Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Byla jsem u toho aneb Podle skutečné události

09. 12. 2009
0
0
385
Autor
Lipps

Byla jsem u toho aneb „Podle skutečné události

          Určitě znáte scénku typu „Teď ladně vyskočím z jedoucího vlaku, protože to vůbec nic není.“. Tak já Vám teď povím šokující zjištění. Vůbec to není takové NIC a už vůbec to není ladné. Na vysvětlenou. Jeli jsme s kamárádkou a dvěma kamarády minulé léto na koncert. Pokud by to nebylo až tak jasné, jeli jsme vlakem. Nicméně strojvůdce zřejmě nenapadlo, že v takové prd… světa, kde jsme měli vystupovat, by někdo vystupovat chtěl. Zastávka „Nezastavujém, máme zpoždění!“ trvala asi 30 sekund. Kluci už samozřejmě byli venku, když se vlak začal rozjíždět. Já, nabuzená kofeinem a pokřiky typu“Skoč, než pojede rychlejš“, jsem tedy odhodila batoh vdál a s křikem skočila. Nicméně přívlastek ladný, bych tomu nepřiřkla. Vadný by se k mé Akci s velkým A hodilo lépe. Zkrátka jsem se rozplácla jako rozjeté rajče. Kečup ze mě sice nebyl, ale zlomila jsem si nehet a následující dva týdny jsem nemohla pohnout hlavou. Ke všemu mi boty odlétly se slovy:“Na ptáky si krátká, my poletíme samy!“ a radostně vlétly kamsi do křoví. K mému nezměrnému štěstí, které se mi celý den doslova lepilo na boty, jsme museli ujít 15km do kempu, neboť ta hodná paní v informacích nás vysadila resp. vyhodila, na špatné straně přehrady. Po třech úmorných a bolestivých hodinách mi další hodná paní na recepci oznámila, že v programu byla tisková chyba a koncert byl včera. Zbytek dne a noci byl také úchvatný, ale o další několikakilometrové, tentokrát noční cestě Vám raději povím jindy. Nechceme přece, aby jste si při čtení příliš ublížili. Dám Vám jen závěrem pár užitečných rad. Tohle se přece může stát každému.
          1) Poznámky typu“Máte orientační smysl asi jako slepej bernardýn po transplantaci mozku“ nebo
Nechci rejpat, ale už asi před hodinou jsem se Vám snažila říct, že ta benzinka je opačným směrem“ si raději nechte pro sebe co se týče jakýchkoliv výletů a dvou mužských eg o velikosti menšího ostrovního státu. Věřte mi. Přece nechcete být oblíbení jako nadrženej pes na přehlídce koček, že ne?

          A  za 2) Historku, jak jsem vypadla z vlaku, ušla 15km jen tak a jak jsme se ve tři ráno ztratili uprostřed polí, raději nevyprávějte v autě, pokud řídí, jak jen to říct….postarší pán, který už je tzv. za zenitem. Mohla by Vás potkat nějaká nepříjemná nehoda. Domů nás totiž autem vezl můj tatík.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru