Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ticho před bouří

03. 11. 2009
1
13
898
Autor
Energel

Má první povídka

Dnešní den byl výjimečný. Slavila se Památka zesnulých (Dušičky). Dnes také na naší poprvé učila paní učitelka Zombíková. Učila angličtinu. Žáci před ní seděli v lavicích a paní učitelka psala na tabuli. Žák Filip Mystický se bavil s Haindrichem Tajemným. Náhle na ně naletěly klíče. Přiletěli odnikud. Filipovi tekla krev z nosu. Ale to byl pouhý začátek.
      Gertruda von Kadaň se postavila, protože si uvědomila že nemá podložku. Paní učitelka řekla: " Co chceš? Neštvi mě s nějakou podložkou. Sedni si a piš." Gertruda se divila. "Vždyť jsem nic neřekla" Venku zezelenala mračna, paní učitelka se otočila, zrudly jí oči a kůže změnila barvu na zelenou. "Já mám oči i vzadu. Kdo to netoleruje? Já jsem teď učitelka a učím! Nikdo mě nebude rušit!" "Asi má nerva, kámo" poznamenal Haindrich. Zombíková opravdu měla oči vzadu. Právě jí vypadli. Vytáhla tesáky a napřahovala se po Jidášovy Kadilovy. Skupina utíkala ale Haindrich se zastavil. "Mě nezastaví. Já jsem Ond.. tedy Haindrich a já se koukal na Čáryfuka." Haindrich vyskočil do vzduchu a vyvolal kříž. Zombíková za nimi běžela. Haindrich vystrčil kříž a učitelka se roztekla. Všichni se radovali. Přiběhl školník. "Co se to tu děje? Vy! Vy jste jí zničily! Já jí pomstím. Byla také z rodu Ultralycanů [ultralikanů]." Školník se už nestihl proměnit. Mezi zelenými mraky prosvitlo slunce. Vyskočil oknem a utekl.
     Když Haindrich a Filip odcházeli ze školy, Obklíčil je dav Ultralycanů. "Kámo," poznamenal Filip, "mam pocit že nás toho dneska čeká ještě víc.

13 názorů

dakin
17. 12. 2009
Dát tip
skus nějak to od mezerníkovat

Energel
04. 11. 2009
Dát tip
Já neřvu. Jen sem komentoval předchozí komentář. Čáryuk je seriál dosti zvláštní. Viděl jsem ho jako malý. Netuším jestli je to senilák nebo čaroděj. A prosím, přečtěte si druhý díl.

Energel
04. 11. 2009
Dát tip
Tak to díky. Já to opravím

Energel
04. 11. 2009
Dát tip
Promiň... Je mi do pláče. To nechápu. Chtěl bych zdůraznit že je mi 12 a tohle je první věc co jsem napsal v rychlosti při hodině slohu.

Energel
04. 11. 2009
Dát tip
Památka mrtvých... Mysle jsem památka zesnulých. To jsou dušičky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru