Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bláznivé učení

14. 02. 2010
0
2
708

Sbohem armádo. Vojno, ty zdravotnická ohavo... bude loučení?

 

Pane paciente:

 

Cítíš se krásně: s omytým zadkem; s komunikací z pouček a směrnic; s představou, že to zvládáš sám.
Používáš hrazdičku, malý trouhelníček (ne kosočtvereček, na co myslíš, ty sporosťáku)... Také žebříček, co zavede tě k omytým nohám. Či uzdičku, co zabraňuje přeleženinám. Ach ty aktivisto... dík tomu provázku, zvedáš se a dekubitům dáváš sbohem, jedním zvedem. 

A co ty postranice, co jídelní stolku, co stojánku na knihy? Když sme se potkali, ty držgrešle mi tě neukázali. Tedy já tě neviděla, tys mě viděl.

A co ložní prádlo? Už po tisící, vždy vypnuté, čisté, bez vhkých stop.

A co péče o hygienu?

Pomůžeme mu zapnout košili i kalhoty. Vyčistíme mu ústní dutiny. Pozor postup: ze zadu vpřet, vátu smočit a zpět. Toho v bezvědomí nezalít, aby nechcíp, prevít (zavařil by naší kariéře, cestu k postu, velké sestře). Misky emitní, nazapomenem i s peány... Zakončí to lůj lelení z placenty vyrobený! (Uch, ta hrozná představa, že vegetarián zapřísáhlí, si maže své pery placentou jelení!

Dlouhé vlasy metalistů, na nemocničním lůžku, zaplete se v cop. Hned vypadá, jak nezbedná školanda, to ten pot. A ostříháme nehty. Ne však těm, co s neví si rady s inzůlínem.

A už přichází hodina, která nemocnému připomíná, že nastala chvíle, kdy (snad) někde stud zapomene. Omyje se mu části místně, anebo všecičko hromadně. Buď nastává pomoc při mytí na lůžku… nebo v koupelně či v nafukovací vaně. Použijeme žíňu, jednu, dvě. Obě použijeme rozdílně. Prvá si vezme horní půlku, druhou sjedem od pasu až do prstíku. A nezapomeneme, že jen jedny rukavice použijeme, jedny na každého pacienta. A pak jej dokonce namasírujeme, kam chodit na dovolenou, špitálu řekněme.

A když už hýžďové svaly moc nezadržují, správně to nefunguje,  tak se použije: pojízdný vozík, močové láhve... Podložní mísy, ale hlavně, chápavé hlasy, zbaví zátarasy. Předtím noc a den, skučí do noci, že sekrement nejde ven, ať jdou na chvíli pryč všichni!. Vyhotoveny jsou barevně, pastelově... asi aby pomohli zbavit se ostychavé obraně. 

Po té vytřený NE však vydřený se uloží pohodlně do postele, melindovou mastí  se zmastí, partie zadní, jsme k nim šetrní!

Mé smysly a mysl dostali pořádnou ránu, bude se mi ve snu, objevovat snad jen písmeny: že močové láhve jsou jen pro muže popřípadě pro ženy. Pro ně s upravými hrdly inspirované ženskými zevními genitáliemi.

 

Brrrr... už aby to bylo za mnou. Držte mi palce 25. února !!!


2 názory

:)... v materiálech to podle mě vypadá daleho hůř, než to pak bude. Nebo spíš, pak je to Normální. Skoro na všechno se dá zvyknout. A Děkuju za koment ;) Č. v.

palce držím, snad to nebude tak hrozné, jak tohle, bohatá směska všemožných slov zosobňující paniku, těžko soudit, zda oprávněnou

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru