Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kamarádi nebo ne?

13. 11. 2009
1
4
828
Autor
Baff

Bláboly... Minule jsem psala o domově, teď o kamarádech. Píše malá usmrkaná čtrnáctiletá holka. Psaní mi moc nejde, ale snažím se... Pište názory, rady.. Budu jen ráda.

Kamarádi. Co sem psát? Na tohle téma má asi každý svůj vlastní názor. Ale co když se řekne: FALEŠNÝ KAMARÁD? Co se vám vybaví? Mě osobně se vybaví člověk, kterému se nedá věřit, chvíli se s vámi baví jako ten nejlepší kamarád a za rohem vás pomluví. Co si tím ten člověk dokáže? Že je nejlepší protože má nejvíc kamarádů, kteří mu ale za zády nevěří a říkají o něm, že každého za rohem pomluví, což je pravda? Asi si to myslí, protože to, co si říkají ostatní, ho moc nezajímá. Ale proč je to těm lidem jedno? Vysvětlí to někdo? Neleze mi to do hlavy. Proč pomlouvají, hrají si se lží, hazardují s kamarádstvím? To je od toho, aby si lidé mohli navzájem věřit, nebo ne? Od toho, aby si navzájem pomáhali... Tak jakto, že to někteří nechápou? Myslím, že do kamarádství zasahují i vztahy. Kámoši se hádají kvůli holkám, kámošky kvůli klukům. Osobně to nemám zapotřebí. Prostě mě neláká hadát se s kámoškou o kluka, který za to beztak nestojí. Není to pravda?
Opravdoví kamarádi... Těm můžu říct všechno. Od A do Z. Jen něco nakousnu a musím to říct celé. Chtějí mi poradit, pomoct. Nepotřebují mě za zády pomlouvat, kritiku řeknou do očí. Tak si představuji opravdové kamarády, a většina z těch mých taková opravdu je. Jsem za to jen ráda.
Jednou někdo řekl: "Život bez kamarádů je jako sklenice bez vody." Jsem si jistá, že dříve nebo později každý pochopí, proč jsou kamarádi tolik důležití. Já sama už si život bez nich představit nedokážu.

4 názory

Baff
09. 06. 2010
Dát tip
Děkuji :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru