Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Další osamělé ráno

17. 04. 2010
3
9
832
Autor
Tereza.n

Infolinka pro každého zdarma
zavolejte
a nechte si pomoct
záruka, že pomůžeme žádná

Spas mě, bože, jaks to dělal jiným
každýmu
kdo nepřestal a hledal
jenom vínem můžu se stát vinným

Na prstech teď počítám, co zbylo:
cigarety
rodný číslo a krabice džusu
a zastávka, kde se nekouřilo


9 názorů

POvedlo. Tip*

Tereza.n
17. 04. 2010
Dát tip
Ale jo. Vlastně je tohle vysvětlování docela zbytečné. Možná, že ho tam někdo vidí, jiný ne. Uznávám, že ten verš s vínem už je stará věc, ale já to už psala s tím, že je to stará věc, ale přesto jsem si to pro celek nemohla odpustit. Další věci nemá cenu obhajovat, někomu se to moc líbilo, někomu se to zase nelíbilo. A s tím jsem obecně docela spokojená, i když to může být pořád lepší, to jo.

Tereza.n
17. 04. 2010
Dát tip
Pro mě je zajímavý pocit osamělosti ve velkém městě natolik, že ho zkouším zpracovávat. Motiv opilství tam může a nemusí hrát roli, také proto je jen naznačený.

Tereza.n
17. 04. 2010
Dát tip
Já myslela, že u básně stačí popsat pocit. Nejen u básně. Smysl - jak mu rozumím já - není pravidlem. Podle mě. A když smysl, tak ať ho vidí každý sám a svůj. Jinak by nemuselo mít smysl vůbec nic.

Tereza.n
17. 04. 2010
Dát tip
Jenže to víno hraje hlavní roli v příběhu. Další osamělé ráno znamená ráno po velkém opíjení se, zbyly cigarety a krabice džusu. Zastávka, kde se nekouřilo zdůrazňuje pocit člověka, který si připadá, že nezapadá, že je nežádoucí (možná jen pocit, který souvisí s kocovinou, možná ne).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru