Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora - Alimra

12. 11. 2009
0
1
511
Autor
slovoma

Soutěžní dílo, které se neumístilo na prvních třech místech.

„Až bude příležitost, ráda tě poznám“ vyplivla na mě, jako by byl konec června a holky měly za ušima.

 

Máš pravdu, nevypadá to na solidní rozjezd. Ale čert vem' kola, chtěl jsem ti jen přiblížit, jak píšu, jak mi to funguje, když nemusím mluvit. Abych byl upřímný, neumím mluvit. Nebo přeháním, když ze sebe vyloudím nějakou tu hlásku, dovedu si říct o vše, co potřebuju a celkem srozumitelně se dokážu bát?

Ovšem problém je v některých obrazech, které mi visí v hlavě a kterých se nechci vzdát moc lacino. Pro úplně malou galerii tak ze sebe dělám vrátného, co vybírá prachy i za výstupné. Ale… ale platí, že někdy se i kuchaři povede vytočit džbán?

 

 „Až bude příležitost, ráda tě poznám, ale už mlč, prosím…“ vyplivla na mě jako pecku z třešně. Moje neznámá je totiž hrnčířka.


1 názor

slovoma
12. 11. 2009
Dát tip
Hodnocení poroty: Armin Tamzzarian - pokud autora nic kloudného nenapadlo, tak nic psát neměl Belgie - Eeee, nějak sem se do toho nezačetl, nebo mi to hlava nebere, nebo tak něco, ale fakt nevim co k tomu napsat, nevidim to jako úvodník. Vaud - nepochopil jsem, spis nepublikovat Pišta_Hufnágl - Tak tady někdo poněkud přebral. A evidentně to byl hodně silnej matroš:) Možná to má být pokus o avantgardu, ale za sebe hodnotím jako výstřel do tmy. Santi€ - nehodnotila Jiří Staněk - plynoucí, automatické, ale hodně krátké, zhuštěné, širokodechá miniatura, klukovské, saroyanovské, možná se nepohybuju tolik v mladém jazyku a že obraty, zdající se mi vynalézavé, jsou běžné: "co vybírá prachy i za výstupné". Rozhodla asi krátkost. Vypointovanost závěrem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru