Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

kočka

22. 01. 2010
1
6
260
Autor
Murieltrain

Kočka

Lehký vane vítr pro sněhobílé vločky

odnáší je tiše na srst bílé kočky

Kočku skoro nevidím jenom
oči svítící

sníh ji přikryl jako dým posypal ji skořicí

Roztává a směje se jako ten sníh bělaví

Nezatančí na plese spečetí to svojí krví


6 názorů

Rajmund
24. 01. 2010
Dát tip
Tažme se:..copak dělá sníh?..Markétko:-) Ten poslední verš je ovšem podezřelý, počkejme na další potravu, kterou nám autor vhodí do klece.

Norsko
23. 01. 2010
Dát tip
To jakože umře ? Chci číslo účtu, ihned

Markéta
23. 01. 2010
Dát tip
Vidím, žes nějaký rozpolcený :-))) ...tak stojíš o hlubší nebo ne? pakliže ne, tak tohle nečti: Lehký vane vítr pro sněhobílé vločky odnáší je tiše na srst bílé kočky Kočku skoro nevidím jenom oči svítící sníh ji přikryl jako dým posypal ji skořicí byť téma je banální, podsud to jde. Akorát bych to šoupla do jiné kategorie. Do kategorie, v níž na díla nejsou kladeny žádné vysoké nároky. Navíc toto není volný verš, ale verš vázaný (Pokud ovšem to silné pokulhávání v rýmu na konci díla nemá hlubší konotace :-)) Roztává a směje se jako ten sníh bělaví Nezatančí na plese spečetí to svojí krví 1) bělavý, ne "bělaví" 2) slunce - lopata, ne? :-) Nebo i kdybych přitoupila na to, že se to rýmovat nemá a tedy, že má výtka je neoprávněná - to vypdanutí z vázanosti je zcela neohrabané... naopak u volných veršů, rým na konci bývá dalším rozměrem básně. Co se týče obsahu dané strofy raději pomlčím... Protože tu stejně není jak modřit (úplně jsi oblbnul Písmáka, jsi v seznamu děl, které neobdržela hlubší kritiku, přitom dílo ze seznamu nelze vyřadit) posílám alespoň přání modré ještě noci a sladkého spánku se skořicí :-)

Nicollette
22. 01. 2010
Dát tip
ten konec jsem uplně nedala, jinak bych Ti dala tipa z protekce, poněvadž jsem nehorázný kočkomil a bílá kočka posypaná skořicí, to se mi i líbilo... ten konec asi ani nechci pochopit. Né, né. To radši né.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru