Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jepice

08. 10. 2001
0
0
1409
Autor
_TIBET_

Konnichiwa. Watashiwa Haiku desu. Dobrý den. Já jsem haiku.

Jepice leze

po skle od jitra, Bože!

Večer je Smrtí.


bodlacek
18. 11. 2002
Dát tip
ještě, že ten život máme delší... :-)

Semipalakva
18. 10. 2001
Dát tip
je to fakt dobrý no

_TIBET_
11. 10. 2001
Dát tip
Jepice je nazev, imago je stadium vyvoje. Jepice - Ephemeroptera(Mayflies) Hemimetabilia - hmyz z jehož vajíčka se líhnou najády, které žijí ve vodě. Jsou důležitou složkou potravy ryb (jepice, vážky). Délka individuálního života se označuje jako přirozená délka života. Je samozřejmě geneticky naprogramovaná (př. jepice - 24 hodin, jednoleté rostliny,...) Imago je pohlavne dospely a plne vyvinuty jedinec. Some species mature quickly, in as little as four weeks, while others develop more slowly (one to four years per generation).Once a mayfly completes development as a naiad, it leaves the aquatic environment, often rising to the water surface in a bubble of air. It quickly molts to a winged form (the subimago) and flies to a nearby leaf or stem. The subimago is a brief transitional stage that molts again into a sexually mature adult (imago). Most adults are delicate insects with a very short lifespan. They do not feed (mouthparts are vestigial), and somespecies emerge, reproduce, and die in a single day. Jiste vas zaujme i rychlost kopulace a snaseni vajicek, ale to si tam prectete sami. kopirovano z Maturitnich otazek www.maturita.cz -biologie http://www.cals.ncsu.edu/course/ent425/compendium/mayfly.html V me haiku jsem chtel upozornit na kontrast mezi zivotem cloveka a jepice. Clovek se vyvine do 18 let a potom asi 40 let zije, kdezto jepice se po plnem vyvinuti (imago) zdrzi na tomto svete jen 24 hodin. Nemam dobry pocit, jestlize musim takto vysvetlovat sve prispevky. Prilis mnoho slov ke trem radkum. :o((((

Climaster
11. 10. 2001
Dát tip
..TIBET..ty to máš od maturitních otázek z biologie, já od vysokoškolského profesora..:o)))...nebylo to myšleno nijak zle..:o)

Climaster
11. 10. 2001
Dát tip
:o))))..nechci prudit..:o))...mě se to haiku fakt líbí..O)

_TIBET_
11. 10. 2001
Dát tip
Ten anonym8 to jsem byl ja, asi jsem se neprihlasil uvidel jsem to pozde. To vis Climastere,nediv se, bojuji o sve 3 radky. :o)))

Climaster
11. 10. 2001
Dát tip
:o)))...já nejsem žádný profesionální kritik..:o)))..tak se mno ani nemusíš bojovat...:o)

Climaster
08. 10. 2001
Dát tip
omyl...imágo či jedinec jepice...jinak ten hmyzík žije pěkně dlouho..než se vyvine..:o))))..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru