Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...a hříva větrem... zas mě lákáš

03. 10. 2001
10
0
2367
Autor
vlaštovka

***

 

...a hříva větrem... zas mě lákáš

 

a kdo tu bude kolem domů

postavit hnízdo...

šeptat stromům...

kdo nosit jaro na křídlech...

 

Postůj...

jen uklidnit si dech

jen řeky v žilách sepnout hrází

jen nepočítat kolik schází

překlenout pírkem druhý břeh

Ta cesta není... a je všech

 

 

že hříva větrem... zas mě lákáš

 

ať volnější jsou, lidem nakaž

ať zbaví se svých opratí

Pak jenom letkou něžně svanu

pozdrav jak šátek z paravánu

jak z čela marné závrati

 

 

na hřívu větrem pak mě zlákáš...

 

zakroužím...

 

slétnu...

 

nevrátím...

 

 

 


La_Muerte
24. 05. 2006
Dát tip
:o) moc kouzelná...*

Houbatec
17. 07. 2002
Dát tip
♥♥♥♥♥♥♥ TIP♥♥♥♥♥♥♥ ....ty umíš zahřát u srdce...

vlaštovka
10. 10. 2001
Dát tip
Píšu ti z podzimních sykotů meluzín píšu a zametám pod křídly první sníh Čas je jen iluzí a nekraluje nám Obzor? Je vždycky v nás nenechej napospas neptej se, zda tě znám, s láskou ti usmívám... ~*♥*~ Sašenko... :o) Mahoney... :o) fšicí... :o)

Mahoney
09. 10. 2001
Dát tip
sašenko... pjekně plosím... že mi až se zas někde rozepíšeš, že nezapomeneš poslat aví... :))

Saša
09. 10. 2001
Dát tip
:c))) Mahoney, pokusím se :c) přiznám se, že jsem chtěl jen odpovědět vlaštovce a já hlava stará sklerotická na ostatní zapoměl (nebo že bych se nechtěl vytahovat :c))) skromnosti neznaje :c))) ) příště se vážně polepším to zas až budu na lepším a něčí sonet, báseň, verš či věta probudí ve mně co spí léta občasný výplod fantazie a ze slov stvoří intarzie nad nimiž žasnu i já sám (tak vám je sem v plen dám) :c))

vlaštovka
08. 10. 2001
Dát tip
Helehelehele Mahoney... to už sis mohl rovnou nakopírovat ta srdíčka, co se tu potulujou... :o) Ach jo... ♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥... :)))))

Mahoney
08. 10. 2001
Dát tip
když mně netscape místo sldíšek vkládá otazníčky :( ale ono to nevadí, ty to vždycky vyžehlíš :)))

Saša
08. 10. 2001
Dát tip
:c)) tak jako vlaštovka na podzim letí podzimní šedou oblohou stejně tak létají draci dětí co sami létat nemohou mají však s vlaštovkou společné štěstí, co po světě chodí verše jež vydechnou z touhy bezděčné do kterých něha se hodí ... :c)) ten tip si zasloužíš, tak ho přidávám :c)))

Kangi
07. 10. 2001
Dát tip
nádherně krásné co víc říct?!

Mahoney
07. 10. 2001
Dát tip
(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško) (sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško) (sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško) (sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško) (sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško) (sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško)(sldíško) (sldíško)(sldíško)... :)))))

Saša
05. 10. 2001
Dát tip
nějak to přečíst nemohu béřu své brýle - očím pomohu ... kdepak, nic nepomáhá stařičký zrak, bílá hlava nevidím tady vážně nic co ti mám k dílu teďka říct ? ... :c)) naplnilo mě tvé dílko pocitem volnosti, podzimního chladivého větru - vánku, ve kterém draci létají, při kterém ukládá se k spánku, o touze létat ze sna šeptají ... být to čitelnější, určitě by to bylo s tipem. Saša

vlaštovka
05. 10. 2001
Dát tip
Sašenko... do spánku draci se ukládají a někam daleko ohniví, cestu znají za snem se potichu bez křiku můžeš dát tak jako říkanku nekřičet... zašeptat slovíčka poví ti jen to co v sobě víš tak vlastně nevadí že přečíst neumíš ☼

Bacil
04. 10. 2001
Dát tip
Krásné...

Pája
03. 10. 2001
Dát tip
******************

Notička
03. 10. 2001
Dát tip
....něco bych ti tu napsala...ale nemůžu... já už kritiky nepíšu víš... a ještě k tomu... já nic...já muzikant...;o) mocmoc...ale....stejnak...vrátíš...zahřát, pohladit, zkrontrolovat, a na smutný díry do beznaděje našít sluneční záplatky... a pak zase frrrrrrrrrrrrrrrr... ehm...říkám...už kritiky nepíšu... vžuuuuuuuuummmmmmmm a NEVOMLAŤ SE!!!:O)

zoo
03. 10. 2001
Dát tip
Vlaštovinko, pěkné. :-)*

Jákob
03. 10. 2001
Dát tip
pěkné jen můj stařecký zrak měl co dělat:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru