Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Písmák - kdo sem patří a kdo ne?

14. 11. 2009
9
12
1084
Autor
Baff

A co váš názor?

Písmák. Na první pohled obyčejná webová stránka. I to mě napadlo, když jsem to tu viděla poprvé. Ale přesto se tu dějí věci, o kterých někteří nemají ani tušení.
Někdy si říkám: "Sakra, proč sem vůbec chodím? Vždyť sem nepatřím. Talentu se mi nedostává a odvaha vypustit svoje dílko do světa mi taky chybí." ...Ale přesto tu jsem a píšu úvahy o těch nejfádnějších věcech, které si mnohdy ani neuvědomujeme. Zajímavé, že?
Kdo mi vůbec dal odkaz na tuhle stránku? A co tím sledoval? Že mě zesměšní? - Takové myšlenky mě napadaly. Ale jednou mi někdo řekl, že sem patřím, ať se mi to líbí nebo ne.
Tak kdo sem tedy patří a kdo ne? Můj názor je takový, že sem patří úplně každý, kdo sem patřit CHCE. Záleží snad na talentu a umu to, jestli můžu zkoušet psát nebo ne? Lidé z celé české i slovenské republiky sem vkládají svá díla i dílka, aby viděli, jak to působí na ostatní. Mé drahé mamince to připadá jako ztráta času. Mně teda ani smykem. Proč by takové snažení se o úspěch v psaní mělo být něčím neužitečným? Moje maminka tvrdí, že věčné sezení s tužkou nad blokem a následné zveřejňování na internetu je mi k ničemu. Já její názor nesdílím. Co když mě psaní prostě baví? S tím nic neudělá. Myslím, že všichni, co jsou tu a jsou aspoň čas od času aktivní, mě pochopí. Nemusím tu být každý den, ale jednou za čas sem prostě něco povedeného přidám a pak nezbývá než čekat, jestli to někoho osloví. A když ano, vlévá se do mě pocit blaha a radosti, a taky trochu zadostiučení vůči mamce. Takže Písmák je pro mě zdroj radosti a patří sem všichni, co sem patřit chtějí. To je můj závěr. Teď už zbývá jen odložit tužku, zhasnout lampičku a můžu přemýšlet, o čem budu uvažovat příště.

12 názorů

syn Téza
26. 03. 2012
Dát tip
jo, fajn zamyšlení:)

slivaka
29. 11. 2009
Dát tip
...tak sem to projel a asi nejblíže petr.ix*t.

FAE BOMB
18. 11. 2009
Dát tip
Hezké... Znát Písmáka dřív, nemusel jsem zbytečně přijít o několik desítek básniček. Nikam jsem je nepsal, pak chvíli pamatoval a následně zapomněl... ***

Dave, základem je posílání zamilovaných básní pubertálním láskám. Následuje obohacování školních besídek svými veselými říkadly. Pak chvíle nahoru i dolů, nějaké to protialkoholní léčení a konečně přichází životní šance: napsat slabikář...:o) písmák je pomocník, ale báseň za tebe nevymyslí...

Baff
16. 11. 2009
Dát tip
Díky moc.. :)

koloušek
15. 11. 2009
Dát tip
Hezky napsané.T*

Metta
14. 11. 2009
Dát tip
tady skoro vždycky někoho oslovíš, je-li okolí hluché :-)))

Glomma
14. 11. 2009
Dát tip
super ta úvaha sedla mám to podobně :) A rozhodně se nenechej odradit ;) Hodně štěstí do další tvorby ...*

Norsko
14. 11. 2009
Dát tip
Třeba o tom, že nemusíš čekat a jít svému štěstí v ústrety

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru