Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ráno

15. 04. 2010
1
5
448
Autor
Sejn

Prolog k chronologicky následující básni.

Promnul jsem si oči

a zavadil jsem o bolest - rána mívají dohru noci,

pod víčky schované hvězdné nebe,

dosud jsem nevyšel ze snu,

lekám se postele peřin i pohledu z okna,

radost je pomíjivá,

tak dalece jako je pomíjivá doba.


5 názorů

Perla Sch.
16. 04. 2010
Dát tip
Rána jsou nejkrásnější ráno. Mně se to líbí, Sejne!

Petrusha
16. 04. 2010
Dát tip
nevyvraciam to! len sa nsažím autora jako hned druhá v rade nezválcovať nooo ... poslala som ti omylom avízo? ak hej, tak to bolo omylom :)))) fakt :)

Whitesnake
16. 04. 2010
Dát tip
Petrushko, je jasné, že "vymyslieť v poézii niečo nové" je dnes sisyfóza. Šlo mi jen to, že se to dá, ,alespoň na ploše miniaturky, protože zahltit pět šest veršíků jedním klišé na druhém, to je už opravdu umění, anebo naivita nejhrubšího zrna.

Petrusha
16. 04. 2010
Dát tip
ono ja zas uznám, že vymyslieť v poézii niečo nové už proste nejde, slovná zásoba je tiež len slovná zásoba, ale nečuduj sa neprívetivým reakciám, táto báseň, resp tento "zhluk" slov sa tu opakuje dookola minimálne 20 x denne v opakujúcich sa variáciách, a proste to nebaví ...

Whitesnake
16. 04. 2010
Dát tip
klišoidní sny, sny, sny, pořád dokola. Opravdu nejde napsat miniatury bez využití těchto zprofanovaných a věčně omílaných očí, nocí, snů, nolestí, peřin, oken. Asi jsem v pitomém rozpoložení, ale co veršík to nepůvodnost. Ach jo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru