Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šíleně nudná princezna

07. 11. 2001
6
0
1636
Autor
KennyG

Šíleně nudná princezna je posledni z povidek ze sbirky povidek a basnicek, ktera nikde nevysla pod nazvem Povidky z jedne na psy aneb Postupna degradace literarniho dila v nesmyslny blabol .......no vidite ... mysleli jste si to spravne

Šíleně nudná princezna

V jedné zemi, která se každé ráno halila do bohaté, vlahé, jako mléko bílé mlhy, z níž se ozývalo jen štěbetání ptáčků růžových, žlutých a vůbec všech barev, na které si vzpomenete, skřivani, kolibříci, sýkorky, vrabci, sojky, ledňáčci, chocholouši, vrány, pěnkavy, a z které občas vylétl motýl, či vyšla štíhlá, něžně lísková srnka s jiskrnýma očima, kde každé odpoledne bývalo teplo akorát tak na koupání v křišťálově čistých jezerech na severovýchod od královského zámku s červenými střechami a jásavě žlutými prapory, v nichž žily ryby dravé i mírumilovné, kapři, tloušti, štiky, okouni, jeseteři, sumci, úhoři i maličkaté stříbřité mřenky, a jejichž voda příjemně chladila, ale zase ne takové vedro, aby se nedalo pracovat na poli či v sadu nebo v zahradách, v kovárnách, mlýnech u prudkých říček spadajících jako blyštivé stuhy z hor na severu, říček, v nichž žily ryby mírumilovné i dravé, tloušti, kapři, okouni, štiky, sumci, jeseteři, maličkaté stříbrné mřenky i dlouzí úhoři, v hrnčířských, barvířských, soukenických, sklářských, tesařských i krajkářských dílnách a v které se každý večer rozzářily nádherně chladné oči hvězd a souhvězdí, kde stříbřitý měsíc pokryl lehoučkým závojem každičký cár mlhy, každého ptáčka, ať už byl růžový, žlutý, modrý, fialový, hnědý, okrový, červený, puntíkatý, čtverečkovaný a ať už to byl skřivan, kolibřík,, sýkora, vrabec, sojka, ledňáček , chocholouš, vrána, pěnkava, havran, každého motýla i něžně lískovou srnečku srnečku s jejíma jiskrnýma očima, křišťálově čistá jezera, královský zámek, jeho červené střechy a jásavě žluté prapory, pole, sady, zahrady, kovárny, mlýny, blyštivé stuhy říček, hrnčířské, barvířské, soukenické, sklářské, tesařské i krajkářské dílny, žila jedna šíleně nudná princezna.

25.5.2000


Nazuna
13. 07. 2004
Dát tip
po Čapkovsku? :)

Gurroa
18. 04. 2002
Dát tip
joj

zoo
09. 11. 2001
Dát tip
:-))))))))))))))))

Yeziiinka
09. 11. 2001
Dát tip
Hahahahaha!!!!! :)))))))))))))))))))) Kenny Ty jsi zvíře! *

Nuitík
09. 11. 2001
Dát tip
Téééééééda, to bylo pěknééé, já pořád čekala, odkud na mne vybafne ta nudná princezna :o))) Je to moc hezké :o) tip, ju?

Vojtek
08. 11. 2001
Dát tip
ééééjjjj *****!!!!!

lubi
08. 11. 2001
Dát tip
tá nuda má fakt peknú iskru... *

PiR
07. 11. 2001
Dát tip
Tak i k teto povidacce jsem se vratil... ;) a tak musim rict ze jsem vedel co od toho mohu cekat... on to i ten nazev vystihuje... no proste NUDA.. a tak dokonale vystizena pismenkama a slovama... ze proste... *

ruby
07. 11. 2001
Dát tip
ojojoj kdybych nepsala pohadku, reknu ze je to nuda, takhle se mi libi tva jiskrna prirovnani, romanticky cit a tak....ach jo, mam to tezky:-)))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru