Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vysvobození

06. 11. 2009
0
3
239
Autor
McMaron

Kapky deště se rozbíjely o nablýskané pláty rytířské zbroje. Dlouhý purpurový plášť tančil v prudkém větru. Nehybně stál a ostřím taseného meče mířil k bahnité zemi. Díval se dolů do údolí a pohledem přejížděl ze strany na stranu. Přemýšlel, který že z toho nekonečného zástupu protivníků bude tím vyvoleným. Dech má klidný, vyrovnaný a s každým výdechem skrze kovovou helmici stoupá oblak páry. Prsty již nedočkavě svírá rukojeť. ,,Ještě ne, ještě chvíli vydrž.“ Jakoby sám sebe na uzdě držel, jako divokého plnokrevníka. Poslední pohled dolů. Udělal první krok kupředu vstříc vzorně seřazeným liniím. Noha nohu střídá, dech se zrychluje a chůze plynule přechází v běh. Meč nad hlavou zdvižený a běh přechází v trysk. Těžké boty jakoby se jen lehce klouzaly po zemi. Vítr jej šlehá do tváře, když se nezadržitelně řítí vpřed. Už se nemůže dočkat. Jakoby již slyšel zvony bít. Krajinou zaburácí hřmotný bojový křik. Je v něm zlost, je v něm odhodlání a je v něm nekonečné díky Bohu, který mu dnes daruje tu nejhezčí smrt, jakou si kdy mohl přát…


3 názory

McMaron
07. 11. 2009
Dát tip
Díky za rady, budu je mít na paměti při případných dalších pokusech

Zbora
06. 11. 2009
Dát tip
Publikovat pět textů najednou není rozumné. Nikdo je tady nebude číst všechny. Max 1-2. K dílku: beru jej spíš jako tvůrčí cvičení, naž jako celistvý text, který by měl něčím oslovit, což samozřejmě není na škodu ale ještě to nedává moc smysl publikaci. Neodpustím si i jednu technickou připomínku. V přilbici pro středověké zápasy byl otvor vždy jen pro pravé oko (takové ty scény, kdy si ve filmu rytíř stahuje hledí a neohroženě vyráží vpřed jsou jen negramotností amerických filmařů, kteří brnění ve skutečnosti nikdy neviděli). Tudíž kdyby chtěl přejíždět pohledem, musel by si při tom řádně vykloubit krk.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru