Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vtip-:)

22. 02. 2010
1
39
2328
Autor
estonia

V lednu v roce 1989 se hlasí Pepíček: "Paní učitelko, mohl bych jít na zá?" Učitelka ho rázně přeruší: "Pepíčku, já nejsem paní, ale soudružka učitelka!"

V lednu v roce 1990 se hlásí Pepíček: "Soudružko učitelko, mohl bych jít na zá?" Učitelka ho rázně přeruší: "Pepíčku, já nejsem soudružka, ale paní učitelka!" 


39 názorů

estonia
05. 04. 2013
Dát tip

Přečti si povídku Milutinovičův další vyřešený případ. Myslím, že se celkem povedla...


Garth
05. 04. 2013
Dát tip

zajímavej postřeh :-)


jH
25. 02. 2010
Dát tip
joooo, slavný domin.gův klub, tak před dvěma rokama v něm byl každej, podával sem si několikrát přihlášku avšak nebylo mi odpovězeno, asi nejsem hoden či co :)

jH
24. 02. 2010
Dát tip
rád bych si podal přihlášku do tý černý listiny, klidně si i připlatim !!!!666!!!!

tangens: ona je tu nějaká oficiální černá listina? :o)

Metta
23. 02. 2010
Dát tip
a-n: největší psycho je stát na těch plátech mezi vagóny, dyš se oboje dveře zaseknou

Ucho...: dírou v záchodě jsou vidět nejspíš je pražce...:o) větší romantika je dívat se z dveří posledního vagonu...

papouch
23. 02. 2010
Dát tip
opakuji: Proč cpeš takovou hovadinu do Arény??!?

ok. Ale to je taky dané do neobvyklých souvislostí, jinak by to nevyniklo :o)

estonia
23. 02. 2010
Dát tip
pro Aleše: Cílem vtipu většinou bývá směšnou formou poukázat na určitou skutečnost. Například vtip o Slovákovi, Maďarovi a Černochovi, kteří příjdou do porodnice. Lékař jim oznamuje:"Bohužel došlo k záměně novorozenců, takže..." V tom Slovák čapne černé mimčo za nohu, začne utíkat a křičí: "Nechci rizikovat Maďara!!!" Tenhle vtip zesměšňuje Maďary či Slováky. Záleží, jak se to veme. Bud, že Slováci jsou takoví xenofóbové, že nesnesou Maďary, a nebo, že jsou Maďaři tak špatní, že je Slováci nesnesou. Zdá se ti tenhle vtip vtipnej? Mně hodně. Každopádně to ukazuje, jaké jsou maďarsko/slovenské vztahy...

jH
23. 02. 2010
Dát tip
a jistě se za tento vtip dočkáš fanfár, uznání a glorifikace máš pravdu, pokud by ten vtip byl třeba o Rusácích, tak se určitě zasmějem, ty teď všichni totiž nemáme rádi :D

cílem vtipu není něco zesměšnit. Spíš dát věci do neobvyklých souvislostí... A to, že jsi cizinec, nehraje roli.

estonia
23. 02. 2010
Dát tip
to all: Jsem ten Estonia a ne ta Estonia, ale to nikdo nemůže vědět. Já samozřejmě vím, že ten vtip každý pochopil. Možná, že ten vtip bude dávat větší smysl, když napíšu, že jsem cizinec... Myslím si, že ten vtip je slušnej. Možná, kdybych zesměšňoval jinej národ, tak má větší úspěch. Možná, že ne. Proto jsem ho sem dal. Nejen, abych zesměšnil Čechy, ale taky mě zajímalo, zda je to dobrý!

Petrusha
23. 02. 2010
Dát tip
po čím ďalaj tým dlhšom piplaní sa v tom je to čím ďalej tým menej vtipné ... veď sme zažili oslovovanie pani, i súdružka a čo? Inak ten fúzatý vtip o neriskovaní maďara u nás žere akorát Slota a SNS ...

Norsko 1
22. 02. 2010
Dát tip
Blbější vtip jsem dlouho neslyšel. Jakobych já sám zapomněl na pointu

jH
22. 02. 2010
Dát tip
ale tak budete se divit - já to četl a myslím, že nepotřebuju další vysvětlivky k textu, chápu, že to asi přijde autorce jako něco komického, já na tom ale naprosto nic komického nenacházím a asi vytrvám za svým tvrzením - je to k pláči = je to smutné; abyste si snad nemysleli, že sem se tu snažil autorku textu urážet

papouch
22. 02. 2010
Dát tip
božebožebóóže... A úplně nejubožejší je, když autor pitomého "vtipu" se ho snaží vysvětlit a samo vysvětlení je 5x delší, než sám vtip.. A přitom mu nedojde, že všichni kolem ho pochopili, jen si z autora utahují... To je jedno. Ale - proč cpeš takovou hovadinu do Arény??!?

Nérea
22. 02. 2010
Dát tip
Stále to není vtipné, to je spíš smutná realita.

estonia
22. 02. 2010
Dát tip
to all: Vtip je v tom, že nějaká úča 20 30 let trvala na nějakém oslovení a učila podle určitých osnov. Pak přišel zlom a bez sebemenšího problému se podřídila novým pravidlům. Ze soudružky se stala paní. A rok 1989 vykreslil celou českou společnost. Kdy Kája Gott v roce 1989 zpíval hymnu a oslavoval příchod demokracie, ačkoliv celou dobu spolupracoval s kom. režimem. Většina lidí změnila kabáty.. Z bojovníka proti imperialismu F. Catra se stal poslední kom. diktátor. Většina novinářu zůstala v televizi/novinách, jen začali psát jinak. Přelom 1989/1990 byl hodně zajimavý!! Dala by se napsat kniha!!

jH
22. 02. 2010
Dát tip
haha, smál sem se asi pět minut a to neskonalé šílenosti autorky - 1. co je na tom vtipnýho, 2. co chceš k tomu za kritiku /proč to proboha je v aréně/ není tam žádná překvapivá pointa potřebná ke stavbě vtipu, neni to vtipný, úsměvný ani veselý, je to spíš k pláči

papouch
22. 02. 2010
Dát tip
a co je na tom směšného? A proč proboha chceš na tohle hlubší kritiku????

jo, je to komplikovaný. před koncem komunismu se říkalo: jaký je rozdíl mezi československou korunou a americkým dolarem? ....asi jeden dolar.

estonia
22. 02. 2010
Dát tip
Aleši, asi je to moc komplikovaný...

estonia
22. 02. 2010
Dát tip
Ale smysl vtipu chápeš? Musí to být vtipný. Trošku podobný je vtip o Slovákovi, Maďarovi a Černochovi, kteří příjdou do porodnice. Lékař jim oznamuje:"Bohužel došlo k záměně novorozenců, takže..." V tom Slovák čapne černé mimčo za nohu, začne utíkat a křičí: "Nechci rizikovat Maďara!!!" Tomu se musí zasmát i Slováci a Maďaři.

právě že jsem se už zamyslel...:o) ale dám se poddat...

Petrusha
22. 02. 2010
Dát tip
no ja sa zvyknem u vtipu i zasmiať ... tu to nejak nezafungovalo no :))))

estonia
22. 02. 2010
Dát tip
Vtip se snad celkem lehce dá pochopit, i když se to Alešovi nepovedlo-:))) Aleši, zkus se nad tím zamyslet!!!

vtip je v tom, že i v roce 89, i v roce 90 (dokonce i v roce 96) seděl Pepíček v první třídě...

Petrusha
22. 02. 2010
Dát tip
no a teraz ten vtip, prosím prosím :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru