Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Livia ~ Temná Wyverna - Kapitola 1.

04. 06. 2010
1
0
761
Autor
Xenty

Co o tom napsat. Livia je kniha o fantasy světě, který mám podložený plánky, názvy a tak podobně. První pokus o sepsání knihy ze světa Livia selhal, ale tenhle druhý vypadá lépe. Knihy mám už několik kapitol, ale budu je sem dodávat postupně, kdyby to někoho zajímalo. Dříve knihu četli jen mí přátelé a teď jí dávám sem, protože stojím o kritiku a chci vědět, co dělám špatně a co ne, abych se mohl zlepšit a příští kapitoly psát lépe a lépe. Všechny kapitoly této knihy ze světa Livie i s bonusy a mapkou najdete dříve, než je dohodím sem na http://vokalsoft.mzf.cz/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=4&Itemid=10 . Mozna, ze se mi tu text trochu rozhodi, proto pripadne najdete na webu u desate kapitoly i PDF verzi knihy...

Kapitola 1. –

       Dvě postavy se přiblížily k jeskyni.

    „Doufám, že tam bude. Už abychom to měli za sebou.“. První postava vstoupila do jeskyně. Druhá, o hlavu větší, ji následovala. Oba tasili meče a snažili se pohybovat velmi tiše. Opatrně našlapovali. Po dvou minutách chůze se objevili ve větší místnosti. Najednou oba uslyšeli slabé zašramocení. Rychle se otočili. Za nimi stála podivná postava. Ocas nasvědčoval, že by tvor mohl být drakem. Hlava a končetiny připomínaly člověka. Tělo bylo pokryté hnědou srstí. Na rukou i na nohou měl tento tvor velké drápy. Obě postavy se pokusily seknout mečem proti tvorovi, ale bylo příliš pozdě. Tvor jen dvakrát sekl drápy a obě postavy padly mrtvy k zemi.

_.-*-._

       Xenor vstal. Slunce bylo již poměrně vysoko a tak Xenor usoudil, že bude kolem deseti hodin. Xenor byl obyčejný vesnický chlapec, který žil ve farmářské vesnici na severu Heagu, v zemi lidí. Ještě mu nebylo ani osmnáct. Matku Xenor nikdy nepoznal a jeho otec prý musel odejít, když byl Xenorovi rok. Xenora se tehdy ujal farmář Bjorn. Bjorn neměl moc peněz, ale dokázal obstarat sobě a Xenorovi jídlo a obydlí. Také učil Xenora farmaření, aby se později mohl živit sám. Xenor pomalu došel do kuchyně a vzal si kousek chleba. Pak se oblékl a šel ven směrem k farmě. S Bjornem si smluvili, že dnes půjdou do města koupit na trh nějaká semena, které by mohli zasít.

       Bjorna Xenor našel na poli, kde zrovna sázel kukuřici. Jakmile to dodělal, oba se vydali směrem k tržišti. Po patnácti minutách cesty dorazili k tržišti.

     „Xenore, musím koupit nějaká semena. Asi to bude chvíli trvat. Projdi se a prohlídni si zdejší zboží. Za hodinu se sejdem před krčmou.“ Xenor přikývl a vydal se směrem k radnici. Tam vysely plakáty s lidmi, které bylo nutno zabít. Xenor zkontroloval, co je nového, a když usoudil, že nic, vydal se ke kraji města. Věděl, že by tam mohl narazit na nějakou hezkou dívku.


       Po chvíli se před Xenorem rychle mihlo něco tmavého, rychlého. Asi jen přelud. Usoudil a podíval se na hodiny. Měl bych chvátnout, ať nepřijdu pozdě. Ačkoliv byl Xenor přesvědčen, že se jednalo o přelud, celou cestu ke krčmě přemýšlel, zda by to nemohlo být něco jiného.

       Když Xenor dorazil, Bjorn už stál před krčmou. Vlezli dovnitř a barman jim přinesl oběd. Xenor usoudil, že se Bjornovi o přeludu nezmíní. Nebude ho děsit, když nejspíše viděl jen přelud. Rázem o tom ale zapochyboval, když uslyšel dva muže, kteří mluvili o tom, že přichází doba nekromancerů a duchové se vrací. Ačkoliv si Xenor stále myslel, že to byl přelud, myšlenka, že to mohl být duch, ho uchvátila. Podle pověstí většina lidí, co spatřili duchy, zemřela.

       Při odpolední práci o tom Xenor přestal přemýšlet a večer ulehal do postele s čistou hlavou. 

_.-*-._

       V Acre, hlavním městě lidí, mezitím král, nejvyšší mágové a armádní generálové probírali věci ohledně údajného znovuzrození a objevení Haxreho, což byl jeden z nejobávanějších necromancerů, který ve svých dobách se svou armádou duchů vraždil všchny, kdo se mu postavili do cesty. Je více než pravděpodobné, že se Haxre bude chtít pomstít, protože kdysi ho jeden mocný mág s obětováním života zavřel do bludiště nicoty, kde měl bloudit na vždy.

     „Elfští vrahové už by měli být na místě.“

     „Trpaslíci již také prý vyslali jednotku“.

     „Vrahové nám nepomohou. Můžeme ho porazit jen podobným kouzlem, jaké bylo použito k jeho poražení v minulosti“. V sále byl rozruch. Každý říkal, co si myslí a někteří nadávali ostatním, že jsou hloupí. Král je úderem do stolu umlčel.

     „Utište se. Musíme vymyslet, co bude pro dobro naší země nejlepší. Já osobně si myslím, že Haxre znamená problém pro všechny. Ačkoliv ho kdysi zneškodnil člověk, jeho pomsta by mohla způsobit zničení celého našeho kontinentu nebo i hůře. Dokonce kolují fámy, že i draci se formují, protože před ním si není nikdo jistý. Přece jen nikdy nikdo pořádně nepopsal, co dokáží duchové, protože každý, kdo je spatřil. poté zemřel. Teď mi postupně předneste vaše informace a návrhy a pak se společně dohodneme, co bude pro naši zemi nejlepší.“


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru