Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Veřejné písmácké autorské čtení v Brně

19. 10. 2001
1
0
3228
Autor
Vio

Zatím touto cestou...

Podle stanov sdružení zakládám Autorský klub pro veřejná písmácká autorská čtení v Brně.

 

Členy klubu jsou:

Vio - jednatel klubu se správní radou sdružení

Miroslawek

papouch

 

Projektem klubu, který předkládám správní radě ke schválení, je realizace Veřejného písmáckého autorského čtení v Brně, které by mělo proběhnout na přelomu listopadu a prosince 2001 (pravděpodobně v sobotu 1.12.2001) v Brně v sále slatinské radnice.

Jedná se tedy o čtení děl autorů Písmáka, kteří o to projeví zájem a pošlou své příspěvky některému z členů autorského klubu. Podrobnosti viz. papouchova upoutávka.

Žádáme o projednání příspěvku na pronájem sálu (výše příspěvku bude upřesněna) a další případné náklady spojené s organizačním zajištěním akce, které budou budou zpětně vyúčtovány.

 

Obracíme se na ostatní Písmáky a členy sdružení s žádostí o pomoc a nabízíme eventuální členství v klubu těm, kteří by se chtěli na realizaci podílet.


Sýkorka
12. 11. 2001
Dát tip
Vio, Papí dostali ste môj mail? Ja viem, času málo, ale môžem sa spoľahnúť na to ubytko? Napíš mi radšej do správičiek na Písmáku. Hlásim svoju osobu +1 už po druhýkrát. Silvinka.

PetrRiP
28. 10. 2001
Dát tip
mno, doufám, že majly došly.

PetrRiP
28. 10. 2001
Dát tip
největší lahoda ale stejně bude vyklízení prostoru v kocovině;-))

Yeziiinka
25. 10. 2001
Dát tip
Ach jo, lidi...:( Chtěla bych přispět. Chtěla bych přijet. Doufám, že se mi podaří obojí... jen nevím jak s tím přispěním - asi Vám přivezu příspěveček s sebou. (?)

kafka
25. 10. 2001
Dát tip
Chci se na realizaci podílet. Co můžu dělat? P.S. teď se to už asi nedá, ale pro příští případné čtení bych měla nabídku místa konání - Divadlo Husa na provázku !!!!(případně s některými přítomnými herci)

kafka
25. 10. 2001
Dát tip
to divadlo by bylo zadarmo a další náklady? nechápu...

Vio
25. 10. 2001
Dát tip
Kafko, momentálně nevím o ničem konkrétním. Pokud bude potřeba, ozveme se. Díky, vážím si Tvé nabídky.

Bacil
25. 10. 2001
Dát tip
Já tady nechápu vůbec nic, ale v mezích možností rád pomůžu.

Danny
25. 10. 2001
Dát tip
pokud by bylo potřeba s něčím vypomoct, klidně pomůžu

Print
24. 10. 2001
Dát tip
Papouch!!!:-))) Máš pravdu! Já s ním taky nemůžu vydržet, ale musím!:-)

Bacil
24. 10. 2001
Dát tip
Ježkovyvoči, co se to tu zase děje????????????????????

Print
23. 10. 2001
Dát tip
Papouch: já ti taky neházím přes tvou malou intelektuální klícku hadr, abys sklapnul a nepapouškoval názory svých živitelů, takže mi laskavě ponech právo, abych si svůj zobák otevřel, kdy to sám uznám za vhodný. Dík!:-)

Vio
23. 10. 2001
Dát tip
Živitelů?

Bacil
23. 10. 2001
Dát tip
Raději nečtu předchozí diskusi. Jen podotýkám, že kdyby někdy nějaké čtení mělo být spíš na Středu než ve Slatině, tož přispěchám s pomocí, snad by se mi z naší radnice i podařilo vyrazit přispěveček. Nebo získat zadarmo společenské centrum na radnici, to není marný prostor. Ale tentokrát bych to nechal v Papouší režii už, a vzhledem k lokalizaci bych do toho osobně zas tak nevrtal. Ale konkrétní pomoc předem neodmítám, ozvěte se mi, kdo s čím chcete pomoct. Brňan Bacil

Merle
23. 10. 2001
Dát tip
víš Printe... nic proti, ale nikdy jsi nebyl tak důležitej, aby kvůli tobě někdo dělal nějaký spiknutí, nebo po tobě sám vyjížděl... nařkneš, aniž bys věděl soudíš, aniž bys znal

Print
23. 10. 2001
Dát tip
Merle: ještě, že tě mám, mravný a zasvěcený kárče...)

Print
23. 10. 2001
Dát tip
PS: pro Via: pochopitelně "intelektuálních živitelů" tj.tebe a těch tvých pořád stejných kamarádů...

Vio
23. 10. 2001
Dát tip
Printe, vadí Ti moji kamarádi? S tím nic nenadělám. Kromě toho si jich vážím a snažím se neznevažovat ostatní...

Vio
23. 10. 2001
Dát tip
Printe, představ si, že i Tebe čas od času považuju za kamaráda a nikomu z mých přátel to nevadí...

Print
23. 10. 2001
Dát tip
Vio: jo, vadí mi tvoji kamarádi, ale co nadělám?:-) Nevážím si jich a mám pocit, že se znevažují sami a mě k tomu nepotřebujou:-). Kamarádství "čas od času" asi neznám a ani nechci znát. Ty jsi můj kamarád pořád, ač to tak někdy nevypadá a ač to třeba ani nechceš!:-) Ale co naděláš?:-) A co nadělám?:-)

Vojtek
23. 10. 2001
Dát tip
Printe...ty ani nevis jak je mi smutno, ze mi z tebe musi byt smutno....a ja nechci...*!

Print
23. 10. 2001
Dát tip
Vojtku...nevěřím upřímnosti smutku vystavovanému na odiv...to je tak pro Albiho do výběru, ale ne pro mě... Je mi to líto. *!

papouch
23. 10. 2001
Dát tip
prosímvás lidi už se s ním vůbec nebavte, vždyť vidíte, že pravdu má on a jenom on a že na každou vaši reakci má tisíc svejch urejpanejch odpovědí zkuste ho ignorovat a tiše si ho vážit jako básníka papouch

Flfouni, to to musite delat tak brzo, kdyz tu jeste nebudu? Chjo chjo. Ten pronajem salu fakt stoji jen 25 korun na hodinu? To neni for? Aha, statni urednici. Jasne. Netreba nic dodavat. V tom pripade cekejte, ze budu delat nejake swingove vecery kolem vanoc, at se to v Cesku taky trochu rozjede. Jako at se to lidi trochu naucej tancovat, a tak, a hlavne se u ty muziky da bezvadne flfnout. Ke cteni vam preju mnoho uspechu a prozitych chvil (...) - a jak porad verbalne podporuju samoaktivitu na urovni travnich korenu (jak rikaji anglicane) a liberalni necekani na prispevky z centra, rad vam na ten sal prispeju. Chlastejte si za svy ;^) Nemam na papo-ucha a(ni) dresu, ale az mi ji nekdo proflakne, dam papirek do obalky, (ja) prilepim (si) znamku (na celo), a snad to usrama necha dorucit. Tak preji pohybliva mluvidla!

zirafka
22. 10. 2001
Dát tip
kde Jiko rikal, ze se chcete za penize sdruzeni opijet? me se to nejak nechce zobrazit :) jinak, pokud budu mit cas, tak se zucatnim a pokud se zucastnim tak urcite prispeju :)

zirafka
22. 10. 2001
Dát tip
Jooo, uz jsem to od Jika nasla... to od nej neni moc pekne...

Bloncka
22. 10. 2001
Dát tip
ja tomu moc nerozumim... nechtej se mi cist ty strasne dlouhy kritiky, zvlast, kdyz jsou nektery tak duchaplnyho razu... Vio, papi..... jak muzu pomoct??????????

papouch
21. 10. 2001
Dát tip
Printe, seš trapnej Uvědomuješ si vůbec, že svejma blbejma pindama jenom odrazuješ ochotný lidi a utvrzuješ je v přesvědčení, aby se na organizování takovýchto akcí zhluboka vyprdli??!?! Sám jsi pro zdar akce neudělal ani čárku!! Jenom blbě ryješ. Nech toho. ALL.: Sál je zabukovanej na sobotu 1.12. Cena je 25 Kč za hodinu. Sál musíme vyklidit do 22:00 Začátek akce zatím není stanoven a nejsou stanoveny ani žádné podrobnější organizační směrnice. Proto taky nemůže být známa ani přesná částka nákladů, rejpalové. Vše je ve stadiu "prvotního nápadu" a jeho následného vývoje. Původně jsem myslel, že ten sál zacáluju sám a těch 15 litrů vína, co u nás vypijeme, koupím ze svýho. Nabídka na finanční krytí kulturní akce (nikoliv chlastu) přišla od Sdružení. Irelevantní žvásty (viz výše) nadále odmítám akceptovat, nebudu si jich všímat a nebudu na ně odpovídat. Všem, kdož nabídli pomoc, jakož i všem, kdo již ku zdaru akce již přiložili ruku k dílu děkuji z hloubi srdce, hlavně jim děkuji za to, že ve mně rozdmýchali uhlík naděje, že Písmáctvo není jen banda rozhádanejch kecalů a že hodně "Sdružeňáků" umí i něco doopravdy dělat. Dík!!!

Junkie_23
19. 10. 2001
Dát tip
Myslíte zakladatelia, že by som tam mohla čítať svoje básne...

Vio
19. 10. 2001
Dát tip
Junkie, samozřejmě, pokud do Brna přijedeš ;-)

Vio
19. 10. 2001
Dát tip
Já osobně posílám na konto sdružení 1000,- Kč, ale nebudu jejich použití vázat na daný projekt, i když i to bych mohl.

Naso
19. 10. 2001
Dát tip
Naso vám ohromne drží palce, lebo vie, aké sú dôležité podobné akcie. KEBY STE NIEČO PODOBNÉ CHCELI ROBIŤ V BA VEDEL BY SOM POMôCŤ SO SÁLOU - ZADARMO!

Lyryk
19. 10. 2001
Dát tip
Zcela dle stanov bezvadné :-))) !

JiKo
19. 10. 2001
Dát tip
kde je částka o kterou se jedná? To by asi konkrétní mělo být, ne? Rozpočet, kdy a kde je důležité

Wopi
19. 10. 2001
Dát tip
Jo, o.k. :).

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Žádáme o projednání příspěvku na pronájem sálu (výše příspěvku bude upřesněna) a další případné náklady spojené s organizačním zajištěním akce, které budou budou zpětně vyúčtovány. Neuvěřitelné....

Vio
19. 10. 2001
Dát tip
Jelikož přesnou částku dosud nevím, nemohu ji uvést. Nikde není ovšem řečeno, že sdružení proplatí všechny náklady, pokud vůbec nějaké proplatí. Vše bude projednáno a proběhne schvalovací řízení. Akce se teprve rozbíhá. O co vám jde? O to, aby se každý vykašlal na organizování něčeho podobného?

Lyryk
19. 10. 2001
Dát tip
Vtip je v tom, že i kdyby to uvěřitelné bylo, nebude se tomu věřit. O částce rozhoduje Správní rada sdružení, ani _JiKo_, ani Print. Nenacházím nikde v zákoně oporu pro to, abyste diktovali sdružení zvenčí, jak má fungovat, jak má kterou otázku projednávat. Nejste konstruktivní opozice. :-)))

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Když nemůžeš uvést částku, nemůžeš žádat o projednání příspěvku (s tím, že bude později upřesněna). To si rovnou natiskni a schval nějaký bianco šek a odpusť si tuhle komedii. Akci přeji zdar!:-)

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Lyryk: V tom případě, když je tohle téma tak konspirativní, tak s tím nechoďte na Písmáka, ale založte si nějakou odbočku z něho, kde tyhle věci budete řešit vy sami a bez účasti veřejnosti a nečlenů Sdružení. Pokud to ovšem zveřejňujete zde, nevidím důvod, aby se k tomu každý, byť laicky nemohl vyjádřil. Nebo si schvalte do stanov, že Print a jiní se ke sdružení nesmějí vyjadřovat.-) Zdá se ti to už dost konstruktivní?

Helča
19. 10. 2001
Dát tip
Nemám nic proti tomu, aby se na akci použily fin. prostředky sdružení (v přimě řené míře, ale v tom věřím správní radě, kterou jsem spoluzvolila). Pokud bude potřeba pomoci, tak pokud budu tady v Praze, co platná, pomůžu ráda (dejte vědět do zpráv).

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Helčo, nic ve zlým, ale takových důvěryhodných lidí, co si zvolili v dobré představenstvo třeba v kampeličkách bylo... A právě o to jde, aby ti, co zde do orgánů ve Sdružení zvoleni byli - nebyli dnes ani nikdy jindy vystaveni stínu pochybnosti o tom, že udělali něco, co se prostě nedělá... To není o nedůvěře z mý strany, ale o naopak o budování důvěry. A to taky něco stojí.

Lyryk
19. 10. 2001
Dát tip
Ano, Printe, my jsme byli nyní nuceni to zde zveřejnit, protože nám nejsou vaše pomluvy ukradené (můj názor ovšem je, že by měly být), papouch v této chvíli není k dispozici, tudíž bez něj lze těžko upřesňovat nějakou částku. Již v prologu jasně Vio uvádí, že zveřejňuje aktivitu "Zatím touto cestou" a v textu pak, že "částka bude později upřesněna", i laik by si mohl příspěvek dobře přečíst, nemyslíš? Samozřejmě se vyjadřuj dál, proti tomu já nikdy hlasovat nebudu :-)

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Tak to jsi mě potěšil!:-))) Nevím sice o jakých "pomluvách" píšeš, ale chápu, že je jednodušší jakoukoliv starost o věc, která ti - či vám, nejde pod vousy označit za pomluvu a na tom postavit další výpady. Já se vyjádřil jen k jedné konkrétní formulaci - mohu se mýlit, mohu se plést. Ale podsouvat nějakou nepřejícnou snahu si nenechám, pane předsedo.:-)) Vy naopak byste měl zcela jednoznačně a bez emocí každou, byť zdánlivě nemyslnou pochybnost fakticky vyvrátit a nedívat se na to, kdo vám jí posílá. To by mělo být také náplní vaší funkce. Jinak by to bylo o něčem jiném!:-)

Vio
19. 10. 2001
Dát tip
Printe, zase nepřesně. Předsedou je Olda. Lyryk je "jen" kontrolní orgán. Než něco plácneš, tak se informuj. A pomluvy? Zdá se mi, že je to pomluva, když JiKo řekne, že se za peníze sdružení budeme opíjet. A to si líbit nenechám!

Helča
19. 10. 2001
Dát tip
Printe, ale já vím koho jsem volila!!! Říkáš, sice nic ve zlém, ale přesto mě tvé přirovnání uráží. Srovnávat Kampeličky s tím to sdružením mi přijde opravdu nepatřičné.

Lyryk
19. 10. 2001
Dát tip
"starost o věc" - sdružení a jeho představitelé nejsou od toho, aby vyvracely "každou, byť zdánlivě nemyslnou pochybnost", nikde jsem to nenašel, ani ve stanovách, ani v zákoně. Byl bych raději, kdybys nám Printe raději otevřeně nepřál, nemusel bych ti potom fakta namáhavě podsouvat. A celá výměna názorů by byla jasnější (transparentnější :-).

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Vio - nečteš mé myšlenky, je mi jasné co je!:-) Je předsedou právě "jen" toho kontrolního orgánu, kdyby byl předsedou něčeho jiného tady, tak už bych tu nebyl - k vaší potěše!:-)))) Nevím, za čí peníze jste se ožírali, já tam nebyl, takže si to nech vysvětlit od toho, který to vysvětlit asi může a nepleť tyhle věty pod můj nick, páč za chvíli na mě vystartuje pomatenej Mirosláwek, že já jsem se ochlastal s tebou za písmácký prachy v Ostravě a na Jika nezbylo...:-))) Uznej, to mi není zapotřebí!:-)))

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Lyryk: znovu opakuju, pokud budete chtít veřejně ventilovat to, co jste zřejmě neměli v úmyslu, pak si zařiďte diskuzní klub se vstupními hesly a tam si to mezi sebou vařte. Pokud tyto problémy budete ovšem ventilovat veřejně, pak musíte počítat třeba s Printy, kteří budou jisté věci komentovat - bez nároku na akceptaci a vlastně na cokoliv:-)) Chápu, že by ti bylo příjemnější, abys mě označil za nepřejníka a rozvraceče Sdružení! To věřím!!!:-))) Ale to já nejsem a nebudu! Ale svý si řeknu, dokud to tady budete prezentovat veřejně!:-))) A bez podsouvání a pěkně na rovinu!:-)))

Lyryk
19. 10. 2001
Dát tip
Vyjadřuješ se jako místní četník, kdo kde kdy a jak smí co diskutovat, tobě to říkat nikdo nesmí? Vědomě lžeš, vždyky když se ti to hodí, nyní například tvrdíš, že jsme něco ventilovali veřejně, ventiloval to _JiKo_. Jistě pochopíš, že když budeš věci "komentovat - bez nároku na akceptaci a vlastně na cokoliv" nemůžeš se vlastně účastnit rovnoprávné diskuse, přímo tím říkáš, že k ničemu respekt mít nebudeš. Vyřazuješ se sám, odsouváš věcné otázky, (neumíš diskutovat s nadhledem?), bez zodpovědnosti k vlastním slovům, nezdržuješ se dokazováním, prostě změníš téma a mluvíš o čemkoliv, jen ne o tom podstatném. Zastrašuješ, je v tom fundamentální násilí, většina milých otevřených lidí se ti nedokáže bránit. Nejde o to ti to zakázat, snažím se ti to vysvětlit, protože nevyhnutelně poškozuješ sebe víc, než ty zdrcené. Proč nemůžeš být milý a velkorysý? Nepřítel je jinde a já se tu s nikým nechci trvale terorizovat, představ si, že se třeba potkáme jednou někde v jednom zákopu, nemůžeš to vyloučit, kam namíříš svůj plamenomet?

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Pokud jsem nebyl na tvůj vkus dostatečně milý a velkorysý, tak to bude asi ze zkušeností s "diskuzí" tady s tebou a tvými...no...kamarády. Těžko můžeš očekávat něco jiného. Dokonce i tady. Pokud by ses neštítil, tak si všimni, že jsem se opravdu tady snažil vyjádřit svůj názor věcně a bez zbytečných emocí a taky si můžeš všimnout kde a s kým se to zlomilo. To, že k tobě (a tvým kamarádům) nemám za ta léta důvěru je vcelku pochopitelný, ale nemám pocit, že jsme to vždycky já, kdo přetne jakousi smysluplnou a pomyslnou nit pro relartivně normální koneverzaci. A chápu zase tebe, že ty tohle nevidíš a když mě čteš, už čekáš, čím na tebe vystartuju. Fakt to tak nebylo, ale tohle není o vzájemným přesvědčování. Nevnímám tě jako nepřítele! To, že jsi mi protivný je přece proboha o něčem jiným a snad mě to nezaslepuje (snad!) natolik, abych ti mnohdy nedal za pravdu. To, že občas ujedu, je v souvislosti z naší vzájemnou zkušeností asi normální... A asi to ještě nějakej čas potrvá. Takže ani ty se na mě nedívej a priori jako na zapšklého zloducha, kterej čeká na jedinej tvůj pohyb, aby po tobě vyjel. To je to nejupřímnější, co jsme ti schopen říct. Není to o lásce, o náklonosti, o kamarádství. Je to o respektu, který hodlám v sobě vůči tobě pěstovat. Je to taky ovšem stále o nedůvěře, o pochybnostech vůči tobě, ale pořád je to víc, než lhostejnost... Za ty tvý tři poslední řádky ti děkuju. Za ty předchozí bych tě poslal zase někam, ale... Ale... Print

zolli
19. 10. 2001
Dát tip
Péťo mohu li Vám nějak pomoci, ráda tak učiním. Dej mi vědět.. Bude li definitivní termín skutečně 1.12. URČITĚ přijedu, již jsem si dala požadavek na volno a děti mám také udané :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru