Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

D5510

05. 05. 2010
5
10
756
Autor
Tereza.n

a co ten kočárek

je plný či prázdný

ponechán osudu

 

svým egem

jako stigma

udělám si díru do punčochy

výpary whiskey a parfému

teď voní moje vlasy

houslemi

vrcholy jejich tónů

 

čtouc Bondyho v dešti

hladová, naštvaná

dneškem už dospělá

po malé oslavě

bez tužky po ruce

a výhledu na řeku

před starou knihovnou

 

co zmůžu s očima

zelené, podotýkám

okouzlí každého - mrtvého víc než tebe


10 názorů

Jo, opět povedené dílko. Je to pěkně napsáno. Navíc Bondy je i můj vzor. Tip*

Tereza.n
09. 05. 2010
Dát tip
irem: Děkuju. Pokud je vidět vývoj, pak si nebudu sypat popel na hlavu :) Přechodníky jsou holt ženský, kterým nelze věřit.

Tereza.n
09. 05. 2010
Dát tip
Ach. Iggy, ten je věčný. Díky. Přechodníkem jsem si nebyla jistá už při psaní, ale nechala jsem ho tam, protože mi nešlo to smazat, prostě to nešlo, mělo to tak být. A poslední řádek má být spíš vzlykem zamilovaného, který se domnívá, že uspěje spíš u mrtvých než u toho "svého".

enthroper
06. 05. 2010
Dát tip
přechodník jak pěst na oko

irem
06. 05. 2010
Dát tip
Tvar přechodníku se mi zdá dobrý, ale jeho použití v tomto typu textu je trochu diskutabilní. Mám pocit trochu rušivého a necitlivého zasazení v dílku, které jinak vyznívá výrazně současně. Text jako celek na mě nepůsobí příliš plynule, místy jakoby těžkopádně škobrtal, místy mám pocit mírné přehlcenosti. I já ale ve zde i jinde publikované tvorbě zaznamenávám zajímavé posuny a vývoj.

jH
05. 05. 2010
Dát tip
tip ze známosti né, teď vážně; báseň mě baví, asi proto, že sem četl všechny tvoje místní věci a vysleduji v ní tak jistou změnu v poetice, větší zastřenost a důraz na metaforičnost /vlivem Egona?/ nejsem si jist přechodníkem, myslím, že by tam mělo být čtouce a poslední strofa - pokud okouzlí každého, tak asi - okouzlí každého - MRTVÉ víc než tebe, protože okouzluje každého, tedy aspoň se domnívám... http://www.youtube.com/watch?v=Wko_IweA6R0 pic

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru