Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slepyce a Opyce

09. 03. 2010
0
1
532
Autor
idouch

Slepyce je Opycí v pondělí a naopak Opyce Slepycí ve čtvrtek. Stane se to kouzelným zaříkadlem, jež při rituálu prozpěvují.Spočívá v tom že sedí, pokyvují hlavami do rytmu a pějí : Slepycé Opycé

Slepycé Opycé

Stane-li se Opyce Slepycí, snaží se svým přátelům (hejnu) vybrat blechy.Nemá ale jiný nástroj nežli svůj zobec. Zobe tedy zobcem do ostatních příslušnic svého rodu, ale přitom je do krve pozobe. Nevloží-li se do toho kohout Slepyce obvykle vyklove spolužačkám nejprve oči – později však srdce a pobrukuje si : co je to za divnou blechu, vypadá jak prdel paviána“

Stane-li se toto, přichází na řadu farrman se svou věrnou brokometkou a Slepyci zobec ustřelí. To se stává ale až na sklonku čtvrtku. Tehdy se Slepyce  převtělí zase zpět do Opyce. A Farman zobec brzy přilepí.

Při ranních hodinách pondělku stává se Slepyce Opycí. Zkoumá ostatní opice a šlukuje svůj první banánový likér. Brzy se poblije, jelikož má žaludek Slepyce, nikoliv Opyce. Jediný tento orgán se nepřevtěluje. Začne tedy zobat, přičemž zuřivě naráží obličejem na zem a brzy nato jí vypadají všechny řezáky a pravítka z jeskyně a Opyce se stává bezzubou. Největší tragédie však nastává, když chce Opyce porodit vejce, ale místo něj snese další opici. Opyce to nechápe  a usedne na podivný vaječník. To se mláděti nelíbí a kousne ji doprdele. Opyce nadskočí a v domnění , že umí létat skočí....a rozprskne se na dlaždicích.To už je ale práce pro Mr. Propera. Nechápu co na tom Slepyci a Opyci baví. Radši zůstaňme sami sebou.


1 názor

Glomma
10. 03. 2010
Dát tip
ha ha ha , to je fakt ftipný

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru