Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Já, cvok

31. 01. 2010
5
4
1246

30. 5. (47)

 Domů?

22. 5. Návštěvní den

Za každou možnost vypadnout odsud (aspoň na chvilku) jsem neskonale vděčná. Všecko se vyvíjí spíš tak, že na revers ani nepůjdu. Je mi z toho děsivě smutno. Ta pitomá nejistota, jestli vůbec někdy pojedu domů, je šílená.

21. 5. Devět dní, že by?

20. 5. Deset dní!

19. 5. Jedenáct dní!

18. 5. Dvanáct dní!

17. 5. Třináct dní!

Zase mi neposlali vegetariánku. Což je mi ukradený, měla jsem něco na výměnu.

16. 5. Čtrnáct dní!

14. 5. Pondělí je hrozný. Chtěla bych ho změnit na středu. Dopoledne s námi nikdo nechtěl na zahradu a zůstali jsme tu zavřený. Oknem mi sem svítilo slunce, vylezla jsem si na parapet a nohy prostrčila mřížemi. Ještě je protáhnu.

13. 5. Sedmnáct dní!

Prosím! Chci domů!

K., T. i S. jsou hodny rozklepnutí. Pomlouvaj, navzájem se kontrolujou, hlídaj, obviňujou. S. je agresivní. Poškrábala mi ruku. Já chci domů! Mezi normální lidi, co nekoušou a neškrábou!  Nesnášim zeleninový polívky.

10. 5. Všichni spí. Prší a je mi smutno. Dneska jdu do školy na dvě hodiny němčiny, snad tím zabiju čas. Kdyby se Chronos obtěžoval vylézt z věčné tmy Tartaru, dneska bych ho vážně něčím klepla.

5. 5. Bolí mě břicho. Je mi smutno. H. s M. odešly na propustku. Zůstala jsem tu sama. Za holkama nepůjdu, nechci se bavit o jídle, o ničem jiným totiž nemluví. Mami, kde jsi?

4. 5. (44, 9)

Už mám krátký vycházky! Johouuu!!!

Interní vtípek:

Sanitář Ruda Vasil si oblíbil vtip: „Hele, máš rozvázanou tkaničku!“. Všichni se podívají na svoje nemocniční bačkory...

Pzn: Sanitář P. se ten vtip naučil taky. Mají i normální lidi deprese z vtipů?

JSOU TU VŠI!

Vypátrala jsem bulvárem zavánějící novinu. M. ze skupiny a holka z jipky, co si hraje na psa, a mimochodem kousla při svojí „hře“ E. do ruky až z ní crčela krev, je jedna a tatáž osoba. Budu si na skupinách hlídat ruce!)

2. 5. Anorektičky mě neustále kontrolujou, žalujou na mě a porovnávaj. Porovnávaj porce, velikost břicha, stehen a bůhví čeho. Zblázním se tu. Chce se mi domů. Mezi normální lidi.

S. mě neustále viní z věcí, který nedělám. Přišla za mnou a začala : „Mlíko se jako nemusí dopíjet?! Já myslela, že musíme!“ Já na to: „Jasně, že musíme.“ A četla jsem si dál Sofiin svět. Ona je sice drobná, zato dost vytrvale otravná. „No, že ty ho nedopíjíš!“ Což mě naštvalo. Bylo to tak absurdní, řešit mlíko. Rozvinula se z toho hádka, která musela trvat přinejmenším dva dny, v mým čase teda určitě. Další den jsem si všimla, zrovinka sestra nekoukala, jak S. plíživě odnáší celý mlíko...

Ve sprše: absurdní konverzace se S. na téma „Sprchuješ se studenou vodou? Určitě jo, co?“ Abyste byli v obraze, T. věří, že když na sebe bude cákat studenou vodu, zhubne. Já se tu zblázním! S. se vyhýbám, pokud dojde k nejhrůznějšímu, plácám něco o sponkách nebo čemkoli chvályhodným na jejím vzezření. Sakra, vždyť ty holky nejsou pitomý! Někdy ale, mluví a já nevěřím.

12. 4. Návštěva antropometrie v nemocnici. A něčeho, o čem ani nedokážu psát. Když jsme čekali na chodbě, všimla jsem si balkonu naproti. Dovolila jsem se a šla tam, bylo chladno, což mi bylo ukradený, a ani výhled za moc nestál. Prostranství nemocnice se spoustou chodících, nechodících, kulhajících, nemocných, zdravých, příbuzných, osamělých lidí. Chtělo se mi hrozně moc skočit dolů mezi ty lidi. A jen tak z recese zařvat Proč? jako zvoník od Matky Boží. Nejsem si jistá, že to křičí i v opravdický verzi, četla jsem jenom tu dětskou, víc bych nesnesla. I v ní trpělo značný množství lidí.

 Jo, jste bystrý, neskočila jsem.

11. 4. První den

(40, 8 kg / 172, 5 cm)

 BMI: 14, 1

 

 


4 názory

radši budu bláznit tak jako po kouskách aby se mi to nehromadilo. dík za tipy a Tipy.

Dark Bald
16. 02. 2010
Dát tip
Dávám Tip autentičnost...realita...asi souhlasím s BBarkku Prostě Tip

Prosecký
04. 02. 2010
Dát tip
Odložené dítě, máš nakročeno k literární slávě. Musíš ovšem napsat nějaké větší dílo, než se úplně zblázníš. Tady vidíš, kolik talentů může zachytit internet. Dříve by tě zavřeli do klece a nic bys nenapsalo. Za inovativní formu tip.

BBarkku
01. 02. 2010
Dát tip
dávám tip, ani nevím proč...je na tom něco autentického..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru