Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zárodky

Výběr: StvN
10. 06. 2010
17
36
4063

Sedí na lavičce v parku na Střeleckém ostrově, v Praze je jenom na jeden den, má šaty s až moc velkým výstřihem a leze jí podprsenka. Je jí to jedno, svoje tělo nevnímá jako svoje, ale protože má opravdu velkou nadváhu, tak má i opravdu velká prsa a stará se jen o to, aby z černých krajek nelezly tmavé okraje dvorců, to už by bylo trapné.

Má ještě tři hodiny čas, přijela na vyhlášení literární soutěže, sedí tedy v parku, hřeje se na slunci a čte knihu, kterou musí příští týden vrátit do knihovny. V knize se shodou okolností píše o ženě, která jela do Prahy a nějaký muž ji tam osahával. Dívka se podívá na svoje prsa v dráždivém odění a hned se rozhlédne, jestli kolem nejsou nějací osahávači. Vedlejší lavička je prázdná, ale na té další sedí dva mladí muži a oba se na ni dívají. Dívce to lichotí. Čte dál, teprve po chvíli si uvědomí, že má mít strach, místo je odlehlé a ona je sama. Podívá se znovu a už jsou tam tři a zase mají všichni otočené hlavy směrem k ní. Zase jí to lichotí, ale povytahuje si trochu podprsenku, celkem zbytečně.

Nemá chuť dál číst, rozhlíží se po okolí, leze po ní strašně moc pavouků, jeden je jedovatě zelený, takového nikdy v životě neviděla. Domnělí osahávači kolem ní postupně odcházejí, je jí to líto, ač se to zdá divné. Lítost se definitivně potvrdí, když se na prázdné lavičky začnou trousit milenecké páry. Nejenže si teď nemůže definitivně pomoct a představuje si místo nich Tadeáše s Adélou, ale také se na ni všichni dívají jako na nakaženou štětku. Přitom polovina milenek má na sobě takové šaty, že kdyby měly prsa dívčiných rozměrů, budou jim vylézat úplně stejně.

Pár, který sedí na nejbližší lavičce, celou dobu mlčí. Vůbec si nepovídají, jen celou dobu koukají na řeku, případně ze sebe shazují pavouky, je jich tu opravdu hodně. Po půlhodině milenci odchází pryč a nahradí je muž s vousy a melounem. Zavíracím nožem meloun rozpůlí a začne ho vyjídat. Mlaská, sladká šťáva mu kape po vousech. Dívka vytáhne z kabelky plnicí pero a notýsek a všechno si to zapíše. Začne svými melouny a skončí tím jeho.


36 názorů

Taklamakan
26. 08. 2010
Dát tip
dobrá povídka. vždycky mě baví, jak se někdo z takzvaných kritiků chytí detailu a začne ho pitvat - viz zavírací nůž a meloun:)

Alojs
25. 08. 2010
Dát tip
škoda, ale ať už ten distanc způsobilo cokoliv, snad bude brzy líp. není za co... rád čtu věci, co mají hlavu a patu.

Někdy mívám období, kdy chci, aby mě bylo slyšet. Teď ho zrovna nemám. Děkuji, že mě čteš.

Alojs
25. 08. 2010
Dát tip
všechny texty mají tvůj typický rukopis - jednoduchost, přehlednost, zřejmá sečtělost... Nejvybroušenější se mi zdá tvé nejnovější "drama". Tohle je ovšem fajn. Závěr si na nic nehraje, celkově vzato příjemná jednohubka. Už jsem ji dřív četl, jen jsem nemohl zareagovat. nevím proč. ale tak... ty taky příliš nereaguješ :)

Milly
15. 08. 2010
Dát tip
Rádo se stalo.. .o)

Můžeš. Díky za zastavení :)

Milly
13. 08. 2010
Dát tip
A můžu s tim do Erotickýho klubu?

Milly
13. 08. 2010
Dát tip
Hezký. :-) Připomíná mi to jednu erotickou povídku, co jsem četla- ten motiv statné ženské osoby a představ osahávání. (ale v tý je měl chlap) -t-

Jé, díky :)

StvN
07. 07. 2010
Dát tip
Bezva:)

Fakt že jo, byl to ten běžník :)

Ostrich
05. 07. 2010
Dát tip
A to ženské (ne)vnímání těla jako vlastního jsem už několikrát slyšel a čím dál víc si uvědomuji, jak výrazně jinak na ženu musí působit pubertální přelom než na muže... Začne si uvědomovat, že to není "jen tělo", ale vlastně to jsou "zbraně" - a nejspíš to není nic vrozeného, musí se to naučit, rozhodnout se srůst nebo nesrůst se svou "rolí", musí si tu svou erotickou roli teprve vybudovat.. Mnohem méně na ni asi kašlat, nepřemýšlet nad výstřihem asi fakt nejde... Muž to má vše v menším rozsahu. Čím civilněji a realističtěji se takové věci napíšou, tím líp.

Ostrich
05. 07. 2010
Dát tip
Jedovatě zelený pavouček bude běžník kopretinový, ten osahává celkem rád:-)

jH
24. 06. 2010
Dát tip
báječná dekadence *

cem
13. 06. 2010
Dát tip
jde spíš o to, že odcházení má směŕ daný - odněkud někam, takže odcházet kolem..., spíš - když odcházeli..., ale asi je to blbost

cestacestacestacestaacestacestacestacestacestacesta nicnic-lavička-nicnicnic-lavička-nic-lavička-nicnic Muži sedí na lavičce úplně vpravo. Dívka sedí na lavičce úplně vlevo. Muži se zvedají a odchází vlevo. Cestou jdou kolem dívky. Sloučením vzniká to, že odchází kolem dívky. Asi nejsem typ, co by uměl něco vysvětlovat na grafech či nákresech.

cem
12. 06. 2010
Dát tip
kolem ní postupně odcházejí - nelíbí se mi předpona od, odcházet kolem něčeho mi nesedí, ale nevím, je to asi subjektivní....

Yvaine
12. 06. 2010
Dát tip
kouzelné:)

avox
11. 06. 2010
Dát tip
"je mi to jedno" je projev lhostejnosti...

"Je jí to jedno." O tom, že by se neměla ráda, tam není ani slovo.

avox
11. 06. 2010
Dát tip
Tak tomu moc nerozumím, upřednostňuje "duši" anebo se celá nemá ráda?

Mno, jako cizí.

avox
11. 06. 2010
Dát tip
Svoje tělo nevnímá jako svoje? Jak jinak se dá vnímat své tělo?

Winter
11. 06. 2010
Dát tip
Vzhledem k velikostem nožů, které mám v domácnosti, si můžu dovolit půlit melouny mužským způsobem .)

Já jsem jenom slabá žena, nemůžu za to, že nevíš, jak se půlí meloun.

Winter
11. 06. 2010
Dát tip
Vidíš, to je pro mě tak neobvyklé, že bych se vůbec nezlobil, kdyby to četl v té povídce.

Prostě to objel kolem dokola a pak mocnými pažemi zatáhl, udělalo to lup a bylo. Ta kudla byla fakt velká.

Winter
11. 06. 2010
Dát tip
No, rozkuchat meloun zavíracím nožem, jde to, ale je to spíš scéna do grotesky .)

Já vím. Totiž díky :D

ponedělí
11. 06. 2010
Dát tip
vitpné! /* a holky s nadváhou jsou hezké.

Můra73
10. 06. 2010
Dát tip
:o))

Norsko 1
10. 06. 2010
Dát tip
7

Norsko 1
10. 06. 2010
Dát tip
Šestým řádkem jsem byl zklamán. Začátek je kouzelný

Díky za zastavení :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru