Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řecko

04. 10. 2001
2
0
987
Autor
Huckleberry

Je to jen pocit.

Slunce se právě narodilo a ozdobilo kolébku moře šarlatovým hávem který se jako krev gladiátorů rozlil do nekonečných hřebenů vln.

Loďky rybářů přizvukují cikádám písní ráhen otáčejících se za větrem doprovázenou pestrou směsicí zpěvných hlasů požehnávajících nový den.

První paprsky se zatřpytí v siluetách městečka barvy soli schouleného mezi kopci jako mezi ňadry ženy aby rozevřely vějíř vůní a barev probuzeného života.

Rozbřeskne se za závojem řas dívky sedící na zápraží malého domku s hlavou, v myšlenkách, opřenou do dlaní. Vánek si pohrává s pramínky vlasů. Připomínají lávu jak řinou se po útlé šíji s nádechem broskví aby spočinuly na sněhobílé tunice jež obkresluje pružné dívčí tělo a zastaví se včas, vystavujíc na odiv ladnou linii bosých nohou. Pohled do její tváře je opojný jako mladé víno a na chvíli se mimoděk nechávám unášet jejím úsměvem. Pohladí na duši a do mysli přinese olivovou ratolest míru. Ještě chvíli se jen tak brouzdám jejím pohledem mezi blýskavými lasturami účasti, naděje a pochopení než se mé tělo rozpustí ve všech odstínech modré,zelené a bílé…


Diana
06. 10. 2001
Dát tip
Ano, Řecko je krásné... TIP

Cavalera
04. 10. 2001
Dát tip
příjemná nálada ..... vytknu jen to, že ač ty věty jsou dost dobrý, tím jak jsou až na dvě vyjímky svou stavbou jedna jako druhá, trochu to je jak z učebnice konverzace .... ... přesto tip!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru