Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka na bolavé Bříško*

31. 03. 2010
2
3
442
Autor
Miška

Starý Žabák slupnul Mušku. Letěla si tak kolem v parném létě a chtěla se ochladit u vody. Ale pánem této kaluže byl veliký Žabák. Vyplázl jazýček a lepidýlko, které na něm má, si přilepilo Mušku a sssslup už ju měl v Bříšku.

Táááák celý spokojený, kvak, kvak, s dobré večeře, si zakváknul a vnořil se zpět do kaluže ...jen očíčka jak periskopy mu vyčnívaly(i).

Ale Muška se jen tak nedala a začala mu bzučet v Bříšku a lítala mu sem a tam až to Žabáka lechtalo ...ale i bolelo. Muška bzzzz vrzzzz v Bříšku, tak dlouho až to Žabáka prostě položilo na záda.

Bříško měl nafouklé jak balónek s pouti a plaval po vodě jak ztracený tenisák co padl do kaluže. Bolestí bušil blankotlapkama do Bříška jak na buben ...a tak vlastně nechtěně svolal tři Žáby rádkyně.

První zelená Rosnička malinká říká: “kuňk ...kuňk, hlaď si Bříško, máš v ručičce plamínek zelený a léčivý. Kruž ručičkou na Bříšku a plamínek uvnitř Bříška vše špatné spálí”.

Druhá ...hnědá Skokanka říká: “dej si trochu hnědé kávy pana Turka. Ta ti pročistí střívka”.

A ta třetí ...Ropuška Maruška neříkala nic a rovnou skočila na Žabákovo Bříško všemi čtyřmi.

A co se neeeestalo – stalóóó ...prrrrrddd hihihi ...až bublinky zabublinkovali celou kaluž a s prdélky Žabáka vyletěla Muška a bzzzz zmateně narazila tu do Skokanky ...tu do Rosničky a od Ropušky Marušky se odrazila naposled a odletěla proti zapadajícímu Sluníčku otravovat zase nějaké jiné Bříško hihihi.

Milé Děti ...s toho plyne ponaučení ...nejezte Mouchy hihi. Já vím že je nejíte, ale kdyby Vás někdy bolelo Bříško tak si vzpomeňte na tři Žabky rádkyně a jejich rady. Na Bříško si nenechejte nikoho skákat!!! ...ale udělejte pár dřepů a Žabích skoků a možná se ozve ono prrrrr…dddd a bude po bolesti.


3 názory

Lakrov
18. 04. 2010
Dát tip
V psané podobě se zdá, že text hýří zdrobnělinami, ale vyprávět (dětem) by se to takhle -- myslím, že i s tím dlouhým prrr a slovem prdélka -- dalo :-)

martinez
31. 03. 2010
Dát tip
až na ty chyby a barvu zase - milá pohádka :o)

baaba
31. 03. 2010
Dát tip
:o))))))))))))))))))) pohádka móóóc poučná bublinky zabublinkovaly!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru