Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Myslíte...

16. 06. 2010
3
93
4903
Autor
BBarkku

Na tuto myšlenku mě přivedla diskuze u chroostjazze o tom, jestli může písmák degenerovat slibné autory. Takže opak :

Myslíte, že na písmák chodí slavní / úspěšní čeští spisovatelé,

chvástají se svým jakoby nenápadně dobrým uměním psát

a pak si se samolibým úsměvem čtou pochvalné kritiky ? :)


93 názorů

BBarkku
14. 07. 2010
Dát tip
no právě..ale skus s tím něco udělat

BBarkku
13. 07. 2010
Dát tip
dobrýý:) hrdost a pokora..krásné to vlastnosti hodné mušketýrů;)

BBarkku
12. 07. 2010
Dát tip
jo aháááá...no vida, taks mě nachytala na hruškách, když jsem zrovna nemyslela;) Věru to by taky stálo za diskuzi, ovšem nevím, nevím, jak bych pochodila- už takhle mi zde někteří reagují, že když reagovali a já reagovala na jejich reakce, že ať nereaguju.....;)

BBarkku
12. 07. 2010
Dát tip
teď přesně nevím, "jak to myslíte" ;)

BBarkku
12. 07. 2010
Dát tip
:-P

Petrusha
12. 07. 2010
Dát tip
bež do hája s tými avízami ...

BBarkku
09. 07. 2010
Dát tip
Takže myslím, že odpověď na mou otázku již přichází:) -> u chrostjazze se zjistilo, že písmák může degenerovat slibné autory. Zde zjišťujeme pro změnu to, že autoři, kteří byli tak slibní, že se vyšvihli, jsou degenerovaní:) Takže kde je ta zdravá míra slibnosti? Jak má vlastně člověk psát, když chce psát? -aby jeho ego brzo neshodili z bydýlka -a aby jeho ego nevládlo světu ?

"...hlupák zůstane hlůpákem i kdyby mu hloupost tekla z uší. " - Vždycky, když mám pocit, že mě Makovec už nemůže ničím překvapit, přijde s perlou :))

Makoves
08. 07. 2010
Dát tip
Armin Tamzarrian - Jenže ty jsi se vztekal hned po prvním ty troubo. Jste tady opravdu jen banda nafoukanej pitomců a je mě docela u prdele co mě teď odepíšete, protože hlupák zůstane hlůpákem i kdyby mu hloupost tekla z uší. papouch - ty už raději nic nepiš, posílám ti avi jen aby jsi si to tu přečet. Šetři stejně napíšeš zase hovadinu. Octopus Syd - narozdíl od tebe aspoň myslím.

Co s lidmi udělá jeden blbě napsanej Viewegh(Je to správně Armine?) a debilní avízo. Ono kdyby to debilní avízo bylo jen jedno, asi by to s nikým nic neudělalo, avšak jelikož těch debilních avíz jsme od jednoho makovce dostali za čtyřicet osm hodin jeden každý minimálně pět, je na místě prohlásit jejich odesílatel rovněž za debilního. A když už se ptáš, tak ano, Viewegh je napsán správně.

papouch
08. 07. 2010
Dát tip
jenom idiot má ve všem jasno .. :)

Makoves
08. 07. 2010
Dát tip
To já nevím, zeptej se Armina Tamzarriana, já dostal poprc za Viewegha, tak nevím. Třeba pro něho není Ježíš tak důležítý jako Viewegh a nechá tě být.

Makoves
08. 07. 2010
Dát tip
Máš pravdu Pišto... Kristepane. Co s lidmi udělá jeden blbě napsanej Viewegh(Je to správně Armine?) a debilní avízo. ????????????? A Octopus napsal Viewegha s málý m V a to je v pořádku jo??? :-)

BBarkku
08. 07. 2010
Dát tip
tady je ale legrace:D přesně tohle jsem tušila, ale přesto jsem si to chtěla ověřit: že se to strhne na debatu o tom, kdo je větší blbec a kdo Viewegh :-D díky moc všem za vášeň:)

Kristepane...

Jak můžeš vědět jestli třeba já sám nejsem Michal Viewegh? Možná proto, že Viewegh se umí podepsat =) A patrně taky ví, že není hezké rozesílat avíza na své prapodivné myšlenky, s cílem rozpoutat diskuzi.

Makoves
07. 07. 2010
Dát tip
Já nejsem v bídě Octope.

Makoves
07. 07. 2010
Dát tip
Papouchu a jak ty to můžeš vědět? Jak můžeš vědět jestli třaba já sám nejsem Michal Vievegh? Podle čeho tak soudíš, co tě přesvědčilo o tom, že jim nesahám po šněrovadla?

papouch
07. 07. 2010
Dát tip
Mak: sám jsi blbec těm, co jsi napsal, nesaháš ani po tkaničky

Makoves
07. 07. 2010
Dát tip
To nic přátelé, z toho se vyspíte. A když ne, tak nezoufejte, blbců je na světě tolik (Pišta_Hufnágl,Armin Tamzarrian,leenai) že si vás nikdo nevšimne. Ano napsal jsem místo jednoduchého V dvojité, ano odeslal jsem avízo do diskuse, v domnění, že máte zájem diskutovat. Tak jestli vás to tolik obtěžovalo, tak toto je poslední avi, které ode mne dostáváte.Opět všichni co se do této debaty zapojili.

leenai
07. 07. 2010
Dát tip
o avízo jsem taktéž nestála.. a o zpraseného Viewegha jakbysmet.

papouch
06. 07. 2010
Dát tip
vymakovanec

Díky, Makovče, za avízo, vracím ti ho a žádná další mi neposílej. Ď

A kvete a kvete...

Makoves
06. 07. 2010
Dát tip
To je přeci jejich věc, kdo chce ať se podívá, kdo nechce ať to nechá být, ale když už se tedy někdo podívá, tak ať nežbrblá jako ty Pištíku. Se třeba zblázni, že jsem ti poslal avízo do diskuze, jestli chceš můžeš tady tu moji troufalost probírat třeba ještě měsíc, ale beze mne.

Tak nevím, kde bereš tu jistotu, že ostatní zájem mají...

Makoves
06. 07. 2010
Dát tip
Pišto nedělej ze sebe búhví jak důležitou osobu, prostě jsem označil všechna jména a odeslal avízo, jen proto, že ty o avi nemáš zájem se přece nebudu námahát, abych tě vyjmul.

Hele, Makoves, skutečně se domníváš, že musím být zpraven o každém projevu tvého veleducha?

moorgaan
06. 07. 2010
Dát tip
v superkouli by ste ho asi vyradili ze nedodrzel formu a v normalni k.o.u.l.i by si ani neskrtl protoze nez by se nadechl uz by konicka vyhlasovala vysledky.-))

moorgaan
06. 07. 2010
Dát tip
VT maximalne by mu dovolili tady si zahrat v k.o.u.l.i...teda jestli bys mu dal nejake zajimave tema:-))

moorgaan
06. 07. 2010
Dát tip
Makoves - no to si pis, ze kdyby sem dal pan mistr Wievegh sve dilo , ze by dostal od zdejsi elity takovy kartac za tu kýčovinu, ze by prestal okamzite psat a chodil by kanalama ! ...dlouho, dlouho by hledal inspiraci a chodil by sem pro rady, jestli to ci ono je spravne ! ...SEKCE by mu dala zac je toho loket!

Makoves
06. 07. 2010
Dát tip
Myslím, že ne. Slavní a úspěšní spisovatelé a básnici na to nemají čas. A dovedeš si představit kdyby třeba slavný mistr Wievegh sem vložil své dílo a banda literárních anmaterů a nímandů mu dala nejevo, že jeho psaní stojí za prd?

Anriena
01. 07. 2010
Dát tip
dobrá kritika přece neexistuje neexistuje...

Petrusha
30. 06. 2010
Dát tip
nebude to nakoniec s tými slávnymi básnikmi tak, že najviac ich oslávnie až zomrú? jako mrtvol som tu už pár stretla, ale myslím, že to nie je až tak divoké ...

egil
29. 06. 2010
Dát tip
Nemyslím, vím - namátkou mě napadá dobrých 10 jmen etablovaných tištěných autorů, které jsem tady na Písmáku nebo na Totemu za osm let zaregistroval (někteří z nich na serveru publikovali/publikují, jiní jen chodí číst).

BBarkku
29. 06. 2010
Dát tip
jo, to je zajímavej postřeh. a souhlasím s tím časem i s tím, že teď je každá konina uznána jako ucházející, ne-li někdy jako skvělá...zkrátka svoboda tvorby přiláká i tvořiče bez schopnosti kvalitně tvořit;)

leenai
29. 06. 2010
Dát tip
*bahýnko.. =)

leenai
29. 06. 2010
Dát tip
Syd: já jsem tuhle jednoho autora zjebala (po pěti letech publikování jsem ho nerozeznala od písmáckého nováčka).. on problém je, že ne všichni dnes (knižně) publikující básníci přesahují úroveň obrozenského balastu.. vůbec nezávidím dalším generacím, které se budou muset všechna ta jména učit, protože si už nedovedeme jednoduše říct - tohle obecně stojí za prd (anebo si za takovým prohlášením pak nestojíme).. všechno se cizeluje časem a reflexí (na to jsme si přišli), takže si prostě budeme muset počkat (to se nám hodí do krámu).. ale kdo bude tvořit onu smysluplnou reflexi, která by se měla hromadit a tvořit pěkné, kánondárné bahínko..

Fouraix
28. 06. 2010
Dát tip
ano ano. a je faktem, že tipů jsem čekal více.

Miroslawek
19. 06. 2010
Dát tip
Rajmund: Ovládni třes v prstech a vydrž ještě tři dny. Mimochodem Zadní Lhotu na Drahanské vrchovině nenajdeš, já to tam znám ;o)

Rajmund
19. 06. 2010
Dát tip
Ještě připíjím Miroslawkovi k narozeninám z lahve skvělého Matčina Třeseného 2009 , Drahanská vrchovina, Zadní Lhota, Příhon, trať sousedova jabloň.

Miroslawek
18. 06. 2010
Dát tip
BBarku: nehci mluvit za Rajmunda, ovšem řekl bych, že dost lidí sem chodí právě kvůli onomu úsměvu či pobavení nad volovinami... ať už v textech samotných nebo v reakcích pod nimi.

Možná, kdybys otázku formuloval "Myslíte?" a sám se na ni pokusil odpovědět první, bylo by o jednu diskusi méně...

berg
18. 06. 2010
Dát tip
Nemyslím. Je to pohodlnější a šetří to čas.

Vaud
18. 06. 2010
Dát tip
Fejetonista Rudolf Krestan (a uz jsem to psal i jinam) si odsud pujcil basnicku od Petuly do sve predposledne vydane knihy, cili sem nejspis obcas zavita :-).

filemon
17. 06. 2010
Dát tip
Dobrý spisovateľ si nemusí dokazovať na písmáku, aký je dobrý, ani robiť ramená. Pochybujem, že by to niekto robil. Pripadá mi to úchylné.

papouch
17. 06. 2010
Dát tip
takových nějakých už 9126 .. přibližně, ztratil jsem přehled

To, že je zde možnost diskuze, hodnotím kladně =) Co kladně nehodnotím, jsou uživatelé, kteří zakládají nesmyslné prtní diskuze, a je úplně jedno, jestli je to jejich první, desátá, nebo chroustnáctá :-P

BBarkku
17. 06. 2010
Dát tip
Rajmund-Takže, jestli to dobře chápu- mistrně hodit dílo, to jo, ale zajímat se, co ti na to kdo napíše, už ne, protože je to pod tvou úroveň číst "ty voloviny" A Armin T. zase hodnotí špatně, že je zde možnost diskuze. Jako neříkám, že to téma, co jsem vybrala, je inteligentní, mám právo na svou neinteligenci, ale nevím, co ti vadí. Za tu dobu, co tu jsem, je to první diskuze, kterou jsem zadala, takže nepatřím k těm, kteří by zasírali písmák furt dokola a jestli se ti zdají všechny diskuze pitomý...no, nevím, co s tebou...zkrátka takový reakce jsou skutečně "trefný a potřeba"...

Spíš si myslím, že sem chodím pitomci zakládat diskuze

Rajmund
16. 06. 2010
Dát tip
Samozřejmě, že zde publikujeme. Úsměv ovšem vzbuzují ty voloviny, které pod naše díla píšete. P.S. A široký...

papouch
16. 06. 2010
Dát tip
bóžínku..

BBarkku
16. 06. 2010
Dát tip
no, to je fakt:/ ale ta myšlenka se mi celkem zamlouvala;) ....jako taková drobná úchylka.Přemýšlím, jestli je pak člověk už spokojený, když ho ostatní(je jedno kdo konkrétně a kolik) uznávají...jestli jako má ještě kam stoupat(?) A nepopadne ho takové pokušení (třeba v sobotu večer, po šichtě u psacího stroje) "Dobyl jsem svět skutečný, dobydu i ten virtuální!" ?;)

hlavně jde o to, že být slavným a úspěšným (platí v jakémkoli oboru) dá docela práci, a kdo toho dosáhne, nemá moc času předstírat, že není slavný a úspěšný...

BBarkku
16. 06. 2010
Dát tip
chi-taky mě to překvapilo a díky za přílet;)

BBarkku
16. 06. 2010
Dát tip
No, jen jsem si tak přemýšlela -být tak tím nejčastěji jmenovaným českým autorem(viz. zpráva od Kamil Sikora)tak jestli bych..jen tak z hecu;) nepokusila své štěstí i jako anonym-ochutnat to kouzlo bezejmených nicek, jako jsme tu my všichni:D aleši nováku - nevím, proč by to dělali, skusme se nad tím zamyslet. Skutečně není důvod? Je sláva vážně tak skvělá a uspokojující? Co Vy?!? Být na místě takového nejčastěji jmenovaného úspěšného -půjdete sem a publikujete pod nezajímavým pseudonymem "něco" a nebudete čekat, co se bude dít?

moorgaan
16. 06. 2010
Dát tip
kdyby se tu nekdo zacal chvastat.. tak dostane od " kritiku " takovou ťafku, že bude slavnej aspon jeste tri hlavni stranky Pismaku.-))

Metta
16. 06. 2010
Dát tip
vaud: ale ta debilizující vlna se dá snadno ignorovat a nechápu, proč pořád někomu vadí, když pro dotyčné má určitě význam.

Vaud
16. 06. 2010
Dát tip
obcas sem nekdo da basne slavneho autora a vydava je za sve - naposledy jsem se takhle nachytal u basne Bukowskeho, ktera tu dostala asi 5 tipu :-). Nejvic boli konfrontace konkretni (verejne) osoby s anonymem. Pri srazce dvou anonymu, se to da lip vydejchat a pokud lidi diskutuji pod svymi vlastnimi jmeny, jsou vetsinou trochu vic diplomatictejsi. Ale celkove je takova ta zloba a zast internetoveho davu hodne srazejici, protoze se de facto stretavas s homogenizujicim prumerem a ne s elitou (coz je vyhoda i nevyhoda velkeho serveru). Druhy extrem je vlna jakehosi debilizujiciho pozitivna otevrenych caker a srdicek na pravem miste, ktera je podle me typicka pro starsi uzivatele netu.

Když se pořádně zamyslíš nad významem slova "slavný", tak zjistíš, že v ČR nyní žije jen jeden "slavný" spisovatel, jehož jméno zná příslušník "běžné" populace. Klidně si to zkus. Zeptej se na ulici běžného kolemjdoucího ať ti vyjmenuje nějaké žijící české spisovatele. 90% ti řekne jedno jméno a pak bude dlouho ticho...

Metta
16. 06. 2010
Dát tip
chr: jj, pár jich takových taky znám a ani se jim nedivím...někteří chodí radši do soukromých místností na webu

tak jo, přiznávám se, dostali jste mě... :-D

Ano. Ale ty kritiky jsou málokdy pochvalné.

Rampoušek
16. 06. 2010
Dát tip
jedině slavní a úspěšní... :)

proč by to dělali?

Metta
16. 06. 2010
Dát tip
ani ne spíš se jim z písmáka ježí chlupy

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru