mi připomnělo, jak jsem ve třetím ročníku dostal zdarma sbírku úloh z účetnictví, ale nechtěl jsem jí to hned dávat najevo. Přeci jenom jsme se ještě nepolíbili.

    “Máte občanský průkaz ?”, žbrblal si cosi ten diblík za přepážkou. Ucítil jsem lehké poklepání na rameno: “Nevíte, prosím vás, kolik je hodin ?”, ptal se mě ten stařík ze stánku. “No, já nevím, když jsem sral, tak jela pošta...”, odvětil jsem rozpačitě. “Děkuji vám, tak to už mi končí šichta.”, řekla slečna.

    Fronta už notně pokročila. Rozběhl jsem se proti schodům a netrvalo dlouho a rozbil jsem si držku... Vrátil jsem se do fronty a nasadil si igelitku na uši. “Tak a mám tě !”, pomyslel jsem si. A taky že ano ! Dívka už došla k pultíku. Aby taky ne, když předbíhá !!

    Vyřídil jsem pár firemních věcí, diblík se po pěti dnech definitivně uchlastal, a já už onu tajemnou krásku nikdy neuviděl...

    Tak už to chodí, když člověk někomu pučí prachy...


kafka
01. 10. 2001
Dát tip
Jistě jsi dočetl Kafkův Zámek... ;-)) Já ho právě dočítám :)

Bezejmenny
01. 10. 2001
Dát tip
Ona kafka ten zámek dočítá neustále, už celá léta, jak vidno. ;o)))))

kafka
01. 10. 2001
Dát tip
Bezejmenny: kdybys věděl, co říkáš... a kdybys věděl, že dočíst nelze... zkoušels to?

Bezejmenny
01. 10. 2001
Dát tip
Nezkoušel. Ale rozumím a přesto se směji. ;o)))))

Doubi
01. 10. 2001
Dát tip
Kafka, Bezejmenny: :-)))) Jak se dočítá nedopsaný román????:-)))) Harold: dobrá rána do palice po probuzení, hihihi, zasmála jsem se. Smích vždycky odměňuji típkem*.. jen mě trochu ruší ty záměny mě a mně.. jenže to tady dělá kdekdo.. ach jo.. ta čeština, ta čeština, asi o tom napíšu úvahu...

kafka
01. 10. 2001
Dát tip
Doubi! Bravo!!! Přesně toto (pro někoho) tajemství jsem měla na mysli! :)))

Bezejmenny
01. 10. 2001
Dát tip
Doubi, já vím. ;o)))))
Odpověď je, že do konce. ;o)))))))
Kafka myslí emocemi, a já racionální logikou. Proto si nemůžeme porozumět.

A Proces a Zámek jsem četl už dávno předtím, než ses narodila, kafko. ;o)))))

kafka
01. 10. 2001
Dát tip
och, Bezejmenny, právě naopak! Lidé emocionální se s těmi racionálními nejlépe doplňují ;-)) Jsem říkala, že si tě vemu... neříkala...? néééé? Tak to říkám! :))))) Jinak jsi šikovný chlapec, že jsi to zvládl před mým narozením. To málokdo... ;-)))))

Bezejmenny
01. 10. 2001
Dát tip
Doplňují, to ano, doplňují. Ale nerozumějí si. ;o))))))
A s tím "...si tě vemu" to nebude tak horké. Jsa ostře hlídán, nejsem volně dostupen. ;o))))))

Wopi
01. 10. 2001
Dát tip
Škoda těch vulgarismů (ne že by v literatuře neměly občas své místo, ale zde mi přijdou bezúčelné), vcelku kazí dojem. Jinak nápadité a vtipné. *

kafka
01. 10. 2001
Dát tip
nenene!!!!! Právě tím, že se doplňují, si také nejlépe rozumějí! A nejlépe Pražané... ach, ale ti mi zase nerozumně jí.... A já jsem snad řekla, kam si tě vemu? ;-)))) Třes se! :)))))

Brlety
01. 10. 2001
Dát tip
Ostře hlídán. Aha. Napadá mě 1) NZ x-té výchovné skupiny 2) Léčebna nemocí duševních 3) Prezident banánové republiky 4) Ostrá manželka nebo je to jinak? :o)))

Bezejmenny
01. 10. 2001
Dát tip
Já vím kam, kafko. Kdysi jsme spolu sepsali smlouvu, nepamatuješ si? Taková drobnost, podepsaná červenou tekutinou, kterou ti odebrali ze žíly. ;o)))))

Wopi
01. 10. 2001
Dát tip
kafko... probůh.... já myslel, že máš modrou! (krev, ne knížku) :))))

kafka
01. 10. 2001
Dát tip
Brlety! :))))))))))) Bezejmenny: promiň, nepamatuju... A jestli to bylo ostudné, tak jsem to určitě rychle zapomněla... Poraď, prosím

Climaster
01. 10. 2001
Dát tip
..:o)))..nečetl jsem nikdy Kavku..a asi proto to nechápu... Beze:..ty si prudič..:o)..zbytečnej...

Harold
01. 10. 2001
Dát tip
Vzhledem k tomu, že 50% této povídky jsou automatické texty a lehoučký dada, nepatlal bych se v návaznosti na realitu, místo Kavky jsem moh' uvést prakticky cokoli, na mysl my vystoupil právě Zámek, a vzhledem k tomu, že druhých 50% této povídky je jasmínový čaj, nepatlal bych se ani v dodržování pravopisu. Děkuji za pochopení !

Harold
01. 10. 2001
Dát tip
Wopi: Vulgarismy jsem tu použil víceméně pouze v citacích, tj. v reálných výrocích slyšených v několika předchozích dnech... Nechtěl jsem znění slyšeného a inspirujícího nikterak přeměňovat, což mě přinutilo užíti slov trochu ostřejších.

Harold
01. 10. 2001
Dát tip
Chicht, a to eště nevíte, co sem si pro vás připravil dál....;-)))))))

Bezejmenny
01. 10. 2001
Dát tip
kafka: to nic. Až bude čas, někdo ti to připomene. ;o)))))

Wopi
01. 10. 2001
Dát tip
Harold: už teď jsem zvědav :))

kafka
01. 10. 2001
Dát tip
uáááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!! Kafka...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru