Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora Belgie

12. 11. 2009
3
6
504
Autor
slovoma

Soutěžní dílo, které se neumístilo na prvních třech místech

Píšu z nudy. To je moje heslo. Nepřišel jsem sem ohromovat, přišel jsem se sem bavit. To je můj styl. Myslel jsem si, že tenhle pohled na písmácký život mě uchrání před degenerací, ale bohužel. Podlehl jsem korozi a zmodral jako zbytek písmáku.

V čem to vlastně spočívá. Je to něco jako deevoluce. Místo toho abyste svojí reflexí pomáhali ostatním, tak jim jejich styl kazíte. Vstoupíte sem a chce se po vás kritika, proč ne, jenže už nikdo nepomýšlí na to, co se stane, když jí někdo, nedej bože, vezme vážně. A vy sami se začnete orientovat podle cizích kritik a přání a začnete psát, tak jak se po vás chce, získáte tipy a uznání, ale formoval vás průměrný pohled a tak se můžete stát zase jenom průměrnými.

Kdyby sem vložil nějaké dílo klasik, určitě by se na něj sesypalo spoustu kritizujících ohlasů. Něco v tom stylu jako „píšeš pěkně, ale tady by to chtělo přikrášlit“ a on by se začal učit a vyspívat, a hle! Z Žáčka nám vyroste Jejdavilda, z Baudelaira VT Marvin a ze Sapho Moosová.

Tohle je samozřejmě katastrofická vize. Ne každý zdegeneruje, někteří například na kritiku nekoukají, tedy alespoň ne na tu negativní, protože není možné, aby oni psali špatně. Dokonce mají vlastní obranné mechanismy typu „napsal jsi negativní kritiku, zablokuju tě, hi hi hi" Je to velice užitečná věc, protože pak zamezí zakřivování vlastního díloprostoru černými děrami písmáku.

Takže milí a vážení písmáci, čtěte, kritizujte, bavte se a blokujte, nemůžete tím nic pokazit. A pokud máte náhodou talent, tak sem ani nechoďte, tady vás nic dobrého nečeká. A negativní kritiky si nechte pro sebe, hi hi hi :))


6 názorů

Z Žáčka nám vyroste Jejdavilda, z Baudelaira VT Marvin a ze Sapho Moosová. půvabná zkratka :o)

slovoma
12. 11. 2009
Dát tip
Hodnocení poroty: Armin Tamzzarian - Vesměs nudná, nezáživná, mentorská polemika.. Vaud - trochu divny - spis nepublikovat Pišta_Hufnágl - I když s vlastním obsahem nesouhlasím, musím uznat, že sepsáno zručně. Hi hi. Alimra - předpokládám, že autor si dělá legraci. Ale protože mohu soudit jen na základě smajlíků, nejsem si jistá. S obsahem nesouhlasím, ale můj názor by měl vycházet z objektivního hodnocení. Úvodník považuju za pozvánku, takže by měl čtenáře navnadit a přimět k rozkliknutí seznamu děl nebo autorů. Nevím, zda tohoto dosáhne tento příspěvek. Santi€ - průměrně pravdivý text, bohužel z pozice čtenáře, který se poprvé ocitne tváří v tvář úvodní stránce písmáku, působí příliš negativisticky, odrazuje. Jiří Staněk - úvodní věta mě dostala: Píšu z nudy. (Osobně taky.) Poslední věta mě dostala: :)) což je grafika pro nějakého smejlíka. Smejlíky dost nesnáším, jsou to veliké kulaté kulky z těžkého olova, tak spolehlivě vraždící za pláče úsměvu nebo ťukání si půllitrem jedinečné, osobní a nezaměnitelné vyjádření se slovem, že co smejlík, to hřebík do rakve /psaného slova./

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru