Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Predikcia postupu

26. 02. 2010
7
8
1437

Toto nie je Obsidián, ale ja...


Z okien panelákov ťa zasypávajú spomienky.
Skostnatený sneh prerezal podrážky
a necháva sa ponúknuť tvojim hladom.
Neodstrčíš ho!
Hlušina prehluší uhlie.
Nepraská oheň,
ale sval.



8 názorů

swenn
10. 03. 2010
Dát tip
mně to přišlo,jako bys psal o dvou rozdílních vztazích,nevím..tak nejak

Prolog je odkaz na môj predchádzajúci text Obsidián, je písaný v inom štýle, ako píšem obvykle... Dík za tip.

swenn
27. 02. 2010
Dát tip
tak tahle se mi líbi víc,jenom nerozumím prologu...v Obsidiánu jsi to nebyl ty? moc hezký.tip

To a2a2a: Dík za komentár a má tam predsa len byť hladu, ale mohlo by to fungovať aj s hračkou /c/hladu, ale to by som opäť bol tam, kde "hlušina prehluší" :)

klobúk
26. 02. 2010
Dát tip
ja ti neviem Riso, "hlusina prehlusi" redundantne a skostnateny sneh je dost vykonstruovany, dost neprirodzene mi to cele pride.. Prvy a treti vers vo mne nieco vyvolal.

a2a2a
26. 02. 2010
Dát tip
Dotaz, nemá tam být namísto ...hladom... chladom? Jinak se mi tento text líbí o dost méně než ty tři další, které jsem hodnotil. Jednak nejsem nadšen slovní hrátkou ...hlušina prehluší... třebaže to na první pohled má vtip, ale já to u dobrého autora vnímám jako laciný důraz zaostávající za myšlenkou, jakoby chtěl znásobit kontrast namísto toho, aby ho nechal vplynout samotnému, poněkud také úvodní verš subjektivně cítím jako nespravedlivý, ale opravdu jde o hodně osobní vnímání. Když někdo použije obraz ...panelák... je v tom něco devastujícího, ačkoliv i panelák znamená domov a tento pocit je niternější než obecně vnucované podvědomí, že jde o cosi odcizujícího či podobně.

Ako si to krásne dešifroval :)

Prosecký
26. 02. 2010
Dát tip
Před joggingem je nezbytné se rozcvičit a nepodcenit pitný režim. Nedostatek tekutin způsobuje takovéto halucinační stavy. A prasklý sval - to je jasné.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru