Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zastrčená ulička 2.0

16. 10. 2009
5
7
1470
Autor
pavel242

Špičkami bosých nohou lechtá louku na břiše,zvonky jí hrají omamnou melodii, namísto taneční róby ji halí hvězdy. Usmívá se na celý svět a po chvilce radování se usadí u studánky. Nechává si ochladit nohy do půlky lýtek. Opřená o ruce a prohnutá - amorův šíp - na sebe nechává zářit měsíční paprsky. Obklopují ji jako struny harfy prsty hudebníka. Nosem míří přímo do nebe, její rudé vlasy se téměř dotýkají trávy.

Mezi prvními stromy lesíka jakoby se v mlze objevovala a mizela postava soudce v taláru se zdviženým prstem. Nestranný hrdina má paty i špičky, jednoduše chodidla, celé ulepené od smůly. Postává na pařezu za houštím, aby nespatřen lépe viděl.

Neslyšně se oba nadechují ve stejném rytmu, jen on občas nabere nosem svěžest večera silněji. Začíná mrholit, když se rozhodne jít blíž. Chtěl by zavolat, aby ji nevyplašil, ale slova by mohla všechno zkazit. Překvapivě klidným krokem dojde až ke studánce a od chvíle, kdy protnul její zorné pole se vzájemně hypnotizují. Zvedne ji, jakoby nevážila nic, přitiskne ji ke stromu a déšť mohutní. Oblohou prosviští první blesky a za nimi dunivě projdou hromy.

Vysoko nad korunou stromu mezi mraky se prohání malý zárodek větru, který v bouřce získá na síle a žene se k bludičkám nedalekého města. Provětrá prvních pár ulic, na náměstí mezi nažloutlými odlesky luceren roztočí pár sukní a vklouzne do nejužší zastrčené uličky. Naráží do oken, která vypadají dlouho nepoužívaně, sem tam s některým lehounce vrzne, až na konci uličky zahlédne tu, která špičkami bosých nohou lechtala trávu na palouku. Postává a oblečením do rohu mezi okapy vykřikuje svoji cenu.


7 názorů

pavel242
20. 10. 2009
Dát tip
Prosecky: Je to ispirovane hudbou, vlastne je to tak trochu napad na klip, nebo hudebni fantazie prevedena do "miniatury". Diky

Prosecký
20. 10. 2009
Dát tip
Lehce erotizující, vhodné k doplnění například hudbou nebo videem, stejně decentním. Tip za originalitu.

pavel242
17. 10. 2009
Dát tip
hudebník, pardon

Oldjerry
17. 10. 2009
Dát tip
Hudeník - nebo hudebník? Je mírně nadrealistická, čte se fajn. Konec už nás zase postaví na zem

pavel242
16. 10. 2009
Dát tip
Překlepy opraveny, respektive nahrana spravna (opravena) verze - 3.0 Diky

wedle_vazy
16. 10. 2009
Dát tip
pár překlepů, ale jinak* ...

Norsko 1
16. 10. 2009
Dát tip
vykřikuje svoji cenu, sladká vílo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru