Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čo baby nedokážu /1

13. 01. 2010
11
11
1923
Autor
filemon

Nemáme normálnu rodinu    

 

    Ja a môj brat Kubo nemáme normálnu rodinu. V každej normálnej rodine sa totiž mama stará o svoje deti, prenasleduje ich, keď si neumývajú ruky a nečistia zuby, a pripravuje im raňajky, ktoré sa dajú jesť. Otcovia kontrolujú žiacke knižky, pijú pivo a chodia na futbal. Babky zavárajú, spievajú a dedkovia hrajú šach.

     Našu rodinu musela niekedy v praveku postihnúť nejaká duševná pohroma. Keby rozdávali medailu za inakosť, mali by sme ju v nadživotnej veľkosti vyvesenú nad vchodom, lebo: moja mama každé ráno cvičí sedem Tibeťanov, ukazuje nám strašné obrázky bacilov, ktoré sa do nás  nasťahujú, keď si nebudeme umývať ruky a nekontroluje nás, či si čistíme zuby, iba nám povie, aby sme si odkladali do prasaťa na zubára. K tomu všetkému nám nevarí normálne raňajky, ale predloží pred nás hnusnú kašu. Vraj cereálie s jogurtom a ovocím. Žiadne rožky s maslom a salámou, žiadnu praženicu. Ocino nám raz za mesiac povie, že sa učíme pre seba a keď sa nám nechce, aby sme zasignalizovali, vybaví u smetiarov zaúčaciu brigádu. Babka sa často hrá na Sherlocka Holmesa a dedko nám rozpráva historky, po ktorých nemôžeme večer s Kubom zaspať. Okrem toho sú v našej rodine štyri psy. Je toto všetko normálne?


11 názorů

filemon
21. 03. 2010
Dát tip
Nie, nepoznám to.

avox
08. 02. 2010
Dát tip
čtyři psi je skoro dost a snídat vločky s jogurtem je zvácenost... ale to ostatní je normálka... u mne mají jména i některé věci :-)) */

filemon
23. 01. 2010
Dát tip
Moja sestra má naozaj štyri psy, ale na klobásku to nebude... Švagor je milovník zvierat. Aj sliepky majú svoje mená. A kohút - ten sa volá Kleofáš :))

filemon
23. 01. 2010
Dát tip
Moja sestra má naozaj štyri psy, ale na klobásku to nebude... Šavgor je milovník zvierat. Aj sliepky majú svoje mená. A kohút - ten sa volá Kleofáš :))

renegátka
13. 01. 2010
Dát tip
Jestli máte babičku Sherlocka, tak jste úplně normální rodinka.

čučenka
13. 01. 2010
Dát tip
Je to normálne a úžasné :-)

Prosecký
13. 01. 2010
Dát tip
Obávám se, Filemon, že to zas až taková výjimka není. Ale uvidíme, jak to bude pokračovat, viď!

panečku :o) kapesné rovnou do prasátka na zubaře...a jogurt...není to týrání? :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru