Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prejudice

10. 02. 2010
0
0
579

Zamyšlení jednoho transsexuála...

Každý z nás je jiný. Má jiný pohled na svět, na to, co se děje kolem něj. Na dobro, zlo, každý jinak definuje lásku, nebo věrnost. Pro každého z nás znamená něco jiného slůvko nevěra a každý z nás by si měl být jistý, že ten, co stojí vedle, má jiné cíle, jiné očekávání a jiné názory na svět a na to, co jej utváří.
Jsme individuální, jsme osobnosti a každý z nás je něčím výjimečný, má něco co ostatní nemají. Není to jen ve vzhledu, ale v tom, co je uvnitř.
Chováme se jinak, říkáme odlišné věci a nebo stejné jinými způsoby, jako nás to učí učitelé, když nás skouší a podávají nám stejnou otázku jiným způsobem, aby vyzkoušeli naše myšlení. Naši individualitu.
Avšak čím více jsme individuální a odlišní, tím větší jsou předsudky těch kolem o nás samotných.
Pokud se lišíte jen vzhledem, můžete to napravit svou dobrou stránkou duše, pokud jste zlí a tvář máte vytesanou jako Rafaelovi andělé, i v takovém případě budou předsudky malé. Je tak snadné se přetvařovat, nechat okolí udělat si o vás mylný názor.
Ale v případě, že vás snad přitahuje stejné pohlaví a vy tak vybočujete z řady křesťansky smýšlejících ateistů, nepomůže vám ani dobré srdce, ani andělská tvář. Jste odsouzeni, pohaněni a vyvrženi ze společnosti. A pokud ne, měli jste to štěstí, že máte kolem sebe lidi, kteří vás milují takové, jací doopravdy jste a nepotřebují onu přetvářku na to, aby vás přihnuli mezi sebe zpátky. Chápou vás jako ty správné, individuální osoby.
Pokud však takové lidi neznáte, poznáte peklo. Proč? protože předsudky hýbou naším světem, ničí to nejlepší, co je v nás, vše co nás činí lidskými, svobodnými.
Občas si říkám, jestli by život nebyl bez tohoto všeho lehčí.. žít ve středověku, kdy tyto vztahy byli sice na veřejnosti zrovna nerady viděny, ale v podstatě povoleny. Nebo snad v antickém Římu za dob jeho úpadku, kdy smilnil každý s každým bez rozdílu na pohlaví, nebo u indiánů, kteří v transsexuálech viděli bohy… nelíbil by se vám takový život?
Svět, kde je jedno, jaké jste orientace, kde vás soudí jen podle toho, co jste vykonali co dokážete, co nabídnete těm, které milujete. Nebyl by o mnoho lepší?
Rozhodně.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru