Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Děti, opravdu víte, s kým spíte?!

13. 11. 2009
3
14
1412
Autor
FAE BOMB

Strašidýlko strašidýlko Emílek, patří do všech postýlek! Vypadá trochu jako mumie, jako Ötzi, když rozmrzne a ožije!! Strašidýlko strašidýlko Emílek, chce si s vámi, děti, hrát!!!

 

 

       Milé děti, víte, jak vypadá Emílek? Že né? Vy opravdu nevíte, koho vám chce Svěrák s Uhlířem nacpat do vaší postýlky místo médi Bédi? Tak to se na něj musíte podívat! Počkejte, až se setmí, tatínek odejde do hospody a maminka si sedne k internetu. Samy byste si to ještě asi nezapnuly.

Tak už je tma? Fajn. Máte vyčištěné zoubky a jste vyčůrané? Výborně! Tak teď běžte za maminkou a poproste jí o hrnek bylinkového čaje. Řekněte třeba, že vás bolí bříško nebo trochu kašlete. Maminka odejde do kuchyně, aby vám uvařila heřmánkový, případně lipový čaj. Tak, a teď přišla vaše chvíle. Konečně oceníte, že vás vaše hodná babička naučila hůlková písmenka, když vás hlídala, ještě než jste šly do školky. To jsou ta písmenka, která máte na klávesnici. Tak a můžem začít. Napřed klikněte na písmenko "e". To ještě asi neznáte. Je takové modré, kulaté. Najdete ho vlevo dole. Dole. Vlevo... Kde je vlevo...? Táák...! Ne, to "éčko" je modrý. Tohle je zelená... Výborně, šikulky... Tak a teď se tam cosi otevřelo. Že je tam napsáno Google? Paráda. Ani jsem nedoufal, že nám to spolu tak hezky půjde. Tak a teď tam naklepejte písmenka "MUZ Z LEDOVCE"... To je moc dlouhé, máte pravdu. Tak "OTZI". "O" je kolečkO, pak "T", jako tatínek... Vzpomeňte si, jak vás to babička učila... Pak tlačítko v pravém dolním rohu klávesnice. Fotka je asi až u třetího odkazu. Hledejte, šmudlové... Máte? Teda, vy jste šikovné! Zasloužíte si velkou zmrzlinu. Tak a teď si Emílka pořádně prohlédněte. To je on! Vidíte, jak se na vás šibalsky usmívá? Možná si chce zase hrát. Nejraději si hraje na schovku. Většinou se schovává ve skříni, za závěsem, nebo pod schodama. Asi ho ale nikdy neuvidíte, protože je potichu jako myška a pohybuje se velmi rychle. Kolikrát, když je tma a vy jste v místosti samy, tak stojí přímo za váma a kouká se na vás. Když se otočíte, tak už tam není, ale stojí zase za vašimi zády...

Pozor! Teď!!! Slyšíte ty kroky přímo za váma...? Naposled se ještě podívejte na Emílka, pak rychle klikněte na to červené "X" vpravo nahoře a dělejte jakoby nic. Maminka vám přinesla lipový čaj, s citrónem a medíkem, přesně tak, jak to máte rády. Snad vás ten kašlík brzo přejde. Ale teď šupky dupky do hajan. Tak, ještě pusinku na čelíčko a spinkat. O Emílka se bát nemusíte, určitě bude někde blízko. Až usnete, vleze si k vám do postýlky!!! Mimochodem, jste si jisté, že není schovaný zrovna pod postelí...?

 

 


14 názorů

FAE BOMB
17. 11. 2009
Dát tip
Tak jsem Emílka vyndal a schoval pod postel... Kdo chce, tak ať si ho najde. Vážně neni moc hezkej. Možná by to chtělo nějakej make-up a vypadal by jako Michael Jackson, asi tak před deseti, patnácti lety...

FAE BOMB
15. 11. 2009
Dát tip
Dík za upozornění. Opraveno. Počkám si na nějakej další názor, sry. Foto jsem dal speciálně do textu hlavně proto, že lze odstranit. Odtud nelze. Že to Emílkovi ale sluší...? Možná by si měl koupit paruku, jakou měl Sam Hawkins... :-)

no, já bych to hodila kdyžtak až sem do komentářů... ne k textu... ono to má docela dobrý efekt, když si text člověk čte a souběžně s tím, jak děti vyťukávají písmena do klávesnice, si Emílka zkusí najít taky... je to pak takový interaktivní:-)))) ještě maličkost, v prologu vypadlo ve slově "strašidýlko" "t"

FAE BOMB
15. 11. 2009
Dát tip
Dotaz: Někdo mě naučil kopírovat obrázky. Vložil jsem fotku Emílka. Je to tak dobré, nebo to ovlivňuje celkový dojem nežádoucně...?

FAE BOMB
14. 11. 2009
Dát tip
Mue/Fran: Mě by ta fotka v šesti letech asi vyděsila. Sice předpokládám, že dítě ve školce ten počítač zapnout dokáže, ale chtěl jsem to trochu natáhnout a nacpat tam pár infantilních zdrobnělin jako kontrast k tomu, co dítko uvidí, když bude postupovat podle návodu... :-)

nááářez!:-D)))) no já bych děti nepodceňovala, ten počítač aj s internetem by klidně zvládly zapnout samy (vím, jak učenlivý jsou v tomhle směru moje malé sestřenky) no ale četlo se mi to dobře a bavila jsem se:-) *

FAE BOMB
13. 11. 2009
Dát tip
Abych předešel nedorozumění, Ötzi je vopravdická mumie vopravdickýho chlapa. Našli ho zamrzlýho v ledovci. Vypadá hnusně. Pokud Emílka neznáte, tak si ho taky napřed najděte. Nejlíp před spanim.

FAE BOMB
13. 11. 2009
Dát tip
Dík za tip. Na "pohádku" se určitě mrknu!

FAE BOMB
13. 11. 2009
Dát tip
Tam jde vo to naučit děti, jak si před spaním najít na netu fotku Ötziho. Nic víc, nic míň.

FAE, já tě nepoznávám, kde je nějaká bomba? já to snad i tipnu...:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru