Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vypomínky na déšť

29. 10. 2001
2
0
909

potichu sedím před domem

v mlhavém ráně já

a kapky deště

 

sleduji branku kterou odcházíš

tvých vlasů ptám se

zda přijdeš ještě

 

zda listí topolů
zdobící uplakané ulice
mrazivý vítr neodvane

 

za chvíli je tu paní mlčenlivá
aby mi řekla jak moc potřebuji
smích mojí milované


Já bych to nechal jak to je, myslím, že autor měl dobrý důvod proč to napsal takhle.

clovrdik
07. 11. 2001
Dát tip
Hanku, navíc - když si přečteš moji kritiku, tak si všimni, že jsem tam nenapsal jenom to, co považuju za nezdařené, ale i to, co se mi naopak v básni líbilo. Pokud chceš jenom chválu, tak zaškrtni, že nechceš vážnou kritiku a nebo do prologu napiš, že nechceš nic zápornýho. Pak bych tvoje přání respektoval a nic bych sem nepsal. K ostatnímu se vyjadřovat nebudu, předpokládám, že při psaní o divným serveru, zvučnějším jménu a idiotském chatu, tebou vláčely emoce z nepochvaly té básně.

oukej, priznavam, ze to zavani trosicku klise, ale proto je posledni strofa uvedena takovym versem, jakym je uvedena! pani mlcenliva te nechava chladnym, ale na smich moji milovane se chytas, jak vosa na med. prosim, neber moje resume tvych kritik prilis vazne, ale jen ti chci rict, ze v basnich se nema hledat jen to spatne. mozna, kdybych mel na tomhle divnym serveru trochu zvucnejsi jmeno a obcas se objevoval na tom idiotskem chatu, lide by nehledali jen chyby. proc se vsichni chytaji kritik uz uznavanych "autoru"? sorry, ale to nemohu nazvat jinak, nez drobna vyjadrovaci disproporce. mimochodem, slovo buzergrupa je uzasne, navrhuji ho pro bezne kazdodenni pouzivani. ach jo :-(

clovrdik
06. 11. 2001
Dát tip
Hanku, nevím, co se rozčiluješ - ostatně, ty sám si zaškrtnul to, že stojíš o hlubší kritiku a tak se ti jí dostalo. Nic víc, nic míň.

clovrdik
29. 10. 2001
Dát tip
škoda poslední sloky, ta vybočuje rytmicky a vysloveně z ní čiší, že je dost odfláknutá ... potřebuju smích mojí milované ... uff ! To je jak z lacinýho textu nějaký chlapecký buzergrupy. Fakt je to ale škoda, protože první tři sloky ( hlavně teda první dvě ) se mi svým zpracováním, svojí formou, líběj; zněj tak nějak libozvučně, i na čtení je to příjemný. Ale ta poslední sloka ... ach jo :-(

Bhati
29. 10. 2001
Dát tip
Jak řekl č. - příjemný čtení...

Naso
29. 10. 2001
Dát tip
Tá ďalšia báseň - o podzime - je oveľa oveľa presvedčivejšia!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru