Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Interview - I

29. 03. 2010
0
2
399
Autor
tomass

 

Scéna z filmu, zřejmě se jedná o závěr nějakého dokumentu:

 

Obraz: Starší muž kráčí na vrchol kopce po prašné polní cestě. Je oblečen do církevního úboru vysokého hodnostáře, není však jasné o jakou církev se konkrétně jedná. Přestože jej cesta znavuje, dál odhodlaně stoupá na vrchol, nemá však již dostatek dechu k tomu, aby  zároveň vedl rozhovor. Pokračuje proto mlčky.

 

Obraz: Konečně spolu s reportérem dorazí na vrchol kopce. Tam je z druhé strany útes, na jehož okraji se oba zastaví. Starší muž si oddechne a pak zvedne ruku a ukazuje směrem do dálky.

 

Zvuk (Starší muž): "A támhle vzadu, jestli vidíte ten statek" - pomlka - "tak tam se celá ta příhoda stala." - dlouhá pomlka - "Od té doby jsme si moc nerozuměli a naše spory pak vyvrcholili jeho sebevraždou."

 

Zvuk (Redaktor): "Děkuji za rozhovor" - obrátí se na kameru a s prkeným úsměvem reportéra pronese: "Tak to byl rozhovor s vrchním synodálem letošní biskupské konference."

 

Běží titulky.


2 názory

avox
09. 04. 2010
Dát tip
Asi by to mělo začínat, "dva muži kráčejí..." a mezi námi, "spory pak vyvrcholilY..." bych napsala

Prosecký
30. 03. 2010
Dát tip
Možná by ději prospělo, kdyby se na okraji toho útesu vůbec nezastavili.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru