Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Racek

25. 12. 2009
2
8
867
Autor
Veška

Hledám se v přístavu…

Kde kotvím, kdy odplouvám?

 

Dívám se – nevidím.

 

Ježíši…! To jsem já?!!

Blbý racek,

co se tu tak trapně a nepokrytě chechtá.


8 názorů

koloušek
30. 12. 2009
Dát tip
Také jeden "chechtavý" pěkně si tu vypráví.T*

PÁTER
28. 12. 2009
Dát tip
děkuji a moc !*

Veška
28. 12. 2009
Dát tip
:-)) A kromě snů máš i pěkné básně!

PÁTER
28. 12. 2009
Dát tip
také mám své sny lítací,druhé oblíbené hned po...

Veška
28. 12. 2009
Dát tip
...někdy je ovšem zatraceně těžké včas namontovat křídla... Díky mocmocmoc, PÁTERe! :-)

PÁTER
28. 12. 2009
Dát tip
hledání,ztrácení,vidění,nevidění...a umíš se nad to vznést a vysmát,což není vůbec špatné !t*

Veška
26. 12. 2009
Dát tip
Tato báseň vyjadřuje můj občasný pocit ze sebe sama... Snažím se na sebe a svůj život podívat z nadhledu. Skoro se vidím na místě, kde bych si přála být, hledím, hledám, hledím, hledám.. avšak? Nevidím. Nejsem. Dále hledám, marně. V zápětí si uvědomuji, že se tam Nemohu uvidět, nemohu najít! Vždyť stojím úplně, úplně mimo, daleko, a chovám se naprosto jinak, příliš nepřístojně, než abych mohla být na onom "vysněném místě" (vysněné situaci, pozici..) To já jsem tím blbým rackem, svým neustávajícím skřehotavým chechotem rušícím klidný chod přístavu a nemohu být zkrátka do tohoto poklidného obrazu vpuštěna. ...Můj vlastní sebekritický náhled na sebe sama. Díky MOC za Tvou obsáhlou kritiku, jsem ráda, že Tě báseň zaujala. Líbí se mi, kolik různých úhlů pohledu se dá v pár slovech objevit.

A.H.
25. 12. 2009
Dát tip
V díle jsi nastínila, že se ptáci nemusí rozhodovat, nemusí svobodně volit ... blbý ptáci -- neví nic ... Takový je můj pohled. Začátek je ucházející, vzhledem k obsahu. Nenalézáš sebe sama? To si chce občas ujasnit. Snad proto se zde obracíš k motivu ptáků, svobody volnosti, symbolismu. Od toho "Ježíši" to stojí za šumák. Jen jakýsi doslov, nedbalé zakončení.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru