Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Duševní

04. 06. 2010
2
2
766
Autor
Cheeky

Půlnoční, úvahová, po pěti letech psací... :o)

Seděla za stolem, přemýšlela. Už douho, hodně dlouho nic nenapsala, i když by hrozně chtěla. Slova k ní nechodila a ona nechodila k nim.

Občas si přišla prázdná. Prázdná duševně, téměř vyprahlá, v konzumním světě plným nucených potřeb ztracená a umělých vztahů zbytečná.

Už nechtěla ve slovech utíkat jako kdysi, nechtěla se bouřit, mazat vzpomínky ani protestovat. Zestárla, zmoudřela? Věděla, že slova nemají váhu a že psaním nic nezmění. Svět, sebe, ani ostatní. Ráda by zůstala na jednom místě.

Můžu ještě tančit v dešti?

Věděla naprosto přesně, co chce. Čeho dosáhnout, koho chce mít, kde chce být. A malá holka uvnitř se třásla, protože moc dobře věděla, jaká utopie ty sny jsou.

Můžu ještě chvíli tančit v dešti?


2 názory

Nicollette
27. 08. 2010
Dát tip
Možná není správně otázka "můžu" ale "chci" ? Já mám pocit, že všechno je tak prázdný, že jen tanec v dešti pomůže, ale já.. já asi nechci.. Bojím se, že ten déšť je stejně prázdný.. Snad jsi na tom líp :)

Metta
04. 06. 2010
Dát tip
jako duševní intermezzo jo...máš tam mockrát věděla dLouho jo tanči než se vyprší ve sluníčku možeš ale taky:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru