Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Matoušova báseň

27. 05. 2010
8
15
1794

chtěl bych potkat všechny tvé stíny

a ústy hledat výhybku

do propadliště pelyňku a kopřiv

 

od brady k čelu hlásám všechny tvé podoby

zvěstuji evangelium elektřiny

podle guláše

 

už nikomu nic neprodám

do vybledlých míst

 

přišel jsem odejít

ústa mám plná pružin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/chtěl bych potkat všechny tvé syny

na konečné zastávce zvuku

 

od brady k čelu máš dost okoukaných míst

 

už nikomu nic neprodám

odešel jsem

ústy najít rty/

 

 

 

 

 

 

//chtěl bych zvěstovat všechny tvé podoby

do propadliště zvuku//

 

 

 

 


15 názorů

zase si říkám jaká škoda, že se verš s "okoukanými místy", který se mi i zde moc líbí, nehodí do horní básničky. - ale v ní zas ty pružiny, ty mě též ještě neomrzely.

Water Lily
09. 06. 2010
Dát tip
Zaujalo velice, po delší době zase něco inteligentního. T*

blahopřeju!

ale samo, to je dobre! neduverivost je zaklad:) kontext autora je dulezity, ale neomlouva, basen musi byt dobra i sama o sobe, ne jen v nejakem celku. puncochace jsou opravdu puncochace, ale zadne carky vzadu nemaji, protoze chobotnice nema zadek. rekla bych, ze jsou spis symetricke, jen nevim, jak udelat ten prostredek. tak tedy v patek! jsem hodne zvedava, jak budes cist ty graficke basne;)

enthroper
29. 05. 2010
Dát tip
-já jsem si to pak domyslel ale to se dá až když vidím trošku kontext autora jinak jsem k těmhle věcem nedůvěřivej, no -něco je ve středu, to asi ne, nejsem pražááák ale v pátek pak -jenom by mně ještě zajímalo jsou ty punčocháče s dvěma čárkama vzadu a jednou vepředu? nebo spíš barevný pruhovaný punčochy?

ja vim, ze si tahle basen "zahrava", presto jsem to takhle chtela - jsou to napul kousky cizi basne a napul jeji reflexe. ty obraty, ktere te desi, jsou - uznavam - strasne... ja si proste potrebuju zkusit ten prostor, najit hranice, kde uz jsou to banality nebo tlachy- je pro me uzitecne vedet, ze tudy uz ne:) sykorka zdravi, mimochodem, uvidime se na tom srazu s taire? mej se pekne zatim!

není třeba chápat*

enthroper
28. 05. 2010
Dát tip
heeej, má to dobrý náběhy, moc dobrý, ale překáží mi taková úhledná patetičnost vyjádření... chtěl bych potkat všechny tvé... pomooooc vím že s tím pak pracuješ dál, jo nebo hlásám všechny tvé podoby,,, to ne ne ne ale třeba evangelia elektřiny podle guláše, pružiny toho bych se chytal

cem
27. 05. 2010
Dát tip
nerozumím, ale líbí, tip příště

jH
27. 05. 2010
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru