Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozcestí

09. 12. 2009
0
8
425
Autor
Devour

Občas to zabere celý život...

Znám jedno rozcestí... každý ho zná, ale moc lidí si na něj nepamatuje... popravdě, pořád se k němu vracím a pokaždé jdu špatně. Stejně jako ostatní. Občas se najde někdo kdo se vyzná a ten se pak dostane do nepředstavitelných krajů.

Znám jedno rozcestí... každý ho zná, ale nikdy se nedokážu rozhodnout kudy jít. A pokaždé jdu špatně. U tohoto rozcestí stojí starý muž. Nikdo nezná jeho méno, každý mu říká jinak. Vlastně... moc lidí ani neví jak vypadá... Tento muž ochotně každému poutníkovi vysvětluje kudy má jít, a co má na cestě čekat. Nevím, nikdy jsem tohoto muže neposlechl, nikdy jsem mu nedal za pravdu, vím jen, že ti, kdo mu uvěřili a šli podle jeho cesty, se po čase pomátli a pustinu začali nazývat svím domovem a rájem.

Znám jedno rozcestí... každý ho zná a u tohoto rozcestí stojí starý muž. Nemám tohoto muže rád. Klame lidi a z jejich důvěřivosti on má prospěch. Poslechnou ho na slovo a kvůly němu se vydají na špatnou cestu, na cestu která je spoutá, na cestu která jim vezme všechnu volnost, na cestu ze které se špatně dostává...

Znám jedno rozcestí...


8 názorů

Devour
11. 12. 2009
Dát tip
mno záleží z jakého úhlu se díváš, ježíš je mrtev, ano, a bůh zemřel soucitem s ním, miloval lidstvo moc na to aby skousl to, že mohlo provést něco takového...

džejn
10. 12. 2009
Dát tip
Souhlasím, nápad to špatný opravdu není, ale tím to bohužel končí. Do úvahy to má daleko, nemá to pointu a vlastně je to tak trochu celé o ničem. Piš dál, něco tam, myslím, bude. A poznámka na konec - není mrtvý Bůh, ale Ježíš, v tom je trochu rozdíl... :-)

Devour
09. 12. 2009
Dát tip
boha se nedovolávej, ten je mrtev :)

Norsko 1
09. 12. 2009
Dát tip
blábol, ne úvaha

Norsko
09. 12. 2009
Dát tip
bože to je blábol ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru