Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Holky na srazu po čtyřicítce

20. 10. 2009
15
30
1908
Autor
Evelínka

Sraz "holek" co už věkem úplně holky nejsou, ale navždy jimi zůstanou - protože slova "Hey, holky, slyšelyste...?!..." tak ty z jejich slovníku nikdy nevymizí :-)

Páteční soukromý sraz s 6ti spolužačkami z průmyslovky....

Opravdu pěkné místo - penzion Ben - Ostrava Polanka - kdo by se rád mrknul na net a potřeboval přespat v Ostravě - je to velmi příměstská a přívětivá část.

Bože baby - když je jim přes 40........vrchnímu jsem dala předem dvě stovky s tím - že - pokud bude pěkně - budeme mít venku přiměřeně zastíněné místo na terase - co nejvíce vzdálené od "dětského koutku" - za nepřízně počasí v nekuřácké části!
Nebudeme dlouho čekat na jídlo, bude stále zajištěný přísun nápojů - tvrdě vyžaduji vše perfektní ....anebo - mám se předem obrátit na majitelku a říct jí - jak si dovolil převrátit oči - po té, co jsme s dcerou prošly "uzavřenou společností" - kterážto nebyla jako "uzavřená řádně označena"!

....slíbil, že vše bude o.k. ....

Jarka - přiletěla z Hongkongu ....hmmm, neznala počeštělé anglické výrazy pro různě zpracované kobzole........tedy jí nabídl i jídelní lístek v angličtině - namítla, že není debil a češtinu a plavání nezapoměla....(načež zjistila, že nemá brýle na čtení....bylo jí tedy předčítáno....)

Ano - jídelní lístek nabízel ....ale Jarka chtěla jako „přhedkhrm“ - ty "čerstvé horké maliny"..... položila vrchnímu otázku - jak moc jsou opravdu čerstvé - to totiž nemají ani v Honkongu.... - odpověděla jsem za číšníka - že to mladá děvčata chodí co dvě hodiny obírat "jen přiměřeně" na keře - a tu "hot" vlastnost si udržují tím, že je ta děvčata uchovávají v záňadří - a pak je odsypávají rovnou do sklenic....
To se Jarka na mě obrátila - jak to bude s pohárem "ořechovým" - jistě - že oříšky louskají mladí mužové...a ať se ani neptá, kde je přechovávají....

Číšník pochopil - že ...."si užije".......čerstvého žraloka odkud mají ...né né na udici - ale každé ráno přiváží "Novaco"...a taktéž lososa - kterého právě vyňali z lůna norské horské bystřiny (žádný blbec - chytil se....)

Miluju své spolužačky - z 6ti jsme vdané pouze 2 - já a Jarka....její manžel vždy v neděli odletí do Číny - aby se v pátek v noci vrátil dom - do HongK..... jedna stará panna - (to mít doma - tak to nezastřelím, ubiju paličkou na maso) - jiná rozvedená 3 krát - ale opět šťastně zamilovaná........svobodná matka s 16ti letou dcerou na soukromé jazykové škole - snad jediná normální - Marie s 6ti letou Evičkou. Má manžela o 20 let staršího - konečně po 15ti letech vymodlené dítě...aby se po roce rozvedli, neb muž v 60ti - chce-li se ještě nějaký rok udržet na postu ředitele....navrhl nejen oddělené ložnice...ale i byty - a Marie chtěla i svobodu - tedy jí nechal dům.... - dcerku si bere každý druhý víkend - k obecné spokojenosti.

Když si baby vymýšlely - že z rozlévaného vína si nedají Francovku - vždyť nabídce je modrý portugal - a oni...a oni...a oni....

Tedy jsem nabídla - aby přinesl sedmičku modrého portugalu - že těm dvěma nalil po dvou deckách - a že já budu vždy dopíjet zbytky..... (a víte, že to nebylo tak špatné!) ....já miluju svoje spolužačky!

Miluju se s nimi smát, dělit se o soukromí - vždyť známe své sourozence, rodiče.....s kým jiným se chcete bavit o radostech "s vibrátorem"......prostě o všem.

V tu chvíli si já uvědomím - jak jsme na tom my - ženy - že čím více se o nás někdo stará - tím více chceme - a že to tak musí být........a mám je ráda - a už se vždycky těším, na jejich rozmazlenost a odporné "manýry"....abych pak mohla hodit nohy na židli - po té, co je taxi rozveze - koukat na hvězdy na terase - vzdálené co nejvíce dětskému koutku! - "dojíždět" otevřenou sedmičku.....a říkat si ....ještě, že jsem tak skromná - vždyť - kdybych byla náročná - jako ony - jsem - opuštěná, rozvedená, stará, ošklivá, bez peněz, bez přátel............ale takhle :-)

Je mi báječně! - jsem smířená s čerstvým lososem i malinami, modrému portugalu se může říkat frankovka.....a miluju lidi se smyslem pro humor a "humry"


....a pokud - psi dovolí, čeká mě v listopadu "loooongtrip" do Hong.K - a musím to stihnout během letoška - jinak už bude Jarka v Japonsku a říká - ža tam by se mi moc nelíbilo - lidi jsou odporně nezajímaví - bez smyslu pro humor  a jsou tak pracovití....že na odpočinek není čas.

V H.K. mám slíbený každý den na hodině jógy - s opravdickou indkou....

"Bože - díky, za každé nové ráno - Bože - díky, za každý nový den!"


30 názorů

čučenka
04. 12. 2009
Dát tip
Je to zábavné, ale šetřila bych těmi tečkami a pomlčkami. Trochu to ruší při čtení. Také bych nepoužívala číslice, je rozhodně lepší napsat se šesti, než se 6ti (ostatně toto ani pravidla českého pravopisu nepovolují, pokud vím). Příběh je ale dobrý :-)

Sarrah
20. 10. 2009
Dát tip
:o)*

...tečky mám v oblibě,čůčo vím co je,Ostravu znám,aleš s tou 13 má pravdu /můžeš přečíst"Hotel Palace Ostrava",tam je teček jak od much(dnes vloženo:)/

Parádní fejetonek. Styl mi trošku připomíná Arkp. Pobavilo.

wedle_vazy
20. 10. 2009
Dát tip
zajímavé*

Diana
20. 10. 2009
Dát tip
Jsi hrozný :-))))

a není to škoda, skončit s alkoholismem ve třinácti? :o) nota bene na Moravě...

Diana
20. 10. 2009
Dát tip
Aleši, od třinácti až dodnes víno nepiju. Ale sem tam malým pivkem nepohrdnu :-)

a cos pila ve třinácti? čučo stálo asi 15 korun, tu "chuť si dodnes vybavuju :o)

Diana
20. 10. 2009
Dát tip
jsem extra blbá moravanka - slovo čúčo vidím poprvé v životě. Díky za poučení, Petrušo :-) Príma sraz, hezky napsáno *

Vaud
20. 10. 2009
Dát tip
dobry - takovy fejetonovy :-) *

raja
20. 10. 2009
Dát tip
pět minut, skvělej čas. Číslo pět, žije!

raja
20. 10. 2009
Dát tip
arkp, tohle by se ti mohlo líbit;) avi jinak souhlas s holkama, pozor na tečky:)

daddy
20. 10. 2009
Dát tip
z Ostravy Polanky je moje snacha...ale mladší :) jinak fajn to máš

Evelínka
20. 10. 2009
Dát tip
A tak to s rozlévanými víny v našich restauračních zařízeních chodí!... Víte, ale jak je mi těžko - když se loučím s mými přebytečnými tečkami, čárečkami, vykřičníčky, s dítětem uvozovečkou...líbám je na čelo, hladím a říkám: "Bye, mojí miláčkové, mamince se po Vás bude strašně stýskat! (Ale když nebude fotr-lotr doma, můžete přijet na víkend a uděláme znaménkovo - interpunkční mejdan!)

Beed
20. 10. 2009
Dát tip
ánoáno... :) ...tfujtajxl... zlatej dobrej Muškátek :)

Petrusha1
20. 10. 2009
Dát tip
já také né, ale tak jako osveta sa to hodí vždy:) že ano? :)

Beed
20. 10. 2009
Dát tip
A jóóó.. no fuj, to je hnus :D Jakožto znojmačka takovýhle čúča nepiju :D

Petrusha1
20. 10. 2009
Dát tip
čúčo je tá kategoria, ktorú vymysleli moraváci náhodú tvrdiac, že víno se i z hroznú dá dělat alebo inak povedané - dezertné víno/ovocné víno - zásadne nie hroznové :)

Beed
20. 10. 2009
Dát tip
Pet, co je to čúčo? :D (promiň, jsem blbá čecha :P ) Znamínka pryč - takhle se to nedá pořádně číst... ;)

Petrusha1
20. 10. 2009
Dát tip
náhodou vraj najlepší na rádný mejdan je alpský rizling (pre vysvetlenie - frnacovka and čúčo :))) - tfuj z toho musí bolet hlava viĎ beed, vykopni čárečky, puntíčky a podobné infantilnosti, učeš to - je to vcelku zábavné totiž

Evelínka
20. 10. 2009
Dát tip
Francovka - Francofka..."Frankovka" ...tak, jaký je rozdíl mezi jednotlivými slovy - je podobný rozdílu mezi víny... Bylo to schválně, ale "tak" blbě, že to nabudí dojem, že ani nevím, na které polokouli leží Severní Ameriga. :-) Znamének uberu. Pokusím se. Mám blbé návyky. Díky!

Můra73
20. 10. 2009
Dát tip
nemohla jsem dočíst v jednom tahu, ale četlo se mi to opravdu dobře

Beed
20. 10. 2009
Dát tip
'Francovku' = to je alpa, ne? Neměla to být náhodou Frankovka? 'Miluju své spolužačky - z 6ti jsme vdané pouze 2 - já a Jarka....(. . . . .) dcerku si bere každý druhý víkend - k obecné spokojenosti.' = celý tento odstavec by chtěl nšjak přepsat, moc tomu nerozumím... 'Tedy jsem nabídla - aby přinesl sedmičku modrého portugalu' = místo 'nabídla' by se hodilo 'navrhla' Já nevím... Celkově je to sice vtipné, ale naprosto neuspořádané, chaotické. Bez formy. Přespříliš uvozovek, závorek, pomlček, trojteček, zkratek... Text neplyne, jak by měl.

...už jenom za Ostravu * :)

paráda :o) poslední dobou na srazu základky (po třiceti a více letech od ukončení...) si říkám, proč tam spolužačky posílají své matky :o) ale totéž si říkají jistě ony o nás...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru