Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V okně

09. 04. 2010
3
24
1787
Autor
Lampička

 

Zrozen ze světlého krepdešínu

usmívá se tupě na okenní rám

na výhled skýtající

tišící bolest

na výhled plný sněhu, a zmrzlých zubů z ledu

 

protože jaro odhalí zkamenělé duše

a pokrývka nebude stačit pro všechny

dívá se kolem

a suše se otáčí

panáček ze zmrzlého šustí


24 názorů

Lampička
11. 04. 2010
Dát tip
děkuji všem za věnovaný čas a kritiky :-)

Romarin
10. 04. 2010
Dát tip
Hmmm... T!

Romarin
10. 04. 2010
Dát tip
Hmmm... T!

konias
09. 04. 2010
Dát tip
...na druhé přečtení se mi to docela zalíbilo...atmosféru tomu nelze upřít...(je teda pravda, že nad konkrétnějším sdělením jsem nijak zvlášť nepřemýšlel - a snad to ani není nutné)...

martinez
09. 04. 2010
Dát tip
aj já se ti Lampičko omlouvám, že ti to tu Venango tak zaplevelil - někeří čtenáři sou děsně ukecaní - nechápu je absolutně... :oD tak už budu hodná teda a s omluvou mizím :o)

ach... těžký to úděl - ano, su ONA... nevím přesně kerá ona, ale nejsu koník tatínek :o)

heh, tak eště vám budu pro legraci, jo?! to není moje první kritika!!! :oD

Venango - dobrá, odpouštím ti... :o)

já su kobylka!!! :o) ale těhotnýho koníka sem měla někde na stránce svojí, esi zas neuplaval, pacholek... :o)

Lampička
09. 04. 2010
Dát tip
mořský koníku, jenom se neboj, zas tak lehce se nedám. Jsem jako politik, něco naznačím, přislíbím, ale stejně z toho budu profitovat jenom já. Začínám vážně přemýšlet nad těmi tečkami, je to asi jediné k čemu bych byla svolná. Ostatně, když jsme u toho, nemyslím si, že by člověk měl přepisovat svoje staré práce. Chci se z dobré kritiky jenom poučit a příště psát lépe. P.S.: Ty jsi sameček? Víš o tom, že budeš rodit? (jestli už to tedy nemáš za sebou...)

měň to až si budeš TY jistá že to TOBĚ sedí líp.. jinak na čtenáře kašli... každej by totiž měl jiný výhrady a nakonec bys z toho měla jinou básničku :o) já tři tečky miluju a sou děsně bezva - nebo aspoň mezery, výrazný - na písmáku se dá s textem udělat dost, graficky :o) Venango, tož člověk, teda koník tě chce podpořit názorem a ty ho smeteš! no toto... :o) a co se zdá někdy jako básnická licence može být obyčejnej překlep nebo nedoklep často.. nebo chyba - za optání člověk ani koník nic nedaj :o)

Lampička
09. 04. 2010
Dát tip
Venango: autorka ;-)

Lampička
09. 04. 2010
Dát tip
pokusím se to vysvětlit. Nerada používám tři tečky, ale za slovo "skýtající" příp. ještě před slovo "tišící" by se hodily. Je to, jako bych se v tom zasekla a najednou se rozhodla říct vlastně něco jiného. Vyhlédnu z toho okna, vidím něco, co mně donutí změnit názor. Jestli to ovšem nesedí, asi to změním. Díky za rady :-)

pardon, špatný avízko, nemělo být pro Jachulu ale pro Venanga - tak znovu :o)

myslím že to není jen tvůj problém - taky mi to nesedí - tam by to podle mne chtělo překopnout trošku - třeba jen "na výhled (z něj) tišící..." :o)

Jachula
09. 04. 2010
Dát tip
Ledově krásné, jak perla rosy vrostlá do masivu lední stráně.*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru