Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pavouk-cesta pouští

07. 01. 2010
1
7
969
Autor
.Eleanor.

Už jsme tu měli sílu v podobě Jaguára už jsme tu měli vztek v podobě Pumy aby má biblická triologie byla ukončena.. tak teď tu máme strach!

Zjevil se před ní tak náhle, že jí málem proskočilo srdce hrdlem.

Pavouk!!…. Strach!

Omamuje, paralyzuje a uvádí ve slabost všechny svaly i myšlenky…

Táhnou se pomalu jak smrad..

Omezené v nereálné realitě s olověnými koulemi tahajíc za sebou…

Pouta…

Omámená a paralyzovaná neexistující minulostí, která se rodí na dně..

Vyvstává napovrch…

Strach!!

Bezmyšlenkovitě začala pelášit, jen se za ní prášilo! Kličkovala mezi klečí, neustále se otáčela a pořád ho měla v patách!..

strach…v podobě pavouka!!

Nemohla na nic myslet a i když nechtěla…vyvstávaly.. a to si myslela, že v ní dávno umřely

Před očima..

„Ty nikdy nemůžeš..nebudeš!

Co to děláš? Ty jsi ale nemožně blbá!

Ty, Ty, Ty…Nikdy, Nikdy, Nikdy… Ne, Ne. Ne… !“

Měla pocit ztěžklého olova v krvi, který zpomaluje…tuhne….

Dost!!!

Cítila jak pronásleduje a dýchá ji na krk…skoro jako smrt!

Věděla, že nekonečný útěk před strachem není žádné řešení.

Neladně a neskladně odsouvat věci do šuplíků se nevyplácí.

Přeplní se a pak nejdou zavřít mimo zraky očí.

Otočila se… s plánem zaútočit!

Vyhází, vypere, poskládá, porovná a zavře!

Útok přímým zásahem!

Síla přesvědčení ji odlehčila od pout a olova.

A tak strach pomalu odešel..

Však na jak dlouho? Má přeci jenom osm noh..

Snad…

Nyní je silnější!


7 názorů

.Eleanor.
13. 01. 2010
Dát tip
Strach z umírání...he tak v tomhle směru asi lék nemám.. snad jen žít zdravě a snažit udělat všechno pro to, aby bolestivé nebylo. Jistě v práci k pacientům přistupuješ jak nejlépe dokážeš a tak se to snad nestane. Každé zaměstnání má něco. Moji rodiče pracovali jako výpravčí ve stanici a kdyby třeba špatně přehodili výhybku, byla by škoda minimálně za pár milionů, okamžitý vyhazov z práce a mohli by tím zabít víc, než jen jednoho člověka. Taky mám kamarádku, která měla kočku, ale přejelo ji auto. Od té doby nechce žádnou kočku, protože by ji mohlo něco přejet, nebo by mohla prostě umřít. A tak kočku nemá i když je tak miluje...a to je přesně jak píšeš. Co se týče strachu z výšek a pavouků... pozor to není strach, ale fobie a to si myslím, že je rozdíl. Ale s tím pavoukem jsi mě pobavila:D A navíc to moc dobře znám, protože taky nějak neoplývám láskou vůči těm osminohým potvůrkám:)

Sebastiana
12. 01. 2010
Dát tip
Ps: Nedávno jsem s jekotem s kalhotkama dole vyběhla ze záchoda, rozeběhl se ke mě totiž pavouk.Hnusnej.Manžel se mohl uřehtat.

Sebastiana
12. 01. 2010
Dát tip
Strach ze smrti jako takové nemá, ale z umírání, vím jaké může být bolestivé. Pak jsou to jen takové spíš stresy, že se mohu splést v práci a dát někomu jiný lék a vlastně ho zabít, že neuživím syna na vejšce.. Strach z výšek řeším tím, že prostě nikam nelezu, okna myju, ale s roztřesenýma nohama.-Bydlím v přízemí, ale stačí to. Strach z toho, že mi kočku přejede zase auto jsem vyřešila tím, že jsem se s tím smířila a říkám, žily šťastně...

.Eleanor.
12. 01. 2010
Dát tip
Ano, ale přeci o tom je ten text. Utulávat a nechávat věci pod povrchem s tím, že si řekneme, že neexistují není řešení. Důležité je si srovnat věci, ze kterých máme strach tak, abychom už z nich strach neměli. Co se týče strachu ze smrti... já se na to dívám asi takhle: Smrt je rádce. Představ si, že žije celý život metr za námi a záleží jenom na ní kdy tu ruku natáhne. Když jsem si to uvědomila, najednou jsem získala nové možnosti života. Nehádám kvůli malichernostem, neřeším titěrnosti a to co můžu dělat dnes neodkládám na zítra. Pocit, že prožívám a ne jenom přežívám každý den, už nemůžu mít strach ze smrti, protože když prožívám každý den jak nejlépe umím i čas potom získává jiné rozměry. Zdá se to být příliš idealistické? Myslím, že záleží jenom na nás jak si to uspůsobíme našemu vnímaní. A jaké jsou tvé strachy? Smím-li se ptát.. :)

Sebastiana
10. 01. 2010
Dát tip
Víš, třeba kamarádka mi řekla, že nejhorší je smrt. Ale nejhorší doopravdy je strach ze smrti... nemůžeš říct- nechci se bát, tím ten strach nezastavíš. Vlastně nemám recept na strachy, těch mám dost svých...a vždy se najdou nové.

.Eleanor.
10. 01. 2010
Dát tip
Nikdy nic nemůže být nejhorší, pokud to nebudeme chtít.. zní to asi hodně najivně co?

Sebastiana
09. 01. 2010
Dát tip
Strach- ten je nejhorší...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru