Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora Armin Tamzarrian

11. 12. 2009
2
16
860
Autor
slovoma

Třetí místo porotcovského kola soutěže "Slovo má"

Pozoruji, že kdekoliv poslední dobou spočinu, zůstává po mě nějaké sdělení. Nejsou nijak hluboké myšlenky, spíš než toto, zanechám po sobě žvýkačky nalepené pod židlí, pod deskou stolu, nebo mokré kolečko pod hrnečkem s čajem, ačkoliv mi hostitel poskytl korkový tácek a významně valil bulvy, kdykoliv jsem hrneček postavil na stůl, nebo na papíry na stole položené.
Nedávno jsem navštívil vydavatele se svým dalším jakostním rukopisem. Podle instrukcí, které jsem obdržel prostřednictvím telefonu, chtěl se se mnou ctěný pan K.B. sejít ve své kanceláři třetího dne od telefonátu ve své kanceláři v deset hodin.
Třetí dne jsem v dohodnutý čas klepal na dveře kanceláře pana K.B. Otevřela mi sekretářka a vyzvala mě, nechť přijmu místo u stolu v kanceláři pana vydavatele. Posadil jsem se tedy na jedinou volnou židli a vyčkával jeho příchodu. Jediné, čeho jsem se dočkal, byl hrnek ovocného čaje a informace, že pan vydavatel se omlouvá, ale bohužel se opozdí. Pomyslel jsem si, že K.B. je pěkný ptáček, když takhle nechá čekat prozaika.
Po jedné hodině a dvou čajích jsem se začal opravdu nudit. Vyndal jsem z aktovky kapesní nůž a začal jej z dlouhé chvíle otevírat a zavírat. Blížilo se poledne, když se v desce stolu objevil nožem vyrytý monogram AT. Rukopis jsem zase schoval do aktovky, rozloučil jsem se se sekretářkou a utíkal na tramvaj. Zítra budu sice zase vstávat na šestou do továrny, ale těší mě, že alespoň něco po mě zůstane a až přijdu s dalším rukopisem, alespoň se nebudu muset panu K.B. dlouze představovat.


16 názorů

Lakrov
20. 12. 2009
Dát tip
Nezdá se mi, že by se autor (Armin Tamzarrian) nějak 'cukal'. Požádal mě o korekturu textu, jíž se mu dostalo. Má ji u sebe a otázkou je jen to, jak upravenou verzi textu vložit do úvodníku, o němž se domnívám, že ho zmiňovaná 'porota' nejspíš ani nečetla.

Já myslím, že Dero může... ale nikdo mu o to asi neřekl... Já myslím, že teď už je to jedno, zítra tam bude úvodník jiný.

Marvine, jasně, máš pravdu, však bych si za ty chyby nejraději nafackoval... Avšak já to opravit nemohu, neboť, ačkoliv jsem autorem, zveřejnila to slovoma. Já se k tomu prostě nedostanu. Taky si myslím, že ty chyby, které zmiňuješ, nejsou ostuda serveru, ani toho, kdo to zveřejnil, ale pouze a jenom ostuda moje.

Lakrov, prosím, proveď korekturu a pošli mi opravený text do zpráv. Mě by totiž strašně zajímalo, které věty ti nedávají smysl, fakt že jo.

Lakrov
15. 12. 2009
Dát tip
Nad textem, na němž se několik lidí (porota) shodne, že by mohl po několik dnů (týdnů) reprezentovat Písmáka na jeho titulní stránce, by se (není-li to ochoten udělat autor sám) mohl někdo z těch lidí na pár minut zastavit a provést aspoň základní korekturu. Aspoň aby věty dávaly smysl, za to se přimlouvám.

Děkuji, Kamile :-)

Po hodně dlouhé době úvodník, který mě pobavil! Narcismus jsem v tom neviděl, naopak viděl jsem v tom nadhled a schopnost zasmát se sám sobě, což je vzácné.

Norsko 1
11. 12. 2009
Dát tip
abyses, milý tamzarriane

Kdybych co? vindal drámo, abysemse nestačil divit, milé norsko?

Norsko 1
11. 12. 2009
Dát tip
Kdybys vindal drámo, nestačil byses divit, milý tamzarriane :-)

slovoma
11. 12. 2009
Dát tip
Hodnocení poroty: Belgie - Od začátku do konce je to povídání příjemné na čtení, jenže to je asi tak všechno. Konec pěknej ale nijak mě to nezvedlo ze židle. Taky je tam zdvojený ve své kanceláři a divim se, že sem si toho všimnu, páč sem u toho napůl usínal. Vaud - fajn vec - publikovat Pišta_Hufnágl - Vcelku zajímavý fejeton, který ale začne být poutavý až po přečtení, protože prvních pár vět bohužel svědčí o tom, že autor je lajdák a text po sobě čte pouze zběžně. Alimra - myšlenku to má. Jsou tam gramatické i pravopisné chyby. Celý příspěvek mi shazuje odkrytí anonymity. Pokud je autorem Armin T, mohl si to odpustit a nevyhraje. Je tu však možnost, že autorem není zmiňovaný porotce. Potom se nic nemění. Autor mohl vymyslet hrdinovi neutrální iniciály, což nepředpokládá až tak velkou myšlenkovou akci. Santi€, velmi se Ti omlouvám, ale bohužel se mi Tvoje hodnocení na mailu kamsi vytratilo, takže ho tu nemohu zveřejnit, takže jestli něco k úvodníku máš, prosím, směřuj to přímo k Arminovi, díky a omluvka. Jiří Staněk - anarchistická, ryté graffitti. Není v tomto úvodníku ale ukrytý osobní narcismus?!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru