Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Syntéza

Výběr: a2a2a
22. 11. 2009
7
19
1785


Tma sa sype zo striech.

Dotieravá hmla vytesňuje ulicu

spestrenú chodcom.

 

Ten nestúpa na čiary,

bozkáva renesančné fasády,

a keď je naozaj zle

oblečie si zebru z priechodu

a splynie s hmlou.


19 názorů

chodíš = hodíš :)

Ďakujem, že si sa pri tomto, ale i iných mojich textoch stavil. Trocha som dúfal, že na ne chodíš očko, ale isto som nečakal výber a ani dlhší komentár. Dík.

a2a2a
26. 02. 2010
Dát tip
Jde o text, který hned zaujme, ale současně ponechává čtenáře na holičkách, tedy určitě mnohého, co tím chtěl básník říct, což je i nemusí být dobře. Prolog básně má velmi dobře vystiženou atmosféru, je výtečně vtahujícím vstupem a nasměruje. Druhá část je ve výrazném kontrasu s první, zádumčivá a přitom v souladu s úvodem. Silnou devízou této druhé a v podstatě rozhodující části básně je další vnitřní kontrast mezi bozkávaním a útěkem do hmlhy. Pro mne velmi atmosférický text, který nijak nehodnotí, jen vyjadřuje pocity, na jejichž pozadí si lze snadno doplnit třeba i tu nejsilnější emoci.

Sterilná krása :)

empatie
23. 11. 2009
Dát tip
Krásný popis ulice v mlze. Vrše nezanechaly ve mně žádný pocit.

Ano. To je něco jako olej.

Zbora
23. 11. 2009
Dát tip
To je něco jako neutržený, čili panenský?

Jen u tebe jsem totiž měl jistotu, že na mě nebudeš neurvalý.

Zbora
23. 11. 2009
Dát tip
To je takový fígl, Pišto, jak vyzdvihnout určitou část textu, aniž bys musel psát líbí se mi to jak tam ten to. Používá se to tady odnepaměti. Udivuje mne, žes našel odvahu zeptat se až teď, ale při Tvé přirozené plachosti je to vlastně úspěch.

To jsem se vždycky chtěl zeptat - co znamená to mechanické překopírování kusu výše uvedeného textu do kolonky pro vlastní názory?

Zbora
23. 11. 2009
Dát tip
oblečie si zebru z prechodu

Dík za koment.

klobúk
22. 11. 2009
Dát tip
začiatok bol dobrý, no v takej atmosfére som čakal niečo hlbšie alebo tajomnejšie.. akosi mi to nesadlo. No prve tri verse pekne

Ďakujem :)

Háber
22. 11. 2009
Dát tip
*pekné* splynutie*

Dík.

No včera, dnes tu bola fest hmla :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru