Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TMA

03. 11. 2009
0
6
405
Autor
VladPec

Odreagování po těžkém dni aneb ch.....krevnost.

TMA Šel muž posmutnělý chudou krajinou, obloha rudá byla. Šel muž znechucený za svou milenkou, aby ho rozpálila. Již se k její chalupě blíží, uvnitř však nesvítí se, na srdci ho cosi tíží, vchází do světnice. Jeho milá v krvi leží, nepromluví s ní více. Oknem vidí, jak kdosi běží od chalupy, pryč z vesnice. Neznámého následuje, proč ji zabil? Zloděj by tu nepochodil, její další milenec snad? Vrah je rychlý, mizí v lese, muž ho dál již nestíhá. Vrátí-li se nyní k ní, se soudcem si promluví. Už na bocích ho kůže svrbí, kterou často spalují. Slunce zašlo, den už končí, s milenkou se v duchu loučí, spěchá domů za ženou, udělá jí blaženou, pro jednou ...

6 názorů

A.H.
05. 11. 2009
Dát tip
Nemyslim si, že psáti básně je rozkoš. Spíš bych řekl, že psáti básně je utrpením pro toho, komu jde o to, aby napasl básně, které by nebyly utrpením pro jiné lidi. Což je tento případ.

Rajmund
04. 11. 2009
Dát tip
Měl bys pár týdnú prospat pod lékařským dohledem. Jestli ale tu básničku náhodou přečte někdo z Tvé zdravotní pojišťovny, tak tam máš utrum.

Dneska je snad noc magorů, nebo co. Vyplodit blábol je nešťastná náhoda, v tom lepším případě. Žádat k němu "hlubší kritiku" je nehorázná drzost.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru