Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Genesis - alternativní verze

02. 12. 2009
3
20
1212
Autor
FAE BOMB

Můj první písmáckej pokus o minipovídku, či co to vlastě je... Většinou sem dávám pouze básničky. Jsem zvědav, co na to řekne nějakej kritik...

 

 

Co by bylo, kdyby...

 

     Bylo pravé poledne. Slunce příjemě hřálo. Adam odpočíval ve stínu rozkvetlé lípy.  Přišla za ním Eva. "Ty, Adame...?"  pravila tajemným hlasem... "Už zase?! Prosím, teď néé...!"  zabručel Adam, aniž otevřel oči. 

     Byl zrovna po obědě. Dobře vykrmený zajíček sám sebe dobrovolně ugriloval , aby tak splnil vůli Hospodina, svého Stvořitele. Jak Bůh řekl: "Vše živé musí sloužit člověku, pánu tvorstva, neboť jsem jej stvořil k obrazu svému!"  

     "Nó, něco mě napadlo"  nenechala se odbýt Eva.

      Adam pootevřel jedno oko. "Tebe ještě nikdy nic nenapadlo, tak to jsem teda zvědavej"  pravil Adam.

     "No, víš jak je uprostřed zahrady ta jabloň?"

     "Co je s ní...?" Adam otevřel i druhé oko.

     "Tak mě napadlo, že když nějaký jablko sníme, že budem jako Bůh. Dostanem schopnost rozlišovat mezi dobrem a zlem."

     Adam se posadil a řekl: "Tak tobě nestačí že si tu žijem v totální pohodičce a klídku?! Jediný, co po nás Bůh chce, je to, abysme mu nekradli jabka! Navíc, mě jabka stejně nechutnaj'. Já jsem spíš přes to maso... A kdo ti takovou blbost vlastně nakecal?!"

    "Had...!"

     Adam se postavil. "Had, ten pokušitel a strůjce všeho špatnýho?!"  Slastně unavený výraz z Adamovy tváře zmizel a rysy v jeho obličeji ztvrdly v křemen. Rázným a pevným krokem došel k jabloni, chytil hada za ocas a spráskal s ním Evu na holou prdel. Pak prudce švihl rukou a širokým obloukem zahodil hada přes zeď. Poté se opět uvelebil ve stínu košaté lípy. Založil si ruce pod hlavu a pozoroval oblaka. O celé věci s Evou už nikdy nemluvili...

 

 ilustrace od 7sup

 1217834_rj.jpg


20 názorů

FAE BOMB
03. 12. 2009
Dát tip
Darwina bych taky seřezal... Pod tímto nickem se nechci pouštět do žádnejch filozofickejch debat. FAE BOMB je inteligence spíše průměrné a má zálibu v násilí. Nelze vyloučit, že si založim další nick. Tam už budu chytřejší a třeba začnu řešit nějaký světonázorový otázky. Bohužel nebudete vědět, že jsem to já... Ač je FAE hlupák, nějakej názor přece jen má. Chceš vědět, proč je Darwin blbej...?

Lakrov
03. 12. 2009
Dát tip
Zajímavé pojetí 'historických událostí'. jen mě tak napadá, kde (odkud) se tu tedy bereme...? Že by měl pravdu přece jenom Darwin? :-)

FAE BOMB
02. 12. 2009
Dát tip
Pošlu ti pilník... :-)

Noneta
02. 12. 2009
Dát tip
to bych se nesměla zašprajcnout mezi mřížema :D

FAE BOMB
02. 12. 2009
Dát tip
Z okna vašeho nízkonákladového holobytu v suterénu? Leda tak vyplazit se...! :-)

Noneta
02. 12. 2009
Dát tip
a že vůbec nepláču z okna přitom neskáču

FAE BOMB
02. 12. 2009
Dát tip
AHA! Nonču zná celá PRAHA! Kdybych nebyl moc línej, tak bych se tam třeba i zastavil a pozval tě do čajovny na denaturovanej líh... Je celkem škoda, že to mám zhruba hoďku cesty. Moc daleko. Pohodlnost mi tu cestu nedovolí... :-))

Noneta
02. 12. 2009
Dát tip
.... jo přes emajl... AHA

FAE BOMB
02. 12. 2009
Dát tip
Nončo, zlobíš! Pokud se chceš pohádat, tak přes emajl!

Noneta
02. 12. 2009
Dát tip
takže seš schizofrenik??? AHA

FAE BOMB
02. 12. 2009
Dát tip
Non: FAE BOMB je ateista a nebude se pouštět do žádnejch náboženskejch dišputací. Časem ho třeba nechám pokřtít, ale to bude konec básniček... :-)))

FAE BOMB
02. 12. 2009
Dát tip
MG: Zajíček je dorej, nejedla's? Já musim do každýho díla nacpat nějaký násilí, krev, atd. Snad proto, že mi to vadí. Ať otevřeně či skrytě, snažím se kritizovat, případně zesměšňovat, brutalitu dnešního světa... Btw, zajíček jednal správně. Kéž by každej plnil přání Evoluce, jako ten blbej zajíc...

Noneta
02. 12. 2009
Dát tip
přesně tak...oba selhali...každej v tý svojí oblasti zodpovědnosti.....

FAE BOMB
02. 12. 2009
Dát tip
Nončo, dík. Za všechno špatný může samozřejmě Eva. Ta neměla co trhat a následně pojídat to zakázaný ovoce. Stejnej podíl viny má ale i Adam. Jako chlap byl samozřejmě chytřejší a měl to řešit, jak naznačeno... :-)

MarieG
02. 12. 2009
Dát tip
To se povedlo:) Až na toho zajíčka, který se sám ugriloval (to mi k ráji nějak nesedí) se mi to líbilo. Chtělo by na tom zapracovat graficky. Neskládat to všechno za sebou jak ti to v hlavě jede. Třeba každá přímá řeč na samostatný řádek. A také jsou dobré odstavce. A bude něco o vzniku světa? Tvorbě zdar.

Noneta
02. 12. 2009
Dát tip
dobrá předělávka...chyby neřeším,,,takhle to mělo bejt...a bylo by to :D

FAE BOMB
02. 12. 2009
Dát tip
Pokusím se vylepšit. Pak, prosím, zkontroluj. Sebekriticky přiznávám, že toto není můj obor a asi jsem se pustil na příliš tenkej led... Odstavce samozřejmě chybí. Nejsem si zcela jist, kam je dát... PPŠ: (pistoljet-pulemjot Špagina) Co by to bylo za ráj, kdyby tam nebylo knedlo-zélo-vepřo s dobře vychlazenou dvanáctkou z Plzně?! He...?

J.Tomas
02. 12. 2009
Dát tip
Prosím tě, oprav si chyby. Chybějící úvozovky, špatné pořadí (nejdřív čárka, pak úvozovka), nadbytečná interpunkce (když je otazník, nenásleduje tečka), absence odstavců. PS: V ráji byli vegetariáni, smrt přišla na svět až s Adamovým hříchem.

Lakrov
02. 12. 2009
Dát tip
Vrátím se...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru