Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

4.

19. 04. 2010
0
3
321
Autor
Vemeno

Parfém

          Netřeba

psát své myšlenky

rozjíždět manipulační hru na ostatní jedince

   pak bráníš onomu poznání

         Sebe

         Netřeba

stačí naleznout se v svém

         Ano

čistě v svém

   tam venku

   to říkaj vždycky

         Parfém


3 názory

líbí se mi, že ta sbírka tvoří skutečně celek. od původního konstatování neschopnosti erotické verbalizace přechází se ve druhé básni k introspekci, čtení ve vlastním nitru, které jediné může vyvést hledajícího na cestu a dále od tápání. ze sporu mezi andělem a démonem vyplyne v textu 3. oslava prázdna, jakožto výsledku střetnutí dvou pólů duality, jakožto toho, co jesta za dualitou. a z filosofických výšin zpět k "prostému" problému verbalizace, vyjádřitelnosti, k otázce hodnoty samotných slov: "prázdno v slovech jako nikde".

parfém jsou ony myšlenky, o jejichž možnosti verbalizace a smysluplnosti téhož (i s odkazem na první báseň) pochybuješ? polemizuješ tady s významem tvorby, nebo dokonce jakéhokoli způsobu sebevyřčení? kdo jsou ti tam venku? líbí se mi hra se stavbou rýmů a významovými přesahy - "Ano" - jako by přitakávalo na obě strany.

sepiolite
18. 06. 2010
Dát tip
nějakou...jazykovou spisovnost mi zazdilo "říkaj" jako celek to asi není špatné, nicméně bych to nějak doodsadila, takhle se to čte šííleně nahňahňaně, což je na škodu a přijde mi to lehce..ehm šroubované

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru